FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - PANDURII, AZI, 21:00, LOOK TV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Zi incendiară! » Agitaţie mare în privinţa vînzărilor şi achiziţiilor de jucători în Ghencea

Articol de - Publicat vineri, 15 august 2014 00:00 / Actualizat joi, 14 august 2014 21:41

Gardoş a semnat ieri cu Southampton, iar Dinamo Zagreb a informat-o oficial pe Steaua că diseară vine să trateze poentru Latovlevici. Ieri au avansat negocierile pentru Piovaccari şi s-au blocat cele pentru Bokila fiindcă Terek a cerut două milioane de euro


VENIRI
Negocieri pe axa Steaua-agent-Sampdoria
Federico Piovaccari continuă să fie o ţintă importantă pentru completarea lotului. Totuşi, Steaua nu tratează direct cu Sampdoria, clubul cu care jucătorul mai are contract încă un an, ci cu agentul spaniol al acestuia. Steaua speră ca impresarul să obţină rezilierea contractului cu formaţia genoveză, după care, din postura de fotbalist liber, să semneze cu roş-albaştrii. Mai există o variantă pe care cei din Ghencea o propun: jucătorul să fie împrumutat, iar salariul să fie suportat jumătate-jumătate de Steaua şi Sampdoria. Totuşi, clubul din Serie A încă speră să-l poată vinde pe Piovaccari, care împlineşte 30 de ani pe 1 septembrie. Vîrful italian a fost în sezonul trecut unul dintre oamenii de bază: a marcat nu mai puţin de 16 goluri, dintre care 4 în Champions League, în cele 43 de jocuri oficiale bifate.

2 e numărul atacanţilor pe care Steaua îi are în acest moment în lot: Claudiu Keşeru şi Valentin Lemnaru

Bokila e prea scump
Din închisoare, Gigi Becali le-a cerut celor din club să se intereseze şi de situaţia lui Jeremy Bokila, fostul petrolist fiind un fotbalist pe care patronul Stelei l-a avut mai mereu ca ţintă. În prezent, Bokila, 25 de ani, evoluează în Rusia, la Terek Groznîi, iar Steaua a întrebat care e preţul fotbalistului. Răspunsul? 2 milioane de euro. "Preţul e mult prea mare, nici măcar n-am mai putut începe negocierile", au spus ieri şefii din Ghencea. Atacantul congolez a jucat în sezonul trecut 19 meciuri pentru Terek şi a înscris 3 goluri, iar în actualul campionat a fost doar rezervă şi a intrat în două jocuri pe parcurs. În schimb, în tricoul Petrolului, cifrele lui au fost foarte bune: 16 goluri în 31 de partide. În vara trecută, Petrolul l-a vîndut la Terek, la pachet cu Grozav, suma primită fiind de 1,5 milioane euro.

5 goluri a marcat Bokila în 2014, în cele 14 meciuri în care a evoluat pentru Terek Groznîi

PLECĂRI
Gardoş, oficial în Premier League: 6,8 milioane
De aseară, de la ora 18:00, Florin Gardoş a devenit jucătorul lui Southampton. Gruparea din Premier League l-a prezentat oficial, iar stoperul a semnat un contract pe 4 ani, după care s-a fotografiat alături de antrenorul principal, fostul mare fotbalist olandez Ronald Koeman, cel care a insistat în mod expres pentru stelist. Gardoş, care în octombrie a împlinit 26 de ani, a ajuns ieri la prînz în Anglia, după care a mai fost supus unor teste medicale de cei de la Southampton. Rezultatele au fost bune şi apoi a parafat contractul, urmînd să aibă un salariu lunar de 100.000 de lire sterline, de peste 10 ori mai mult decît cîştiga în Ghencea. Valeriu Argăseală a anunţat ieri şi care e suma oficială pe care Steaua o va încasa de pe urma transferului: 6,8 milioane de euro. Devine al doilea cel mai mare transfer all-time, după cel al lui Chiricheş la Tottenham, 8,5 milioane, dar peste cele ale lui Săpunaru, de la Rapid la Porto, 6 milioane, şi Ştefan Radu, de la Dinamo la Lazio, pentru 5,4 milioane euro.


150 de mii de euro a fost suma pe care Steaua a plătit-o Concordiei Chiajna în vara lui 2010 pentru a-l transfera pe Gardoş, realizînd practic un profit de peste 6,5 milioane de euro

1,94 metri măsoară Gardoş, urmînd să devină cel mai înalt fotbalist din lotul lui Southampton

"Este una dintre cele mai fericite zile din viaţa mea, un pas imens. Să joc în Premier League e ceva fantastic, am ajuns la o echipă care îşi propune încă un sezon foarte bun. Sînt conştient că va fi o mare diferenţă între ce a fost la Steaua şi ce va fi aici, dar îmi doresc enorm să confirm"
Florin Gardoş

"Mi l-am dorit enorm pe Gardoş, cred că are potenţial de a creşte mult. Am reuşit să aducem la echipă unul dintre cei mai buni stoperi din fotbalul european, a fost principala mea ţintă după ce l-am vîndut pe Lovren la Liverpool"
Ronald Koeman

Lato va pleca la Dinamo Zagreb
După Gardoş, Steaua se pregăteşte să vîndă un alt fotbalist important din echipa ultimilor ani. Iasmin Latovlevici e foarte aproape de a pleca la campioana Croaţiei. Dinamo Zagreb a făcut în vară o ofertă, de 500.000 de euro, respinsă de Steaua, dar clubul croat, prin vocea vicepreşedintelui Zdravko Mamici, l-a anunţat pe Valeriu Argăseală că va fi prezent diseară, la meciul cu Pandurii, şi va face o ofertă superioară. Gigi Becali e dispus să-l vîndă, dar nu pentru mai puţin de un milion de euro, fotbalistul primind în urmă cu ceva timp şi o hîrtie din partea clubului, prin care e liber să semneze cu orice grupare care achită această sumă. Latovlevici, 28 de ani, e unul dintre cei mai vechi jucători din lot, el venind în 2010 de la Timişoara, în schimbul a 400.000 de euro.


47 de meciuri a jucat Latovlevici pentru Steaua în cupele europene, fiind liderul la zi din echipa actuală a lui Costel Gâlcă


Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
sirius55
sirius55  •  15 August 2014, 20:06

joaca pirvulescu sau tosca in locul lui daca aducem pe PIOVACCARI putem lua campionatul cu ce avem daca nu mai pleaca nimeni sincer nu cred ca trecem de bulgari sper sa ma insel.

cosminracila
cosminracila  •  15 August 2014, 18:16

daca nu da foamea in Negoita si nu vinde nimic e posibil sa ne depaseasca si ei

cosminracila
cosminracila  •  15 August 2014, 18:15
Postat de bobinatul pe 15 August 2014, 10:53

Daca o sa cumpere pe cineva in locul lui Lato, ar fi chiar bine sa plece. In ultimul timp a jucat foarte slab, majoritatea ocaziilor in ultimile meciuri au venit de pe partea lui.

o sa cumpere un junior, sa zicem Tosca

Vezi toate comentariile (11)
Comentează