FOTBAL  »  LIGA 2  »  CONDAMNARE

VIDEO Decizie definitivă: Adrian Mititelu, 3 ani de închisoare cu executare în procesul în care DNA Craiova l-a acuzat de evaziune la transferul lui Mihai Costea la FCSB!

Adrian Mititelu, patronul celor de la FC U Craiova 1948, a fost condamnat la 3 ani de închisoare în regim de detenție în procesul în care a fost învinuit de DNA la transferul atacantului Mihai Costea la FCSB
Adrian Mititelu, patronul celor de la FC U Craiova 1948, a fost condamnat la 3 ani de închisoare în regim de detenție în procesul în care a fost învinuit de DNA la transferul atacantului Mihai Costea la FCSB

Articol de GSP - Publicat joi, 05 noiembrie 2020 17:27 / Actualizat joi, 05 noiembrie 2020 19:13

Adrian Mititelu, patronul celor de la FC U Craiova 1948, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare în regim de detenție în procesul în care a fost învinuit de DNA la transferul atacantului Mihai Costea la FCSB în 2011. Decizia e definitivă, după ce în prima instanță fusese achitat.

  • Context: În 2016,  Adrian Mititelu a fost trimis în judecată după ce procurorii DNA Craiova l-au acuzat de evaziune fiscală. Motivul? Faptul că l-a vândut pe Mihai Costea la FCSB în 2011, înainte de dezafilierea Craiovei, pentru 1,1 milioane de euro, deși lotul de jucători se afla la acel moment sub sechestrul Fiscului din cauza unor debite foarte mari către bugetul consolidat al statului și Mititelu nu ar fi avut voie să vândă pe nimeni.

Decizie definitivă la Curtea de Apel Craiova: Mititelu, 3 ani de închisoare cu executare! 

„În baza art.9 alin.1 lit.g) din Legea 241/2005 cu aplicarea art.5 Cod penal (forma în vigoare în prezent) condamna pe inculpatul MITITELU ADRIAN MARIN la 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, pedeapsă ce se va executa în regim de detenţie”, se arată în decizia Curții de Apel Craiova. 

VIDEO Decizie definitivă: Adrian Mititelu, 3 ani de închisoare cu executare în procesul în care DNA Craiova l-a acuzat de evaziune la transferul lui Mihai Costea la FCSB!

În același dosar, Gigel Preoteasa, fostul secretar al clubului dezafiliat, a primit o condamnare cu suspendare, de doi ani și 6 luni.

VIDEO Momentul reținerii lui Adrian Mititelu

Răsturnare de situație la Apel în procesul Mititelu - Mihai Costea - FCSB

Decizia de azi a Curții de Apel Craiova vine după ce, pe 13 februarie 2019, Mititelu fusese achitat la acuzațiile de evaziune fiscală și înșelăciune în acest dosar de Tribunalul Dolj. 

Ce au acuzat procurorii

În concluzia scrisă înaintea de luarea deciziei din această seară, procurorul Cristina Scarlat a susținut că Mititelu și Gigel Preoteasa au comis fapta cu intenție directă de a se sustrage de la îndeplinirea obligațiilor fiscale. Concret, după instituirea sechestrului din 31 ianuarie 2011, FC U Craiova a încheiat acordul de transfer pentru jucătorul Mihai Costea la FCSB, în data de 23 martie 2011. 

Intenția rezultă din împrejurările concrete în care a fost încheiat acordul de transfer, din faptul că organul fiscal nu a fost încunoștințat despre intenția transferului jucătorului Costea Mihai și din împrejurarea că plata indemnizației de transfer (n.r. 1,1 milioane de euro) s-a solicitat a fi achitată în conturi noi, deschise în chiar ziua efectuării plăților despre care organul fiscal nu avea cunoștință și asupra cărora nu comunicase înștiințare privind poprirea, banii fiind folosiți, în cea mai mare parte, pentru acoperirea cheltuielilor curente ale unei alte firme în care Mititelu Adrian avea interese și pentru plata salariilor jucătorilor de fotbal”, scrie procurarea în concluziile acuzării. 

Adrian Mititelu are la dispoziție 24 de ore de la pronunțarea sentinței pentru a se prezenta la penitenciarul unde va fi încarcerat. 

VIDEO. CRAIOVA. Adrian Mititelu, acuzații foarte grave: „Judecătorul Budă este omul lui Rotaru. I-a făcut vilă, are firma în casa lui!”

Citește și alte știri despre Adrian Mititelu: 

VIDEO Conferință de presă Ionuț Stroe » Ministrul și-a prezentat realizările în primul an de mandat + Replici pentru Adrian Mititelu și Neluțu Varga

CRAIOVA. Adrian Mititelu, declarații uluitoare despre Mihai Rotaru: „E mai rău decât Gigi Becali. Le spune jucătorilor cum să dea cu piciorul în minge!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (133)
antalmihai
antalmihai  •  08 Noiembrie 2020, 13:08

un nenorocit... asta, a facut mai rau decit tot regimul comunist ECHIPEI SI ORASULUI CRAIOVA !!! PTIU, ***! PTIUUUUUUUUUUUU! NENOROCITULE!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

parpalache
parpalache  •  06 Noiembrie 2020, 10:27
Postat de lionforever pe 05 Noiembrie 2020, 17:59

Ași vrea sa o vad si pe ea cum face dovada de unde a avut bani să-și cumpere casa de 400.000 de euro? Toți infractorii la pușcărie! In cazul lui ajica la mulți ani.

De la nunta cu noul ei sot Claudiu Manda!N-avea grija ca o saltau pana acum!Daca au dus-o ei in catuse, numai pe baza reclamatiei facute de unul cunoscut cu...grave afectiuni psihice!

zorrozabal
zorrozabal  •  06 Noiembrie 2020, 10:20
Postat de dreptate_pt_steaua pe 05 Noiembrie 2020, 18:08

Eu as da o lege sa nu mai existe alte tribunale ca ele si asa nu conteaza. Aa fie doar unul eventual ICCJ. Nu cunosc cazul mititelui deci habar n am daca e controversata sau nu decizia. Cred totusi ca nicaieri in lume nu se intampla atat de des ca justitia, tribunale diferite dar lucrand cu aceleasi legi, sa aiba opinii diametral opuse.

Daca imi aduc bine aminte,Universitatea lui Mititelu a fost exclusa -de gasca lui Sandu si Dragomir- pentru motivul ca a incalcat regulamentele FRF si LPF adresandu-se... instantelor de drept comun,in loc sa se adreseze instantelor sportive!Practic la TAS,pentru ca comisia de disciplina si cea de recurs, erau tot in mana lor si a unor baskani ca Becali (care se razgaia la TV, ca el de cate ori se intalneste cu presedintele comisiei de disciplina... il miluieste cu cate 500 de euro asa,ca ii e ...simpatic)!!!

Vezi toate comentariile (133)
Comentează
Close