FOTBAL  »  LIGA 2  »  FC U CRAIOVA

Al treilea tip de ultrași în Bănie » Comunicat oficial: "Nici cu echipa lui Mititelu, nici cu CS U. Ambele sunt clone!" » Scandal cu emblemele după apariția noului echipament al FC U

Steagul Ultras Craiova 2004, în stânga, în timpul unor proteste ale ultrașilor olteni după dezafiliere.
Steagul Ultras Craiova 2004, în stânga, în timpul unor proteste ale ultrașilor olteni după dezafiliere.

Articol de GSP - Publicat luni, 07 august 2017 14:52

FC U Craiova s-a înscris recent în Liga a 4-a, și-a prezentat noul echipament și este gata de startul noului sezon, dar are parte de primele critici din partea unor suporteri.

Dacă brigada "Sezione Ultra" a trecut alături de CS U Craiova, în 2013, iar facțiunile din Peluza Sud au rămas fidele lui FC U, Ultras Craiova 2004 nu recunoaște niciuna dintre echipe, chiar și după reapariția clubului lui Mititelu.

Gruparea, din rândul căreia făceau parte și cei doi suporteri care au intrat pe teren în finala Europa League din 2012 cu celebrul mesaj "Justice for Craiova", a emis un comunicat prin care declară că și echipa lui Adrian Mititelu este o clonă, ca și CSU Craiova, și că nu este continuatoarea Științei.

Fanii susțin că echipa este înființată în martie 2013, ca și CSU Craiova, și că sigla pusă pe noile echipamente nu este cea istorică, purtată de craioveni înainte de dezafilierea Universității Craiova, în 2011.

Comunicat ULTRAS CRAIOVA 2004 

"Vrem să facem clară pozția noastră faţă de evenimentele petrecute în ultimul timp la Craiova şi anume înscrierea în campionat a unei echipe de fotbal deținută de fostul patron al FC Universitatea Craiova. Reamintim, el este şi principalul vinovat al dispariției echipei noastre de suflet. Nu vom uita şi nu vom ierta niciodată!

Am aşteptat cu nerăbdare revenirea echipei noastre de suflet în lumea fotbalului. După o perioadă foarte lungă de suferință, am crezut şi am sperat că acest lucru se va întâmpla la un moment dat. Însă, odată cu înscrierea echipei U Craiova 1948 SA în campionat, am realizat că aceasta este încă o incercare mizeră a fostului patron de a înșela și de a folosi suporterii adevăraţi ai Știintei.

Vă prezentăm căteva dintre motivele care ne fac să credem asta:

  • U Craiova 1948 SA este înființată în martie 2013, acelaşi an al înființării celor de la CSU, pe care îi acuzăm că au ales să sustină o echipă nou-apărută, ce nu are nici o legătură cu Știința. Până în momentul de față nu a operat un transfer al palmaresului între vechea entitate juridică aflată in faliment şi noua societate, prin intermediul căreia a fost înscrisă echipa în Liga a 4-a.
  • Această societate nu deține palmaresul echipei FC Universitatea Craiova, pe care suporterii o consideră, pe bună dreptate, adevărata Știință. Din detaliile pe care le deținem, palmaresul FC Universitatea Craiova este în posesia unei societăți aflate în faliment şi este foarte puțin probabil să ajungă pe măinile fostului patron
  • După ce la antrenamente şi meciurile amicale a fost folosită vechea siglă, din dorința de a legitima prin minciună noua echipă, stema de pe tricourile echipei a fost transformată în FCU 1948, cu un desen greu de digerat, pentru că fostul patron a pierdut dreptul de a folosi stema originală încă din 2016, când s-a constatat că Mititelu a înregistrat cu rea credință marca FC Universitatea Craiova la OSIM.

Această încercare de a falstfica stema Științei este încă o jignire adusă adevăraților suporteri. Considerăm că această echipă nu este continuatoarea FC Universitatea Craiova, iar noi - Ultras 04 - nu o să susținem o echipă inventată în 2013, cum nu am susținut şi nu o să susținem echipa creată, în acelaşi an, de fostul primar al oraşului şi câțiva oameni cu bani din Bucureşti.

Deciziile grupului nostru au fost ghidate întotdeauna de principii şi moralitate şi aşa o să fie mereu, deşi în oraşul nostru aceste calităti sunt tot mai rar întâlnite. Nu o să renunțăm niciodată la Știinta şi sperăm din suflet ca echipa noastră să revină în fotbal. Până atunci, o să ne continuăm activitatea la meciurile Naționalei.

Mereu în prima linie! De data astă, a adevărului!", este comunicatul postat pe pagina de facebook Revista Ultra.

839973 20621911 1543799722330124 2739022056201778815 n
*așa arată sigla de pe noile echipamente ale echipei lui Mititelu. Fanii acuză faptul că pe emblemă apar acum doar inițialele "FCU" și anul 1948, în loc de "FC Universitatea Craiova", cum era înainte de falimentul echipei

drsm 10 dananae
Emblema de pe echipamentul Craiovei înainte de dezafiliere, cu inscripția "FC Universitatea Craiova" deasupra leului. 


Așa arată emblema de pe echipamentul CS U. Deasupra leului scrie doar "Craiova". 

 EXPLICAȚIILE LUI MITITELU: "E siGLA RESTILIZATĂ"

Referitor la problema emblemei de pe noile tricouri Adidas pentru Liga a 4-a, Mititelu a reacționat, după ce fanii i-au pus mai multe întrebări pe contul personal de facebook. El a declarat că va face mai multe explicații și va prezenta anumite documente care atestă faptul că echipa reorganizată pe societatea FC U Craiova 1948 SA este continuatoarea Universității. "Și marile cluburi, ca Real și Barca și-au restilizat sigla. Asta nu înseamă că vechile embleme nu mai fac parte din brand", a scris Mititelu. 

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (10)
stiinta
stiinta  •  07 August 2017, 23:59

Legat de numele Universitatea Craiova, reamintesc: "OG 72/2004 continua demersul inceput prin OG 15/2003, aprobata cu modificari prin Legea 183/2004, si stabileste anumite cuvinte, sintagme si derivate ale acestora care nu se pot regasi in continutul unei firme sau care pot fi folosite numai ca urmare a obtinerii acordului din partea autoritatilor publice competente. Astfel, conform art. 39 alin. 2, in noua redactare, se interzice inscrierea unei firme care contine cuvintele sau sintagmele academic-stiintific, academie, universitate, universitar, scoala, scolar si/sau derivatele acestora.". Iar în actul constitutiv al echipei care a falimentat ,scria clar ca în caz de faliment titularii marciI de la Osim pot constitui alta societate care sa continue activitatea sportivă.

radufl
radufl  •  07 August 2017, 19:00

Ha, ha, ha... E o lume minunată în care veți găsi... :)

manutd.steaua
manutd.steaua  •  07 August 2017, 18:16

Sa speram ca mai apar inca 7 stelute,pt toti frustratii de la sud!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează