FOTBAL  »  LIGA 2  »  FC U CRAIOVA 1948

INTERVIU Andrei Ciolacu, noul transfer al lui FC U Craiova, „înțeapă” rivala din oraș: „A fost la fel ca la echipele fondate abuziv prin '47-'48”

Andrei Ciolacu (în luptă pentru minge) are planuri îndrăznețe la Craiova. FOTO: Editie.ro
Andrei Ciolacu (în luptă pentru minge) are planuri îndrăznețe la Craiova. FOTO: Editie.ro

Articol de - Publicat miercuri, 05 august 2020 01:00 / Actualizat miercuri, 05 august 2020 15:03

FC U Craiova 1948 va lua startul în următorul sezon din Liga 2 cu un obiectiv precis: promovarea imediată în prima ligă. Clubul lui Adrian Mititelu a rămas fără președintele Marcel Pușcaș, dar a fost activă pe piața transferurilor, reușind câteva mutări interesante. 

Unul dintre new-entry-urile din echipa lui Eugen Trică este atacantul Andrei Ciolacu, revenit în România după o scurtă experiență în Italia. Fostul jucător al Rapidului a semnat deja cu FC U Craiova și e gata pentru viitoarele bătălii din liga secundă. 

GSP.ro a dialogat cu Andrei Ciolacu, noul vârf al oltenilor vorbind despre obiectivele pe care și le-a setat la Craiova, despre dorința de a promova în tandem cu Rapidul, dar și despre bătălia identitară dintre FC U 1948 și CS Universitatea Craiova. 

„Un club cu o astfel de tradiție nu-și poate propune alt obiectiv decât promovarea”

- Andrei, ce așteptări ai pentru sezonul viitor? Echipa abia a promovat în Liga 2, atacați primele poziții? 
- Faptul că echipa țintește din primul an promovarea a cântărit decisiv în luarea deciziei de a mă alătura echipei. Un club cu o astfel de tradiție nu poate să își propună alt obiectiv având în vedere istoria și suporterii care sunt alături de echipă.

- Ce obiectiv personal ți-ai setat pentru anul viitor?
- Promovarea, fără doar și poate, și să fiu constant în evoluții bune pentru a-i determina pe cei din cadrul clubului să continuăm și în anii următori. Îmi doresc să joc cu Craiova și în Liga 1.

- Îți propui, deci, să rămâi în România deocamdată. Nu te mai tentează vreo oportunitate din străinătate?
- Plănuiesc să rămân la Craiova în viitorul apropiat și, de ce nu, și în cel îndepărtat.

- Te întorci în România după o scurtă experiență în Italia. Având în vedere situația de la noi, cu multe cazuri de COVID-19 apărute printre jucători, îți este teamă?
- Este o situație nemaîntâlnită pe plan mondial și doar responsabilizându-ne o vom depăsi cu brio. Sunt precaut pe cât de mult posibil și sper ca fotbalul să decurgă fără meciuri amânate și fără cazuri pozitive de COVID.

Ciolacu: „Să promovăm împreună cu Rapid!”

- Te vei duela în noul sezon cu echipa ta de suflet, Rapid. Cum crezi că va fi pentru tine acea partidă? 
- Mi-aș dori să promovăm împreună, bineînțeles. Liga 1 are nevoie de echipe de tradiție, cu suporteri.

- Îți propun un exercițiu de imaginație. Ultima etapă, duel direct pentru promovare între FC U Craiova și Rapid. Urmează să execuți penalty la 0-0 în minutul 90. Ce îți trece prin cap? 
- Sper ca până în ultima etapă să fim deja promovați. Și noi, și Rapidul. Dar, ca să răspund întrebării, sunt un jucător destul de matur încat voi da totul pe teren pentru echipa la care evoluez, fără ca trecutul meu să-mi influențeze evoluția.

Ciolacu: „Nu e normal ca o echipă să fie înființată direct în Liga 2”

- Cum ți se pare războiul identitar dintre cele două echipe ale Craiovei? 
- Nu cunosc foarte bine toate straturile acestui război. Știu doar că nu este normal ca o echipă să fie înființată direct în Liga 2, iar apoi oamenii care au participat la acest demers să recunoască faptul că nu a fost o decizie legală și nici morală. Asemăn situația cu echipele fondate și adăugate la fel de abuziv în Liga 1 prin anii 1947-1948.

450.000 de euroa fost cota maximă avută de Andrei Ciolacu, în 2014

7 goluriîn 56 de meciuri a bifat Andrei Ciolacu la Rapid, pentru care a evoluat între 2011 și 2014

Atacantul a mai jucat de-a lungul carierei pentru Rapid, CS Otopeni, Slask Wroclaw, ASA Târgu Mureș, Warriors FC, Juventus București, Metaloglobus și Tskhinvali. Ultima aventură a fost în Serie D din Italia, la Avezzano Calcio, în acest an.

VIDEO Dragoș Firțulescu, despre rivalitatea CSU - FCU: „Ai cui sunt acei 25.000 de suporteri care aplaudau și aveau orgasm?”

Citește și alte știri despre FC U Craiova 1948:

Marcel Pușcaș a plecat de la Craiova lui Mititelu, dar poate prinde un post important: „Urmează promovarea în primul eșalon”

Primele 5 transferuri pentru promovarea în Liga 1 la FC U Craiova

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (28)
andi_frunzescu
andi_frunzescu  •  05 August 2020, 19:55
Postat de addytzu pe 05 August 2020, 13:34

Înființată ilegal in 2013 din ordin politic.Bagata ilegal direct in liga a doua din ordin politic.Statutul modificat din ordin politic la finalul competiției ca sa promoveze clona 2013 pentru ca aveau doar 9 luni de la înființarea ilegală.

Hahahaha.A nascut psd-ul o clona politică ilegală si după 9 luni a inscris-o ilegal la liceu,sărind ilegal peste toate etapele ca asa a vrut partidul.Rusinea fotbalului românesc,cea mai urâtă si ilegală echipă din fotbalul românesc.

sergentu72
sergentu72  •  05 August 2020, 19:16

O fi si ciolacu asta un mare fotbalist ;). Ai dat lovitura bah la "nento adi" si la junior, sa vezi ce bine o sa-ti fie

sergentu72
sergentu72  •  05 August 2020, 19:11
Postat de addytzu pe 05 August 2020, 13:34

Înființată ilegal in 2013 din ordin politic.Bagata ilegal direct in liga a doua din ordin politic.Statutul modificat din ordin politic la finalul competiției ca sa promoveze clona 2013 pentru ca aveau doar 9 luni de la înființarea ilegală.

Aditaaa, tu esti bah ? Terminasi de copt painea ? :)))))

Vezi toate comentariile (28)
Comentează