FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMISOARA

"Zece ani in urma Cehiei"

Articol de GSP - Publicat duminica, 02 decembrie 2007 00:00

A cucerit Timisoara prin rezultate, joc si profesionalism. Antrenorul Dusan Uhrin jr. (40 de ani) a ales Poli ca o provocare, pentru ca dorea sa pregateasca o echipa din afara Cehiei. A acceptat oferta lui Marian Iancu dupa o luna de gindire, timp in care si-a adunat informatii despre Poli. Uhrin a plecat cu acordul fostei sale echipe, Mlada Boleslav, pentru o noua experienta, dar si pentru mai multi bani. Zilele trecute, dupa meciul cu Ceahlaul, Uhrin s-a confesat ziaristilor din Cehia despre aventura sa in Romania.

- Domnule Uhrin, e totul asa cum v-ati asteptat?
- Desigur. Categoric. Nu antrenez undeva in jungla, cum si-ar putea imagina unii. Momentan, sint aici cu prietena mea, cu fetita ei, Veronica, in virsta de 14 ani, si cu Dusan al meu de 7 ani. Copiii, fara ingrijorare, ii lasam singuri sa mearga cu taxiul.

- Ce spuneti despre evolutia surprinzatoare a echipei, sinteti pe locul trei in campionat.
- E greu sa vorbesc despre acest lucru, altii trebuie sa aprecieze. As spune doar ca meritul principal este al stabilizarii fazei ofensive de joc. In sistemul 4-4-2 ne merge din plin, echipa a asimilat deja ca in primul rind ambii mijlocasi de margine devin alti atacanti.

"Clujul are planuri colosale"

- Deci totul merge ca pe roate.
- Nu, nici chiar asa. Sintem doar pe locul trei, iar fata de locul patru, Rapid Bucuresti, avem avans doar doua puncte, iar fata de Steaua, care e pe locul 5, doar de trei puncte. Totusi, ambii urmaritori lupta pentru mai bine. Tocmai duminica am cistigat acasa cu Piatra Neamt, 3-2, si am fost criticati ca primim multe goluri.

- Ce spuneti despre locul intii al Clujului si despre pozitia secunda a echipei din Urziceni?
- Clujul a cumparat jucatori cu douazeci de milioane de euro si, daca intra in Liga Campionilor, sigur va da alte milioane pe jucatori. In plus, construieste un nou stadion, deci pentru viitorul apropiat au planuri colosale. In Urziceni, care este un oras cam la 50 de kilometri de Bucuresti, exista de asemenea o echipa foarte bine asezata, unde activeaza un fost fundas central de la Poli (n.r. Mehmedovici). In august, am pierdut aici cu 4-1, dar la Cluj am facut egal, 2-2.

Masajul presei

- Ziaristii romani cum sint?

- Din partea lor am parte de-a dreptul de masaj, pina acum imi convine. Ziaristii si diverse persoane curioase sint prezente la fiecare antrenament. Dupa antrenament pun o sumedenie de intrebari, multe prin care strecoara diferite speculatii. Asa ca am instituit de miercuri antrenamente inchise. Mai ales pentru ca la ele au aparut si curiosi de la cluburile concurente. Dar, ziaristilor le-am lasat spatiu si la antrenamentele inchise. Pot sa spun ca aici ziaristii sint mult mai curiosi decit cei din Cehia.

- Cum va faceti inteles in Romania?
- Am la indemina, fara intrerupere, un translator. Asa, de exemplu, inainte de antrenament imi traduce discursul referitor la organizarea antrenamentului, ce vom face, ce vreau sa urmaresc etc. Detaliat, ma ajuta la pregatirea tacticilor si la discutiile cu gazetarii. Dar termenii de baza ai fotbalului ii stapinesc, astfel la antrenamente si la meciuri, am grija sa fie totul tradus in romana. Cu proprietarul clubului vorbesc in engleza.

"Terenuri ingrozitoare"

- Exista in munca dumneavoastra ceva de care sinteti nesatisfacut?
- Nu stiu, daca se poate spune legat de munca mea, sint nemultumit de starea ingrozitoare in care se gasesc suprafetele de joc. Referitor la aceasta situatie, sintem cu 10 ani in fata Romaniei. Cind ploua, aproape peste tot se joaca in noroi, deoarece o suprafata incalzita de joc are numai Steaua. Nici nu vreau sa-mi imaginez cum ar arata campionatul daca aici ar fi vremea ca in Cehia.

- Cit de des calatoriti acasa cu BMW-ul oferit de club?

- Din vara, am fost acasa de doua ori. Pina la Praga sint 850 de kilometri, noaptea aceasta distanta se parcurge in sase ore si jumatate, ziua dureaza mai mult. O dat am zburat de la Timisoara la Viena si, de acolo, la Praga.

- Veniti acasa de Craciun?
- Evident, Craciunul il voi petrece la Praga. Iar, copiii trebuie sa mearga un timp la scoala, deoarece in Romania invata numai cu prietena mea.


Uhrin despre relatia cu Marian Iancu
"Cu proprietarul clubului, Marian Iancu, care este cu vreo doi ani mai mare decit mine, ma inteleg bine. Desi avem in clasament o pozitie destul de buna, creeaza atmosfera ca este nemultumit. Prin aceasta, induce presiune asupra jucatorilor si asupra antrenorului. Pe scurt, odata cu aparitia mincarii, creste pofta"

Uhrin despre Timisoara

" Timisoara se poate compara ca marime cu Brno. Aici este in fond la fel ca in Cehia, numai ca totusi este putin altfel. Este aproape de Turcia si mai aproape de tarile arabe decit noi. Nationalitatile aici se amesteca. Timisoara este pur si simplu un oras cosmopolit. Avem la dispozitie o casa foarte draguta, aflata la 10 minute de centru cu masina. Nu se pune problema in nici un caz sa ne temem sa iesim seara pe strada cu copiii"

Cu ce se mindreste Uhrin la Poli
"Cel mai mult cu acest loc trei stabil. si, desigur, cu citeva rezultate. De exemplu, am facut remiza, 1-1 cu Dinamo Bucuresti. Echipa Timisoarei nu a luat nici un punct de la Dinamo de acasa de 19 ani. Iar la inceputul lui noiembrie, acasa, am invins Steaua, ceea ce nu s-a mai intimplat de 11 ani. Iar proprietarul, inainte de venirea mea, a vindut trei fundasi cheie si chiar la inceputul campionatului a vindut un mijlocas care a dat in primele etape trei goluri. Dar, in asemenea cazuri, antrenorul nu poate face nimic"

3 este locul pe care a terminat Uhrin cu Mlada Boleslav in Cehia in sezonul trecut

34 de goluri a inscris Poli, echipa lui Uhrin avind cel mai bun atac din Liga I

Pericol
Timisorenii au fost in pericol sa nu fie programati la partida de astazi, din cauza unor datorii catre Aurelian Dumitru si Irinel Voicu: "Ce sa mai spun? Ca iarasi m-a lasat Chivorchian fara cuvinte. Aveam o decizie definitiva si irevocabila si trebuia sa primesc 25.000 de dolari de la Poli, iar Voicu 20.000. A facut ce a facut domnul Chivorchian si iar a obtinut o aminare. Nu-mi vine sa cred ce s-a intimplat", a spus, afectat, Aurelian Dumitru. (Adrian Bucur)

Chivorchian: "Datoria exista"
Directorul executiv al lui Poli, Gheorghe Chivorchian, a recunoscut ca Dumitru trebuie sa primeasca o suma de bani, dar nu de la clubul pe care il conduce: "S-a ridicat acea sanctiune, pentru ca Dumitru apartine de FCU Poli, nu de SC Invest. Trebuie gasita o forma legala ca el sa primeasca acea suma pentru ca altfel noi intram la spalare de bani. A fost un caz special si era normal ca acea comisie sa se reuneasca intr-o zi de vineri", a spus Chivorchian. (Adrian Bucur)

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează