FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

UPDATE Ziua judecății la Dinamo! Spaniolul Couto a fost dat afară azi, în ședința Consiliului de Administrație

Șefii Nuevo Dinamo, singura poză în această ipostază, deja proiectul fiind pe cale de dispariție: Marcos Rubinio, Dorin Șerdean, Pablo Cortacero, Alex Couto și Rufo Collado +33   FOTO
Șefii Nuevo Dinamo, singura poză în această ipostază, deja proiectul fiind pe cale de dispariție: Marcos Rubinio, Dorin Șerdean, Pablo Cortacero, Alex Couto și Rufo Collado

Articol de - Publicat luni, 14 decembrie 2020 08:08 / Actualizat luni, 14 decembrie 2020 13:35

Alex Couto, unul dintre ultimii spanioli din proiectul falimentar „Nuevo Dinamo”, a fost azi într-o ședință a Consiliului de Administrație.

UPDATE 13:30 » Alex Couto nu mai este directorul general al lui Dinamo

Dinamo a emis azi un comunicat prin care anunță că Alex Couto nu mai este directorul general al clubului. Dinamo va fi reprezentată în continuare de Constantin Eftimescu (președinte al Consiliului de Administrație) și Cornel Țălnar (membru al Consiliului de Administrație).

București, 14 decembrie 2020. Consiliul de Administrație Dinamo 1948 a decis astăzi, în unanimitate, revocarea domnului Alejandro Couto Lago din funcția de director general al societății noastre, anunță Biroul de presă al clubului prin intermediul site-ului oficial.

Până la desemnarea unui nou director general, clubul Dinamo București va fi reprezentat în exclusivitate de Constantin Eftimescu (președinte al Consiliului de Administrație) și Cornel Țălnar (membru al Consiliului de Administrație) în raporturile cu Federația Română de Fotbal (FRF), Liga Profesionistă de Fotbal (LPF), instituțiile bancare din România și partenerii clubului.

Tot astăzi, Consiliul de Administrație al clubului a luat în discuție un nou plan de redresare financiară, sportivă și administrativă pentru Dinamo București, a precizat președintele Constantin Eftimescu.
- comunicat Dinamo

„Câinii” nu au anunțat ce se întâmplă cu Rufo Collado, directorul sportiv, cel despre care se spunea ca va fi dat afară tot azi.

Știrea inițială:

Astăzi, este o nouă ședință a Consiliului de Administrație. La precedenta, în urmă cu două săptămâni, întrunirea a început în parcarea fostului sediu din Calea Floreasca, apoi Constantin Eftimescu a primit cheile spre a deschide vechiul birou și acolo s-a decis îndepărtarea din funcția de președinte al CA a lui Pablo Cortacero.

Azi, urmează să se continue ceea ce s-a început atunci, chiar dacă Don Pablo, din Spania, nu a recunoscut ședința și decizia. După-amiază, se va propune stabilirea bugetului pe actualul sezon, mutarea sediului, în sfârșit!, de la RIN Grand Hotel pe Calea Dorobanților, mai ales că Ciprian Marica a amenajat birourile, și, totodată, retragerea din funcții pentru Alex Couto, director general, și Rufo Collado, director sportiv. Cu ei „afară de la Dinamo", s-ar încheia și prezența spaniolilor în staff-ul administrativ.

Couto plânge, dar plânge pe bani mulți

Oricum, ei sunt doar pe hârtie oficiali ai clubului. Nu mai sunt recunoscuți nici de ceilalți oficiali, nici de jucători. Și Couto, și Collado ar pleca, dar speră să mai recupereze din salariile restante. Vor avea posibilitatea, asistați de avocați, să dea clubul în judecată! Couto are un salariu mare, 8.000 de euro pe lună, doar că n-a apucat să primească niciun ban până acum. Collado - 3.000 de euro / lună. Oricum, amândoi câștigă mai bine decât Bogdan Bălănescu, fostul director general "curățat" între timp de managementul spaniol, care câștiga aproximativ 2.200 de euro pe lună.

5 membrisunt acum în CA al Dinamo: Constantin Eftimescu (președinte), Cristi Hîldan, Cornel Țălnar, Pablo Cortacero și Cornel Dinu

Alex Couto a ieșit din nou cu declarații după victoria cu Poli Iași (4-1) și l-a atenționat pe Pablo Cortacero vizavi de restanțele salariale și de faptul că și-a încălcat iar promisiunile față de dinamoviști. Inclusiv față de el, a zis Couto, care susține că a plătit bani de la el ca să lucreze pentru Dinamo. 

Nu știu când vine Cortacero în România, nu știu ce planuri are. Cred că va veni cu explicații despre ceea ce se întâmplă. Sunt foarte îngrijorat în privința situației de la Dinamo. Am stat aici și am plătit ca să lucrez, nu mi-am luat salariile de două luni și jumătate. Pot să aștept până se fac trei luni de neplată.
- Alex Couto, director general Dinamo

8 oameniau părăsit deja echipa în ultimele două săptămâni: antrenorul Cosmin Contra, colaboratorul său de încredere, Javi Reyes, doi preparatori iberici și 4 fotbaliști: Rene, Isma Lopez, Gonzalez și Borja Valle

1.500.000 de euroeste suma promisă de Cortacero de 9 ori la rând și care nu a ajuns niciodată la Dinamo

3.500 de euroeste salariul lunar al lui Dorin Șerdean, președinte executiv al "câinilor", și el pe lista neagră a suporterilor și oficialilor români de la club

„Bisericuțe" între spaniolii de la Dinamo

Faptul că Alex Couto e tăios la adresa lui Cortacero nu e gest de frondă. Nu Don Pablo l-a adus la club, ci Toma Săpașu, personajul care s-a implicat și el în preluarea grupării de către iberici! 

De aceea mai dă în el, și Săpașu are de recuperat bani", a mărturisit un apropiat al roș-albilor. Couto nu este în relații amicale nici cu Rufo Collado, care i-a rămas fidel lui Cortacero, mai ales că se cunosc de ani buni. Rufo nu a plecat încă din București, cu toate că nu a mai mers pe la antrenamente, după ce jucătorii l-au pus în gardă să nu mai apară la Săftica și a avut și o confruntare cu un grup de fani. 

Spaniolii mai aduseseră un conațional: Marcos Rubino. Acesta s-a prins repede care e situația, a profitat de un caz special în familie, a transmis că e nevoie de prezența lui în țară, a plecat și nici n-o să mai revină la club, cu toate că fusese numit managerul Academiei Dinamo!

180.000 de euroeste suma pe care DDB a mai strâns-o până în prezent pentru a-i ajuta financiar pe fotbaliști, solicitând acțiuni în schimbul creditului

VIDEO Cortacero, atacat de un oficial al lui Dinamo: „E un mincinos! Să predea cheile și să plece”

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Nicolae Badea bagă din nou bani la Dinamo: „Am semnat contractul și a virat deja suma necesară”

Dragomir: „S-au prins ăștia de șmecherie. E KO total! Două meciuri și gata, Dinamo intră în faliment”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (21)
creeperno
creeperno  •  14 Decembrie 2020, 22:41

Campioana precedenta e cfrul sau cumva ai ramas in urma cu liga 1?

steauaeuna
steauaeuna  •  14 Decembrie 2020, 19:18
Postat de Lorena Eliza pe 14 Decembrie 2020, 11:50

Ba voi muriti de ciuda ca ai asa cum joacă fara bani tot câștiga meciuri? Va e frica ca intra in play off si fa bate? Cred ca voi ăștia care criticați dinamo, puteti fii decât gigisti.. ciudosilor. Muriti de ciuda ca daca va bate . ***

STEAUA BUCURESTI, CAMPIOAN A ROMANIEI...FORTA STEAUA, LUPTA FCSB.

1745flo
1745flo  •  14 Decembrie 2020, 16:05
Postat de costin_stefan pe 14 Decembrie 2020, 09:42

Finalul campionatului nu ii prinde pe astia in liga 1

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează