FOTBAL  »  LIGA 2  »  UNIREA DEJ

EXCLUSIV VIDEO Angelo Cocian, revelația ligii secunde, se destăinuie într-un interviu GSP: „Ne motivează că jucăm cu foste campioane, în meciuri televizate”

Angelo Cocian spune că în curând va juca în Liga 1, la o echipă care va emite pretenții la cupele europene.
Foto: Raed Krishan (GSP)
Angelo Cocian spune că în curând va juca în Liga 1, la o echipă care va emite pretenții la cupele europene. Foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de - Publicat sambata, 29 octombrie 2022 12:56 / Actualizat sambata, 29 octombrie 2022 18:52

Angelo Cocian (22 de ani), unul dintre golgheterii ligii secunde, a explicat secretele succesului personal și al Unirii Dej, locul 2 după 11 etape scurse.

Unirea Dej este marea surpriză a ligii secunde, până acum, formația urbei de doar 38.000 de suflete ocupând o șocantă poziție secundă când s-a intrat în a doua parte a sezonului regulat! Al doilea cel mai bun atac, oferind unul dintre golgheterii ediției, pe Angelo Cocian, 22 de ani, 8 goluri în 11 meciuri! 

Tânărul, originar din Satu Mare, este unul dintre atuurile micuței echipe al unui oraș ardelenesc, arhaic, situat la o oră de Cluj Napoca. Stadionul este și el de pe vremuri, la partide se strâng între câteva sute și câteva mii de spectatori, în funcție de numele oponentului. 

Totuși, în actuala ediție, Dejul le-a învins pe Dinamo în deplasare, Csikszereda și Oțelul Galați pe propriul stadion, doar Iașiul a reușit să răpună formația de juni a lui Dragoș Militaru. Antrenor de doar 32 de ani, care a preluat echipa din ianuarie 2020!

- Angelo, cum te simți în postura de a fi unul dintre golgheterii ligii secunde?
- Sunt foarte bine, mă bucur că îmi pot ajuta echipa să fie sus, să câștigăm împreună.

8 golurimarcase Angelo Cocian până la meciul Unirea Dej - Concordia Chiajna

- Care este obiectivul real al Unirii Dej?
- Ideea e să acumulăm cât mai multe puncte, să jucăm foarte bine, să fim sus. Da, cred că ne putem lupta pentru play-off, poate și pentru promovare, este un sezon mai echilibrat decât anul trecut. Nu s-a distanțat nicio echipă. Suntem în față și vrem să rămânem acolo.

Angelo Cocian: „Vrem să demonstrăm că românii au valoare”

- Ar fi un miracol să vedem Unirea Dej în Liga 1?
- Ar fi ceva foarte frumos pentru oraș, pentru suporteri, pentru oamenii de aici. Nu mai zic pentru noi ca echipă, cu antrenor tânăr, cu jucători tineri, chiar ar fi ceva de vis.

- Sunteți una dintre puținele echipe din România cu jucători care vorbesc doar româna.
- Da, suntem doar români și un băiat din Republica Moldova, deci toți vorbim aceeași limbă. Suntem de aproximativ trei ani împreună, ne-am mulat unul pe stilul altuia și am format un ceva al nostru. Vrem să demonstrăm că românii au valoare, nu doar străinii.

29 de aniare cel mai vârstnic component al Unirii Dej: portarul moldovean Răilean

- Ascensiunea ta a coincis cu victoria pe terenul lui Dinamo, când ai marcat o „dublă”. Cum este să te bați cu „câinii” în eșalonul secund?
- Este o onoare mare să joci contra unor formații precum Oțelul, Steaua, Dinamo, echipe ce-au câștigat titlul în România, mai sunt și meciuri televizate. Vrem să demonstrăm că nu suntem o echipă mică.

Îmi plac echipele din prima parte a clasamentului din România, care practică un joc frumos, Farul, Rapid, Craiova, FCSB. Mi-aș dori să ajung la orice echipă din Liga 1. 

- Angelo Cocian, Unirea Dej

Angelo Cocian: „Aș vrea să le ofer o casă părinților mei”

- Prin ce crezi că te remarci?
- Îmi place să am mingea, să particip la cât mai multe faze de atac și să-mi ajut echipa. În afara gazonului, sunt un tip liniștit, căruia îi place liniștea, un om la locul lui. Părinții m-au învățat să fiu modest și să rămân cu picioarele pe pământ.

- Care sunt țelurile tale?
- La vârsta asta, mă interesează preponderent cariera. Și banii sunt buni, dar trebuie să fii chibzuit, să nu-i arunci pe fereastră. Mi-aș dori să pot oferi la un moment dat o casă părinților mei. Și ei mi-au oferit mie un cămin și mi-au arătat ce înseamnă asta, aș vrea să le întorc favorul.

Idolul meu a fost Adrian Mutu, a rămas un personaj special pentru mine. Acum, nu am un jucător preferat, dar îmi plăcea stilul fantezist al lui Budescu. Din străinătate, sunt fan Real Madrid și Cristiano Ronaldo. 

- Angelo Cocian, Unirea Dej

Citește și:

Imagini dezolante cu stadionul pe care în urmă cu nici zece ani se juca un meci cu titlul pe masă

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
Erik
Erik  •  29 Octombrie 2022, 16:36

Csa steaua nu a câștigat nici un campionat! Este o echipa înființată în 2017!!!

realsteaua
realsteaua  •  29 Octombrie 2022, 14:11

La felul în care se gândește în fotbalul românesc, 22 de ani sunt cam mulți pentru a reuși un salt în superligă și nu mai vorbesc să te gândești cumva la vreun transfer în străinătate. Dar având în vedere unde locuiești poți pleca nu prea departe de țară, în Ungaria și să te realizezi atât pe plan fotbalistic cât și în plan personal. Baftă!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează