FOTBAL  »  Superliga  »  MARIUS LĂCĂTUŞ - 50 DE ANI

Ziua "Fiarei" » Mircea Lucescu a vrut să construiască Brescia Romena în jurul lui Marius Lăcătuş: "Regret şi acum că nu l-am putut lua"

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 aprilie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 05 aprilie 2014 10:21

Mircea Lucescu, antrenorul celor de la Şahtior, îşi aduce aminte cu plăcere de momentele în care l-a avut ca elev pe Marius Lăcătuş la echipa naţională, însă regretă că n-a reuşit să îl transfere la Brescia, după ce "Fiara" o părăsise pe Fiorentina.

- Cum l-aţi adus pe Lăcătuş la echipa naţională, domnule Lucescu?
- Mi-a plăcut agresivitatea lui la un meci pe care l-am urmărit la Braşov, pe o zăpadă incredibilă. În perioada aceea am promovat mai mulţi tineri, între care Marius, Balint, Mateuţ, Belo. Îi luam în pregătiri ca să încerc să accelerez procesul lor de maturizare.

- Era greu să lucraţi cu Marius la lot?
- Nu, am înţeles spiritul lui special, pe care am căutat să-l canalizez în sens pozitiv. Avea o dorinţă fantastică de a cîştiga şi, cînd am făcut lotul pentru Euro '84, mi-a fost tare greu să-l las acasă. Dar la cîteva luni după turneul final a făcut un meci fantastic într-un amical la Lisabona, unde am bătut cu 3-2, iar Marius a dat două goluri.

"Am apreciat mereu spiritul şi inteligenţa lui"
- Aţi devenit apoi rivali în marile derby-uri Steaua - Dinamo.
- Ehe-he, cîte meciuri de poveste! Marius era mai năvalnic, erau şi stimulaţi să exagereze, dar, indiferent de întîmplări, am apreciat mereu la Lăcătuş atitudinea şi inteligenţa lui pe gazon. Ştia cînd să pună presiune pe adversar, pe colegi, pe arbitru.

- Regrete faţă de relaţia cu Marius?
- Şi acum îmi pare rău că n-am reuşit să-l iau la Brescia după anul petrecut la Fiorentina! Apoi, poate ar fi trebuit să-l folosesc pe Wembley în '85, la 1-1 cu Anglia.

"Mi-e greu să-mi imaginez că Lăcătuş a ajuns la 50 de ani. Am senzaţia că e abia pe la 25 de ani! Îi urez viaţă fericită şi noroc în cariera de antrenor!"
Mircea Lucescu, fost selecţioner

Gazeta Sporturilor a pregătit în numărul de astăzi, cînd Marius Lăcătuş a împlinit 50 de ani, o ediţie specială care îi este dedicată. Elogii de Ovidiu Ioaniţoaia, Cristian Geambaşu şi Radu Paraschivescu. Un amplu interviu cu sărbătoritul, imagini pe care nu le-aţi mai văzut niciodată, din cariera fostului căpitan al Stelei, totul în ediţia tipărită sau în cea digitală, pe care o poţi răsfoi aici.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (30)
ddd_bv
ddd_bv  •  05 Aprilie 2014, 17:47
Postat de panion44 pe 05 Aprilie 2014, 17:03

respect ptr un rival care recunoaste valoare chiar daca e in echipa rivala...de fapt asta si defineste un om normal fata de un frustrat

Prietene,sant dinamovist de la 7 ani Dudu Georgescu m-a facut sa ma indragostesc de Dinamo insa nu pot sa nu recunosc ca atat Dinamo cat si Steaua au avut mari fotbalisti.Mi-au placut Sames ,Vigu,T Stoica,Lacatus,HAGI,,Panduru,I Dumitrescu la fel de mult ca D Georgescu,Talnar,Orac,Lupescu,Raducioiu si multi altii de la ambele echipe.Am fost trist cand pierdeam,bucuros la victorie insa niciodata nu i-am urat pe cei care isi rupeau picioarele ca sa ne faca noua zilele mai frumoase.Si Steaua si Dinamo merita respectul meu pentru spectacolele superbe oferite iar fotbalisti ca M.Lacatus vor ramane in inima mea ca fotbalisti nu ca jucatori apartinatori ai unei echipe....

ahile
ahile  •  05 Aprilie 2014, 17:14

LA MULTI ANI! CE MA MAI CERTAM CU COLEGII DE ECHIPA PE NUMARUL 7, TOTI VROIAM SA FIM LACATUS.

panion44
panion44  •  05 Aprilie 2014, 17:03
Postat de ddd_bv pe 05 Aprilie 2014, 13:09

Chiar daca a jucat la stana cred ca a fost in primii 10 fotbalisti romani ai tuturor timpurilor.RESPECT MARIUS LACATUS.

respect ptr un rival care recunoaste valoare chiar daca e in echipa rivala...de fapt asta si defineste un om normal fata de un frustrat

Vezi toate comentariile (30)
Comentează