FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

Zen Răzvan » Lucescu Jr. s-a întors oficial în campionatul românesc după un an şi 9 luni

Articol de - Publicat miercuri, 12 martie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 12 martie 2014 00:15

Lucescu jr, 45 de ani, a reapărut ieri, oficial, în lumea Ligii 1. Un antrenor la fel de elegant în atitudine şi-n discurs, un om mai calm, mai relaxat şi mai atent la detalii.

Petrolul a făcut la începutul iernii cel mai mediatizat transfer la nivel de jucători, aducîndu-l pe Adrian Mutu. Acum, la începutul primăverii, ploieştenii au lovit din nou, realizînd cea mai răsunătoare achiziţie la nivel de antrenori, este vorba de Răzvan Lucescu.

Fostul selecţioner a revenit în fotbalul intern după o pauză de un an şi 9 luni, timp în care a pregătit pe El Jaish în Qatar.

Faţă de omul care era în război aproape cu toată lumea atunci cînd a părăsit România, un rebel fără cauză ce se simţea vînat din toate părţile, Lucescu junior s-a întors un tip mult mai jovial, mai relaxat, mai zen. Şi-a lăsat cercelul trade mark printre antrenorii români pe undeva prin lumea arabă, pare şi mai slab, vorbeşte la trei fraze o dată despre entuziasm, plăcere, optimism, pasiune.

Îmbrăcat într-un costum negru slim fit, cămaşă albă şi cravată albastru marin, asortată la noile culori ale clubului pe care-l va reprezenta, tehnicianul în vîrstă de 45 de ani are aceeaşi carismă, talent oratoric, chiar dacă uneori este stînjenit sau deranjat de întrebări.

Cum au fost, exemplu, cele despre Mutu, chiar dacă vorbeşte despre concordia ce există între ei, sau cele cu întemniţaţii din "Dosarul Transferurilor", la care răspunde cu diplomaţie.

La conferinţa de prezentare a lui Lucescu, începută cu o punctualitate germană, dar cu o asistenţă media la jumătate faţă de iureşul existent pe 14 ianuarie la prima înfăţişare a lui Mutu în tricoul Petrolului, Răzvan a fost deschis, zîmbitor, flatant cu colaboratorii şi cu rivalii.

Aerul de antrenor occidental, gesturile elegante cu mîinile atunci cînd explica pe un ton didactic, glumele strecurate atent au completat tabloul unui star în lumea tehnicienilor.

De ce a eliminat cercelul
Cercelul din urechea stîngă a fost pierdut în Qatar. A explicat Răzvan: "Antrenam clubul armatei de acolo, iar managerul m-a rugat să dau jos cercelul, mai ales că era un regulament intern prin care nu aveai voie cu bijuterii la şedinţele de pregătire. Am respectat tradiţia, am pus cercelul în maşină, apoi l-am pierdut. Am zis că e un semn, pînă la urmă, am 45 de ani, am zis să trec într-o altă etapă a vieţii".

49 de minute a durat prima conferinţă oficială a lui Răzvan Lucescu ca antrenor principal al Petrolului

150.000 de euro este salariul lui Răzvan la Ploieşti, exact acelaşi cu al lui Contra

58,8 la sută este procentajul punctelor cîştigate de Lucescu jr. ca antrenor în Liga 1 din totalul punctelor posibile. La acest capitol e depăşit doar de Reghecampf, cu 65,9%

"Sîntem mîndri că antrenorii noştri sînt în vizorul echipelor din campionatele de top din Europa. Răzvan Lucescu a fost singura variantă de antrenor luată în calcul" (Dan Capră, patron Petrolul)

"Să dea Dumnezeu să fie un semn bun faptul că prezint tricoul cu numărul 1! Să fie cu noroc! Teamă nu am deloc, ci doar pasiune, entuziasm, curiozitate, plăcere. E greu de aproximat în cît timp se poate vedea Petrolul lui Lucescu, după cel al lui Contra" (Răzvan Lucescu, antrenor Petrolul)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
edd1ploiesti
edd1ploiesti  •  12 Martie 2014, 15:32

Nu stiu cum se intampla ca la toate echipele astea ce invart ceva bani si isi impun obiective indraznete se tot perinda aceleasi lipitori: fratii becalii, femeia mob si reghe, lucestii & dinu vama. Chiar nu exista alti oameni de fotbal in afara de infecti astia?

kraus
kraus  •  12 Martie 2014, 11:08

Răbdare. Îl apucă iar văicăreala în 3 luni. Patronul, arbitrii, ghinionul, Mutu...

iulix73
iulix73  •  12 Martie 2014, 10:57

" ...cea mai răsunătoare achiziţie la nivel de antrenori ... " . Bai , voi sunteti sanatosi la cap ?! Asta nu e nici macar in top 10 antrenori ( in viata ) din liga I ! Dar ... pentru o rivala a Stelei , oricare ar fi ea , e perfect ! ;)

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close