FOTBAL  »  LIGA 2  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

Adio, "Ion Oblemenco"? "Centralul" din Bănie ar putea fi demolat. În locul său, arenă de 32.000 de locuri

Articol de - Publicat miercuri, 31 octombrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 31 octombrie 2012 15:31

Unul dintre simbolurile fotbalului craiovean, stadionul "Ion Oblemenco", va fi, cel mai probabil, demolat în lunile următoare. În locul său va fi ridicată o arenă ultramodernă

În această după-amiază, în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local, s-a discutat inclusiv despre soarta stadionului " Ion Oblemenco".

La finalul lunii noiembrie, în următoarea şedinţă, reprezentanţii Primăriei Craiova se vor întîlni cu cei ai Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret ( DJST) pentru a clarifica problema "Centralului" din Bănie.

Prima parte deţine stadionul, în timp ce DJST Dolj are în proprietate pista arenei. Dacă cele două vor ajunge la un numitor comun, pista ar urmă să treacă în proprietatea Primăriei. Astfel, s-ar da unda verde în privinţa demolării stadionului "Ion Oblemenco".

Proiect îndrăzneţ

În locul vechiului stadion va fi construit unul ultramodern, cu o capacitate de 32.000 de locuri. Acesta va fi acoperit şi va fi, din cîte se pare, asemănător cu cel din Cluj.

Vechiul " Central" a fost inaugurat pe 29 octombrie 1967 şi renovat în 2008. Are o capacitate de 25.000 de locuri. Pe arenă au evoluat Universitatea Craiova şi echipa naţională a României.


SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (71)
deadlock
deadlock  •  07 Noiembrie 2012, 17:54

Sunt de acord sa se construiasca un stadion nou de 40.000 de locuri la Craiova. Este o echipa cu traditie care merita acest lucru. Alta echipa ar fi UTA Arad. Daca se va infiinta anul viitor o echipa si va fi primita in esalonul secund poate sa promoveze intr-un an in liga 1 daca este sustinuta financiar sau poate sa joace si in liga a doua foarte bine asa cum sunt si in alte tari din UE pe un stadion modern. Craiova nu a dus niciodata lipsa de spectatori

joshua2292
joshua2292  •  04 Noiembrie 2012, 21:13

ne vrem echipa inapoi!!!!!!!!!

migo78
migo78  •  01 Noiembrie 2012, 09:02
Postat de isteaua pe 31 Octombrie 2012, 22:23

iubire post mortem? sunteti patetici!

Prietene, daca ai fi un suporter adevarat nu ai mei scrie ce scrii... Am tot respectul pentru Steaua, insa marea majoritate a "suporterilor" ei nu au calcat niciodata pe un stadion... si ei sunt cei care gandesc ca tine.

Vezi toate comentariile (71)
Comentează
Close