FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO - BUZĂU 1-1

video+foto 9 detalii de la Dinamo - Buzău » Cum s-a descurcat debutantul de 16 ani, momentul impresionant de la start + ce au cerut fanii la final

8 detalii de la Dinamo - Buzău » Cum s-a descurcat debutantul de 16 ani, moment impresionant + ce le-au cerut fanii la final +42   FOTO
8 detalii de la Dinamo - Buzău » Cum s-a descurcat debutantul de 16 ani, moment impresionant + ce le-au cerut fanii la final

Articol de - Publicat duminica, 19 martie 2023 15:06 / Actualizat duminica, 19 martie 2023 22:27

Dinamo a remizat acasă cu FC Buzău, 1-1, în prima etapă din play-off-ul Ligii 2. Golurile au fost marcat de Bani (45), respectiv Boiciuc (41).

Meciul de pe stadionul „Arcul de Triumf” a oferit mai multe detalii interesante:

1. Lovitura de start a meciului a reprezentat un moment impresionant: a fost dată de un cunoscut suporter dinamovist, Nicușor Drăghici, poreclit „Nick Carter”, care a trăit o dramă anul trecut când fiica lui, Măriuca, a murit după o grea suferință. Clubul a vrut astfel să-i ofere o clipă de bucurie: 

2. Burcă a făcut mai multe experimente, schimbând sistemul și portarul, implicit și jucătorul titular U19, Denis Oncescu (portar) -> David Irimia (jucător de bandă). Nu a mai jucat cu vârf „fals”, ci a avut pe teren tot meciul un atacant de meserie, Țîră, ulterior Pop. Niciunul dintre ei nu a reușit însă să înscrie. 

Cătălin Țîră a ieșit cu probleme medicale, ținând pe mâna stângă o pungă cu gheață până la finalul partidei. 

+38 FOTO

3. David Irimia, născut în 2006, a debutat ca titular la Dinamo într-un meci oficial. A jucat curajos, a avut câteva curse  în bandă, intervenții și pase de efect. El a fost schimbat în minutul 82 cu Delciu și a părăsit terenul pe la tribuna a doua, fiind primit cu afecțiune de fani, cu care a dat mâna și a făcut poze.

4. Costin Amzăr a fost schimbat în minutul 52 cu Gabriel Moura, după o intrare horror a lui Bogdan Oteliţă, sancționată doar cu galben de arbitrul Flueran. Amzăr e convocat la naționala U20, rămâne de văzut dacă va fi apt.

+38 FOTO

5. Iulian Roșu era pregătit pentru a intra pe teren în partea a doua a reprizei secunde, dar până la urmă Burcă l-a schimbat pe Irimia, care terminase benzina, și a fost nevoit să introducă un alt jucător U19, Delciu. 

+38 FOTO

L-a trimis în teren și pe Alin Demici, ca fundaș stânga, aflat la debut în Liga 1 pentru Dinamo. Demici l-a înlocuit pe Neluț Roșu, accidentat în meciul cu Timișoara si recuperat la timp pentru meciul de azi, autor al unei ocazii uriașe în minutul 24.

Regula asta ne dă peste cap, pentru că nu avem dubluri pe post, trebuie să fac mereu două schimbări ca să acopăr o poziție
Ovidiu Burcă

6. Bani a reușit un gol superb, al doilea remarcabil al sezonului, după cel din lovitură liberă cu Metaloglobus. În total are 5 goluri și 6 asisturi, în campionat și Cupă.

Ahmed a crescut foarte mult nivelul de când am venit aici, e un copil bun, talentat, a înțeles că trebuie să muncești și asta face
Ovidiu Burcă

Golul meu a adus doar un punct din păcate. Aveam așteptări să începem bine, cu 3 puncte. Mai avem 9 meciuri, mai e timp. Au avut și ei o bară, și noi una, dacă Popică (n.r. Alex Pop) dădea bine cu capul închidea meciul. Detaliile vor face diferența în play-off, sunt echipe puternice, dar suntem pregătiți. 

Fanii sunt cu gândul la derby, e un meci important cu Steaua, toată lumea îl așteaptă, inclusiv noi.

Nu mă gândesc la baraj, eu vreau să promovez direct

Ahmed Bani

7. Meciul a fost sold out, iar suporterii și-au făcut simțită intens prezența. 

La final, fanii i-au aplaudat pe jucători, i-au strigat numele antrenorului Ovidiu Burcă și le-au cerut tuturor să bată CSA Steaua.

8. Dani Iglesias si Gorka Larrucea au rămas la tribuna a doua după meci pentru a dialoga cu suporterii, urcându-se pe panourile reclame pentru a se putea poza cu ei.

+38 FOTO

Jucătorii vor avea 2 zile libere, odată cu pauza competițională. „Nici dacă băteam nu le dădeam mai mult, e suficient”, a spus Burcă.

9. Antrenorul buzoienilor, Adrian Mihalcea, fost jucător important la Dinamo, le-a făcut o declarație de dragoste „câinilor”: 

A fost un meci special, am avut emoții când am intrat pe stadion și am văzut la fel de multă lume ca pe timpurile când eu jucam. A fost și va rămâne de fiecare dată o întâlnire specială. 

[Despre faptul că a fost aplaudat] N-am fost un jucător care doar a trecut pe la Dinamo, nu sunt unul dintre jucătorii care au scris istorie dar am fost căpitan la Dinamo, acest lucru n-ar trebui să se uite, chiar dacă în momentul de față suntem la echipe diferite. 

Dinamo e aici [în inimă] întotdeauna, fie că voi fi sau că nu voi fi la Dinamo.

Publicul a rămas același, stadionul e unul extraordinar, mi-ar plăcea să văd și lucrurile schimbate în bine la nivelul echipei de fotbal, să reușească cei care au venit să readucă echipa în prima ligă. Nu e locul ei în Liga 2

Adrian Mihalcea, antrenor Buzău

Ce spune Ovidiu Burcă după Dinamo - Gloria Buzău: „Am avut un jucător din 2006 pe teren, regula ne dă peste cap”
DINAMO
Ce spune Ovidiu Burcă după Dinamo - Gloria Buzău: „Am avut un jucător din 2006 pe teren, regula ne dă peste cap”
Dinamo - Gloria Buzău 1-1 » Elevii lui Ovidiu Burcă încep play-off-ul cu un egal. Clasamentul actualizat
DINAMO - GLORIA BUZĂU
Dinamo - Gloria Buzău 1-1 » Elevii lui Ovidiu Burcă încep play-off-ul cu un egal. Clasamentul actualizat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
istet10
istet10  •  20 Martie 2023, 13:35
Postat de boierasul pe 20 Martie 2023, 07:18

Tu ești prea "isteț" ca să înțelegi)

Ce sa fac si eu. Ma multumesc sa nu arunc banii.

boierasul
boierasul  •  20 Martie 2023, 07:18
Postat de istet10 pe 19 Martie 2023, 23:04

Aia chiar sunt batuti in cap!

Tu ești prea "isteț" ca să înțelegi)

istet10
istet10  •  19 Martie 2023, 23:06
Postat de creeperno807 pe 19 Martie 2023, 22:37

Nu uita de bisnitari

Astia "e" periculosi!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează