FOTBAL  »  Superliga  »  PREZENTARE

"Vreau să fiu idol!"

Articol de , - Publicat vineri, 08 februarie 2008 00:00

Miranda, noul număr 9 din Ştefan cel Mare, a declarat ieri că are vise mari la Dinamo

Osvaldo Miranda există! El a semnat, în sfîrşit, cu Dinamo după două săptămîni de discuţii intense. Afacerea s-a finalizat ieri dimineaţă, la ora 1:00, cînd Cristi Borcea şi atacantul argentinian de 23 de ani şi înalt de 1,90 metri, de-abia sosit în Bucureşti, au iscălit la sediul clubului contractul prin care fotbalistul devenea al "cîinilor" pentru următoarele trei sezoane şi jumătate. Transferul de la Gimnasia de Jujuy i-a costat pe roş-albi aproape două milioane de dolari! Dimineaţa, la ora 8:00, Miranda a efectuat vizita medicală şi a oferit apoi un interviu pentru www.dinamovisti.ro. Ieri după-amiază a fost prezentarea oficială, iar argentinianul s-a recomandat, cu un aer destins: "Bună seară! Sînt Osvaldo Miranda şi mă bucur că sînt aici, la un club atît de mare ca Dinamo!".

- Osvaldo, de ce ai ales să vii în România, la Dinamo?
- Simplu: am aspiraţii mari! Este un pas înainte pentru cariera mea, iar eu voi încerca să ajut Dinamo să jucăm acolo unde merită această echipă să fie.

- Şi unde merită, după părerea ta?

- M-am informat încă din Argentina despre ceea ce înseamnă Dinamo. E un club important pentru România, aş vrea să fie şi pentru Europa. Ca o glumă, mi-a plăcut şi faptul că Dinamo este îmbrăcată în alb şi roşu.

- De ce?
- Sînt culorile mele favorite. Sînt fan al lui River Plate. Dar asta nu m-a împiedicat să dau goluri acestei formaţii.

- Cu cine ai vorbit despre România?

- Cu Emmanuel Culio, de la Cluj. El mi-a zis că România e o ţară frumoasă, că e mulţumit aici şi că n-o să-mi pară rău dacă vin. Chiar, la Steaua sînt sud-americani? Ştiu că la Cluj sînt trei argentinieni, Culio, Fabbiani şi Peralta, nu?

- Sînt cinci la Cluj, iar la Steaua sînt doi columbieni şi un peruan.
- Da? OK! O să vedem cine e mai bun, eu sau ei.

"Să cîştigăm El Clasico"
- Totuşi, sînteţi la 14 puncte de liderul CFR Cluj.
- Da? Mie îmi spusese cineva că sînt doar 4. În fine, cam multe, dar să vedem ce putem face ca să fim campioni.

- Ştii că Steaua e eterna rivală...
- Da, da. Noi, vedeţi că am zis noi, Dinamo, şi cu ei jucăm "El Clasico" în România. Ştiu de rivalitatea dintre cluburi, mi-a zis şi şeful Borcea. Eu sînt la Dinamo şi vreau să fim înaintea tuturor.

"Sînt noul Nicolesco? Ce presiune!"
- Majoritatea colegilor vor fi români, cum o să te înţelegi cu ei?
- Ştiu că există un băiat, Cătălin (nr Munteanu), care a jucat 8 ani în Spania, apoi mai e un peruan, Galliquio. Dar, oricum, o să învăţ româna! În cîteva luni, o să ziceţi că m-am născut aici.

- Vei purta numărul 9 la echipă, care a fost îmbrăcat de multe glorii ale clubului.
- Da, cine a fost ultimul?

- Claudiu Niculescu, un idol şi un golgeter al lui Dinamo ani de-a rîndul.
- Da? (se amuză) Ha! ha!, deci nu am presiune deloc! Glumesc, asta mă motivează, deşi îmi dau seama cît de bun trebuie să fiu. Şi eu am jucat mulţi ani cu numărul 9, aveţi încredere în mine că o să fie bine. Poate voi fi şi eu un idol la Dinamo! De Nicolesco ştiu, mi s-a vorbit frumos de el, sper să-l pot înlocui prin joc şi goluri.

- Cum este omul Osvaldo Miranda?
- (rîde) De ce? E un tip simpatic, sociabil, prietenos, îşi face treaba acolo unde este pus.

- Dar fotbalistul Miranda?
- Veţi vedea! Dinamoviştilor n-o să le pară rău că am venit aici.

4 goluri în 16 meciuri a reuşit Miranda pentru Gimnasia de Jujuy în toamnă


Sumele transferului lui Miranda
- 1,7 milioane de dolari a plătit clubul din Ştefan cel Mare către clubul argentinian Gimnasia de Jujuy, iar o parte din sumă va merge şi către o altă grupare, Godoy Cruz, care avea o cotă din transferul atacantului
- 100.000 de dolari a fost prima de instalare a fotbalistului
- 200.000 de dolari este salariul jucătorului în primul an, după care suma va creşte cu cîte 30.000 de dolari pentru fiecare sezon petrecut în Ştefan cel Mare

"Dinamo de acum arată aşa cum mi-am dorit. Am investit 4 milioane de euro în transferuri şi sper să se vadă rezultatele"
Cristi Borcea

"Miranda ştie ce vrea, ştie ce înseamnă Dinamo şi tricoul alb-roşu. Numărul 9 a însemnat ceva aparte în istoria acestui club, a fost purtat de mari fotbalişti"
Nicolae Badea

"În sfîrşit! Pe hîrtie, Miranda e bun, să-l vedem şi pe dreptunghiul verde. Era cazul să fi adus şi noi un străin de valoare"
Ioan Pîrcălab

"Miranda a făcut o alegere bună venind la Dinamo, sper să dea multe goluri. Succes şi să bată cîinii!"

Claudiu Niculescu


Dialog la miezul nopţii Borcea - Miranda
Cristi Borcea: "Văd că eşti nonconformist, codiţă, cercei, felul de a vorbi..."
Osvaldo Miranda: "Să mă vezi pe teren, şefu'! O să vă impresionez şi mai mult, aţi făcut un transfer bun!"
Cristi Borcea: "Eşti foarte sigur pe tine!"
Osvaldo Miranda: "Dumneavoastră ştiţi că sînteţi puternic? Da> OK! Şi eu ştiu ce pot, ştiu cît de bun sînt"

Prezentare
Oficialii clubului i-au făcut lui Miranda o prezentare în stil occidental. A fost adusă o plasmă pe care se derulau faze ale argentinianului, cu un comentariu în limba spaniolă. Fotbalistul a fost puţin dezorientat cînd a intrat în sala de conferinţe şi s-a uitat mirat către monitor. Cînd a auzit "Miranda goool!", s-a înseninat.

Numere 9 de legendă în Ştefan cel Mare

Florea Dumitrache
(1964-1976)
- 198 de meciuri / 88 de goluri în Liga I

Dudu Georgescu
(1973-1983)
- 260 de meciuri / 207 goluri în Liga I

 

   

Rodion Cămătaru
(1986-1989)
- 89 de meciuri / 76 de goluri în Liga I

Florin Răducioiu
(1985-1990)
- 76 de meciuri / 29 de goluri în Liga I

 

  

Claudiu Niculescu
(2001-2002, 2003-2008)
- 153 de meciuri / 89 de goluri în Liga I

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (22)
 •  08 Februarie 2008, 20:57

Mars la cacat javrelor ca din cauza la alor vostri spurcati nu a fost pus in valoare Dobrin(geniul)au dreptate cei care spun ca din cauza voastra s-au desfiintat ghetele ptr ca adevarat scoteati golgeteri pe banda rulanta,eu sa fiu in locul vostru as tacea dreaq din gura asa ca ciocul mic maidanezilor.

 •  08 Februarie 2008, 13:16

pt zamorano-ratatule,daka nu pica ceausescu in 89 ne pisam pe voi de la mare inaltime,numai compara tu pe raducioiu cu ciora aia de ferentari i.dumitrescu,in ultimul an de dictatura in 2 meciuri v-am dat 9goluri fraiere mai ales cand v-am dat 3-0 in cimitirul vostru si partarule nu stiu daca erai nascut atunci ,dar jum de stadion aplauda pe dinamo,revenise circul!!!!!

 •  08 Februarie 2008, 11:05

ITI uram bun venit in tara noastra si sa marchezi asa ca in argentina cu capul.Nu stiu dece dar l-am indragit asa demult pe acest Miranda fara sa-l vad jucand! dar cred ft mult in el. Forza Dinamo!

Vezi toate comentariile (22)
Comentează