FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Zapata are probleme cu inima!

Articol de , - Publicat vineri, 18 iunie 2010 00:00

Vizita medicală efectuată de columbian la INMS i-a şocat pe cardiologi, care i-au descoperit lui Rufay mari probleme cardiace şi i-au spus că trebuie să se interneze de urgenţă. Robinson Zapata e în pericol să-şi încheie cariera din cauza unei grave afecţiuni a inimii

Unul dintre cei mai importanţi jucători ai Stelei în ultimele sezoane, Robinson Zapata are probleme grave de sănătate. Ele i-au fost descoperite la vizita medicală pe care a efectuat-o marţi dimineaţă la Institutul Naţional de Medicină Sportivă.

În momentul în care a ajuns la secţia de Cardiologie şi a fost supus controlului, parametrii ritmului cardiac i-au ieşit foarte rău, el avînd fibrilaţii cardiace. Doctorii cardiologi de la INMS i-au analizat electrocardiograma şi imediat au luat decizia de a-i interzice columbianului să se mai antreneze.

Zapata n-a mai ieşit la antrenament deloc, deşi luni, cu o zi înainte de vizita medicală, se antrenase cot la cot cu colegii săi. Ba, mai mult, a fost internat de staff-ul medical al Stelei tocmai pentru a evita complicaţiile. "E ciudat că are aceste afecţiuni ale inimii deoarece pînă acum n-a avut nimic" a fost comentariul unui apropiat al jucătorului, care se vede acum în situaţia de a se întreba dacă va fi nevoit să-şi încheie activitatea la doar 32 de ani neîmpliniţi.

S-a luat decizia ca afecţiunea să fie ţinută secretă tocmai pentru a nu-i pune în pericol cariera, pentru că multe echipe s-ar putea da înapoi să-l mai transfere auzind că are o afecţiune a inimii.

Emeghara a păţit la fel
În urmă cu 3 ani, un alt fotbalist din lot a avut o problemă asemănătoare. Nigerianului Emeghara i s-a descoperit faptul că are inima mărită peste limita maximă şi a fost oprit imediat de la efort. A fost trimis la cea mai bună clinică în domeniu din România, la Timişoara, unde după mai multe controale, care au durat 10 zile, a aflat că nu are nimic grav şi a revenit la antrenamente.

Pleşan la Lvov
Mihăiţă Pleşan s-a despărţit ieri de Steaua şi a semnat cu Karpati Lvov, locul 5 din Ucraina şi participantă în Europa League. Pleşan, 28 de ani, a fost cedat pe 100.000 de euro, potrivit unei clauze din contractul său cu gruparea din Ghencea. Roş-albaştrii îl cumpăraseră acum trei ani, de la Poli Timişoara, pe 1,5 milioane de euro.

Păunescu, preşedinte de onoare!
Victor Piţurcă îl readuce în Ghencea şi pe Viorel Păunescu. Fost şef al Stelei înainte ca Gigi Becali să devină proprietar al clubului, Păunescu va ocupa poziţia de preşedinte onorific. Becali a precizat încă o dată că-şi va schimba atitudinea: "Merg la meciuri îmbrăcat frumos şi stau în tribună. Nu mai fac nimic, că Piţurcă face tot".

Tudorel Stoica pe chatul gsp.ro
Azi, de la ora 15:00, Tudorel Stoica va dialoga cu cititorii Gazetei pe chatul gsp.ro. Apropiat al lui Piţurcă, fostul căpitan al Stelei '86 va discuta despre situaţia roş-albaştrilor şi va comenta achiziţiile realizate de trupa din Ghencea în vara asta. Intră pe gsp.ro şi pune-i întrebări!

Karamienii regretă
Artiom şi Arman Karamian şi-au încheiat contractele cu Steaua. Lui Artiom îi pare rău că nu continuă în Ghencea: "Am jucat cum am putut mai bine, cu sufletul, şi ne-am înţeles bine cu domnul Becali. Nu vrem la Astra! Ne-am dori o echipă mai bună, poate Rapid". Apropiaţi ai lor susţin că Gigi le-ar fi promis că e dispus să-i primească înapoi, la Steaua, dacă nu-şi găsesc oferte mai bune. Armenii ar avea însă venituri mai mici decît cele de care au beneficiat în prima parte a lui 2010, cînd au luat împreună 300.000 de euro.

Inbox

- Emeric Ienei nu e sigur dacă să accepte postul de preşedinte: "Am o vîrstă, 73 de ani, şi îmi trebuie un anumit confort. Nu mi-e uşor să mă rup de Oradea ca să vin la Bucureşti".
- Andrei Ionescu are unele probleme de sănătate şi s-a pregătit separat ieri seară.
- Răzvan Stanca atenţionează: "Dacă eu şi Păcurar venim de la Pandurii, o echipă retrogradată, nu înseamnă că nu avem faţă de Steaua!".
- Alex Păcurar: "Era greu să semnez cu CFR, după ce am făcut junioratul la U Cluj. Aşa, am ales Steaua, deşi am fost şi la Dinamo".

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
ghertz19
ghertz19  •  18 Iunie 2010, 21:35

ba cand vad la unii cat de nerecunoscatori sunt cu "traficantu' nostru" - Zapata...care ne-a scos din kkt de nenumarate ori...imi vine sa vomit! Frate a avut un retur mai prost, dar voi uitati in alti ani ce ne-a scos Rufy ? HALAL SUPORTERI !

digei
digei  •  18 Iunie 2010, 14:22

Chiar asa cu unele gafe Zapata a fost cel mai bun portar din ultimii 10 ani de la Steaua.Merita tot respectul nostru si daca nu va pleca in cateva luni va redeveni titular si va apara cum n-ati mai vazut.

corneliusson2005
corneliusson2005  •  18 Iunie 2010, 13:30

Rufay buena salud! Dios te guarde! Gracias por todo lo que hizo para Steaua!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close