FOTBAL  »  Superliga  »  TRAGERE LA SORTI

Ziua sperantei

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 august 2007 00:00

Dinamo si Steaua vor afla azi, la ora 13:00, cu cine vor juca in turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. Ziua mult asteptata de dinamovisti si de stelisti a sosit. Astazi, de la ora 13:00, la Nyon, va avea loc tragerea la sorti a turului 3 preliminar al Champions League, ultimul pas inaintea accederii in grupe. Chiar daca s-a calificat direct in aceasta faza a competitiei, Dinamo nu va fi cap de serie si ar putea da peste finalista Ligii din acest an, Liverpool, sau peste detinatoarea Cupei UEFA, FC Sevilla. In schimb, Steaua, daca trece de Zaglebie, va intra in urna favoritilor si ar putea da peste adversari mult mai accesibili decit Dinamo. Cu toate ca se afla in urne diferite, cele doua formatii bucurestene nu se pot intilni in aceasta faza. Meciurile din turul 3 vor avea loc pe 14/15 august si 28/29 august.

Dupa tragerea din Champions League va avea loc si cea a turului 2 preliminar al Cupei UEFA, unde vom avea tot doua reprezentante: CFR Cluj si Otelul. Ambele vor fi cap de serie, urmind a da peste adversari modesti. Partidele din aceasta faza se vor disputa pe 16 si 30 august.


Argaseala si Ilie la Nyon

Steaua va fi reprezentata la tragerea la sorti de presedintele Valeriu Argaseala si de managerul sportiv Adrian Ilie. "Imi doresc cel mai accesibil adversar pentru ca obiectivul nostru clar este accederea, pentru al doilea an consecutiv, in grupele Ligii Campionilor", a declarat Adrian Ilie.

Sarbatorit prin munca
Administratorul delegat al lui Dinamo, Cornel Dinu, a implinit ieri 59 de ani. Fosta mare glorie a "ciinilor" n-a dorit sa isi serbeze ziua de nastere asa cum se cuvine si a plecat la Nyon, unde o va reprezenta pe Dinamo la tragerea la sorti. "Le multumesc tuturor pentru urari, iar faptul ca am foarte multi prieteni nu poate decit sa ma bucure. Acest lucru este unul dintre cele mai rare si mai placute bucurii ale vietii", a zis Dinu pentru www.fcdinamo.ro.

MEDIA
Comentarii la Fanatik Show
Eurosport va transmite astazi cele doua trageri la sorti, incepind cu ora 13:00. La aceeasi ora, pe Telesport va avea loc o editie speciala a emisiunii Fanatik Show. Andrei Vochin si Horia Ivanovici vor analiza adversarele formatiilor romanesti si vor intra in direct prin telefon cu reprezentantii acestora. Tragerea la sorti poate fi urmatira live si pe www.gsp.ro. (Cristi Scutariu)

"Acum nu ne gindim la turul 3, ne gindim la Farul si la returul cu Zaglebie. Daca ne vom califica vom fi foarte puternici si nu-mi va fi frica de nimeni"
Gheorghe Hagi

"N-am mai fost de 10 ani la o tragere la sorti si chiar imi era dor. Lista de adversari e normala, nu-i nimic de speriat, dar as vrea sa cadem cu Gorica, pentru o revansa"

Mircea Stan, presedinte Otelul

"Sint emotii, este prima data cind participam la acest nivel, intr-o cupa europeana. Merg increzator, avem o echipa valoroasa, care trebuie sa se bata cu orice formatie"

Iuliu Muresan, presedinte CFR Cluj

"Este bine sa picam cu un adversar accesibil, gen Levski sau Besiktas, dar daca va fi unul mai greu, asta e, ne jucam sansele pina la capat"
Andrei Margaritescu

"Avem emotii foarte mari, vom sta cu totii cu sufletul la gura in fata televizorului. E greu sa pici cu cineva accesibil, dar mi-as dori Benfica sau Besiktas. Am avea sanse"

stefan Radu

4 calificari in grupele Ligii Campionilor are in palmares Steaua. In alte 5 situatii, ros-albastrii au ratat participarea in aceasta faza a competitiei

4 incercari de a patrunde in grupele Champions League a avut Dinamo, nereusind insa niciodata sa se califice

Posibilii adversari ai lui Dinamo in turul 3 preliminar
Liverpool (Anglia) *****
Arsenal (Anglia) *****
Valencia (Spania) *****
Sevilla (Spania) *****
Benfica Lisabona (Portugalia) ****
Ajax Amsterdam (Olanda) ****
Werder Bremen (Germania) ****
Celtic Glasgow (Scotia) ***
Lazio Roma (Italia) ***
Anderlecht (Belgia) ***
Dinamo Kiev (Ucraina) ***
Glasgow Rangers (Scotia) ***  / Zeta Golubovci ( Serbia) **
sahtior Donetk (Ucraina) *** / Piunik Erevan (Armenia) *
Besiktas ( Turcia) *** / serif Tiraspol (Moldova) *
Levski Sofia (Bulgaria) ** / Tampere (Finlanda) *

Posibilii adversari ai Stelei in turul 3 preliminar
Sparta Praga (Cehia) ****
Fenerbahce (Turcia) ***
AEK Atena (Grecia) ***
Spartak Moscova (Rusia) ***
Toulouse (Franta) ***
FC Zurich (Elvetia) **
Slavia Praha (Cehia) **  / MSK Zilina (Slovacia) *
Rosenborg (Norvegia) ** / FC Astana (Kazahstan) *
Steaua Rosie Belgrad (Serbia) ** / Levadia Tallin (Estonia) **
FC Copenhaga (Danemarca) ** / Beitar Ierusalim (Israel) **
Red Bull Salzburg (Austria) ** / FK Ventspils (Letonia) *
Dinamo Zagreb (Croatia) ** / NK Domzale (Slovenia) *
FK Sarajevo (Bosnia) * / Racing Genk (Belgia) **
Elfsborg (Suedia) * / Debrecen (Ungaria) *
BATE Borisov (Belarus) * / Hafnarfjordur (Islanda) *

Posibilii adversari ai CFR-ului si ai Otelului
Lokomotiv Sofia (Bulgaria) **
Erciyesspor (Turcia) **
Hajduk Split (Croatia) ***
Maccabi Netanya (Israel) *
Vojvodina Novi Sad (Serbia) **
Besa Kavaje (Albania) *
Anorthosis Famagusta (Cipru) *
Rabotnicki Skopje (Macedonia) *
Slaven Koprivnica (Croatia) *
Omonia Nicosia (Cipru) *
Siroki Brijeg (Bosnia) *

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close