FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

Zi de sărbătoare la Academia Hagi » Premii pentru cei mai buni jucători și antrenori de la toate categoriile de vârstă

FOTO: Ionuț Coman +6   FOTO
FOTO: Ionuț Coman

Articol de - Publicat luni, 10 decembrie 2018 16:19

Cea mai importantă furnizoare de jucători la loturile naționale ale României, atât la juniori, cât și la seniori, Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” și-a premiat astăzi cei mai buni jucători și antrenori din 2018.

Un an în care echipele de copii și juniori ale „Regelui” au cucerit patru titluri naționale, la U12, U13, U17 și U19, Cupa României la U17 și Supercupa României la U19, și domină în ierarhiile interne în campionatele aflate în curs de desfășurare.

De la festivitatea de premiere, desfășurată la Hotelul Iaki din Mamaia, a lipsit chiar Gheorghe Hagi, aflat la Pitești, unde Viitorul va întâlni FCSB în Liga 1, meci care ar fi trebuit să aibă loc duminică seara, dar a fost amânat din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

În aceste condiții, vedeta evenimentului a fost mijlocașul Tudor Băluță, rămas acasă din cauza suspendării pentru cumul de cartonașe galbene.

Internaționalul în vârstă de 19 ani a fost întâmpinat cu aplauze furtunoase de cei mici. „Mă bucur că am putut să fiu alături de cei mici din Academie, mai ales că am fost și eu în postura lor și știu cât mă bucuram că eram apreciat pentru munca depusă. Vedetele sărbătorii au fost cei mici, care au obținut rezultate excelente și merită să fie premiați pentru ce au făcut”, a spus Băluță.

„La U17 avem patru titulari la națională și mai sunt câțiva jucători foarte interesanți. Generația 2002 este prima formată integral de Academie, din selecția făcută în primul an de existență, în 2009. Din lotul de atunci, au rămas mulți jucători, printre care Grameni, Grosu, Pitu, toți constănțeni. Este cea mai bună generație, am ieșit campioni încă de la Cupa Danone”, a adăugat antrenorul Constantin Fălină.

Clasamentele la fiecare categorie de vârstă au fost alcătuite pe baza voturilor jucătorilor din cadrul Academiei. Printre premianți s-au aflat și copiii foștilor fotbaliști Tibi Curt, Stelian Carabaș și Decebal Curumi, care vor călca astfel pe urmele taților.

La final, toți copiii au primit cadouri din partea Academiei cu ocazia Sărbătorilor de iarnă.

Premii pentru jucători

Categoria 2000 - 1. Cosmin Tucaliuc; 2. Marius Leca; 3. Alexandru Pop
Categoria 2001 - 1. Alexandru Negrean; 2. Răzvan Matiș; 3. Darius Mureșan
Categoria 2002 - 1. Louis Munteanu; 2. Constantin Grameni; 3. Darius Grosu
Categoria 2003 - 1. Remus Mihai; 2. Ștefan Bodișteanu; 3. Gabriel Dănuleasa
Categoria 2004 - 1. Rareș Burnete; 2. Eduard Radaslavescu; 3. Denis Curea
Categoria 2005 - 1. Adrian Caragea; 2. Lucian Banu; 3. Alin Ștefănescu
Categoria 2006 - 1. Luca Băsceanu; 2. Enes Sali; 3. Mario Dudu
Categoria 2007 - 1. Mario Roman; 2. Iustin Doicaru; 3. Andrei Maer
Categoria 2008 - 1. David Pătru; 2. Andrei Lehăduș; 3. Darius Dragomir
Categoria 2009 - 1. Alexandru Goncear; 2. Dimitrie Carabaș; 3. Alesio Pambuca
Categoria 2010 - 1. Christian Curt; 2. Andrei Ciobotaru; 3. Tasis Piștalu
Categoria 2011 - 1. Cristian Murguleț; 2. Ianis Mela; 3. Khemais Massousi
Categoria 2012 - 1. Patrick Curumi; 2. Rareș Giurgiu; 3. John Paul Bou Chedid

Cei mai buni antrenori:

Categoria 13-18 ani - Constantin Fălină
Categoria 10-12 ani - Stelian Caluda
Categoria 6-9 ani - Cosmin Constantin

„Ne putem mândri cu atât cu calitatea condițiilor, cât și a antrenamentelor pe care le oferim. Ne-am dori competiții mai puternice la fiecare categorie de vârstă și așteptăm să vină și alte proiecte, la fel de elaborate cum este cel al Academiei”
Lucian Burchel, director tehnic Academia Hagi

Vezi și: FCSB - VIITORUL // EXCLUSIV Nu se joacă nici diseară? Vești îngrijorătoare de la Pitești: cum va fi vremea la ora meciului

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează