FOTBAL  »  LIGA 2  »  LIGA 2

UPDATE Astra Giurgiu, campioana din Liga 1 din 2016, s-ar putea retrage din Liga 2 + Prima reacție din partea clubului

Articol de - Publicat sambata, 05 martie 2022 16:45 / Actualizat sambata, 05 martie 2022 16:55

Astra Giurgiu, campioana României din 2016, s-ar putea retrage din Liga 2. Meciul de astăzi cu Unirea Constanța ar putea fi ultimul pentru giurgiuveni în acest sezon.

Astra este în pragul falimentului, iar din cauza datoriilor financiare, giurgiuvenilor le-au fost luate 20 de puncte pe parcursul sezonului actual 

Etapa 18 din Liga 2 » U Cluj, victorie categorică pe terenul lui Hermannstadt! Clasamentul actualizat din Liga 2
etapa 18
Etapa 18 din Liga 2 » U Cluj, victorie categorică pe terenul lui Hermannstadt! Clasamentul actualizat din Liga 2

UPDATE 16:00: Prima reacție din partea clubului

Nici nu se pune problema. Vom merge în continuare, vom onora întrecerea. Nu se știe ce se va întâmpla în continuare, poate va fi o Ligă a II-a cu 25 de echipe, poate se retrag altele. Mai avem bani de încasat, de la jucătorii împrumutați la alte echipe”, a spus Marian Costea, preşedintele Astrei, într-o intervenție la Metropola TV. 

„Au jucat și azi pe o primă frumoasă, era pregătită și plata a două salarii restante către jucători. Îmi pare rău pentru că ne-am anulat orice șansă de a mai rămâne în Liga a II-a dar vom continua campionatul până la capăt”, a completat oficialul formației giurgiuvene.

Astra se retrage din Liga 2

Pentru Astra, meciul cu Unirea Constanța de astăzi ar putea fi ultimul în Liga 2. Potrivit Telekom Sport, giurgiuvenii se retrag din campionat.

Fosta campioană a intrat în insolvență pe 5 octombrie 2021, iar acum se pare că echipa nu mai are cale de scăpare. Datoriile financiare ale Astrei sunt uriașe, de aproximativ 20 de milioane de euro.

Astra este pe ultimul loc în Liga secundă, cu -1 punct în clasament, după ce a acumulat 19 în urma jocurilor și i-au fost luate 20 la Comisii. Peste giurgiuveni sunt echipe precum: Unirea Brăila (2 puncte), Dunărea Călărași (7 puncte) sau Unirea Constanța (8 puncte).

Astra, una dintre cele mai importante echipe românești din ultimul deceniu

Astra Giurgiu, fosta Astra Ploiești, a devenit una dintre cele mai bune echipe din Liga 1, odată cu mutarea pe „Stadionul Marin Anastasovici” din Giurgiu. În sezonul 2012-2013, sub comanda lui Daniel Isăilă, Astra a terminat pe locul 4 în Liga 1.

În sezonul următor, giurgiuvenii au terminat pe locul 2, sub FCSB, și au câștigat Cupa României, primul trofeu din istoria clubului. În toamna lui 2014, Astra a mai realizat o premieră în istoria clubului, calificându-se în grupele Europa League, după ce a eliminat-o pe Lyon.

În sezonul următor, cu Marius Șumudică pe bancă și cu Budescu și Alibec în teren, Astra a realizat o nouă surpriză uriașă, eliminând pe West Ham în tururile preliminare din Europa League. Giugiuvenii nu s-au calificat însă în grupe, după ce au fost eliminați de AZ Alkmaar.

Cea mai mare performanță din istoria clubului a venit la capătul sezonului 2015-2016, când sub comanda lui Marius Șumudică, Astra a câștigat titlul în Liga 1. Giurgiuvenii au fost eliminați din tururile preliminare ale Ligii Campionilor, dar s-au calificat în grupele Europa League după ce au trecut din nou de West Ham. Trupa lui Șumudică a reușit să se califice în primăvara europeană, dintr-o grupă cu AS Roma, Viktoria Plzen și Austria Viena.

În 2021, patronul Astrei, Ioan Nicolae a fost trimis la închisoare, iar problemele financiare ale clubului au făcut ca cei mai importanți jucători să plece. Giurgiuvenii au retrogradat în Liga 2 la finalul sezonului, după ce în precedenții 5 ani se calificaseră în play-off-ul Ligii 1.

Citește și:

Ce se va întâmpla cu FCSB dacă Gigi Becali chiar se va decide să se retragă: „Lor le va lăsa echipa”
FCSB
Ce se va întâmpla cu FCSB dacă Gigi Becali chiar se va decide să se retragă: „Lor le va lăsa echipa”
Dinamo nu mai sperie pe nimeni » Un posibil adversar de la baraj e sigur: „Nu este mare diferență”
DINAMO
Dinamo nu mai sperie pe nimeni » Un posibil adversar de la baraj e sigur: „Nu este mare diferență”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (34)
titiduru22
titiduru22  •  05 Martie 2022, 18:56
Postat de luker pe 05 Martie 2022, 12:45

Pacat de stadionul ala de la Giurgiu. Unii se intind mai mult decat le este permis si de acolo apar si aceste probleme. In fotbalul romanesc ar trebui salarii de cateva sute de dolari max pe luna, nimic mai mult, maxim. Trebuiesc coraborate atat cheltuielile cat si incasarile. Daca azi vine unu cu bani, nu automat trebuiesc crescute salariile - din contra. Fotbalul romanesc trebuie sa treaca de la pro la semi pro ca sa aiba ceva success in anii urmatori.

Si uite asa se naste o noua legenda , fcsb Giurgiu !

titiduru22
titiduru22  •  05 Martie 2022, 18:54

E mana lui Dinamo :)))

cri5ti
cri5ti  •  05 Martie 2022, 17:59

asta e fotbalul condus de afonul sau bufonul cu ochelari de federație(cum vreți să-i spuneti). Un fotbal în care echipele falimentează le banda rulanta și se retrag în plin campionat,in care suntem în 2021 și e plin de scandaluri de arbitraj,Var e încă doar o promisiune, în care avem patroni total paraleli cu fotbalul, care comanda tot și fac schimbări,in care echipa campioana în ultimele 5 sezoane se zbate în datorii după ceva venituri bunicele încasate de prin Europa, fotbalul care când ieși prin Europa îți dau cu terenul în cap albanezii, kazahii și luxemburghezii deși tu visezi avioane și pretinzi ca ai jucători de zeci de milioane,fotbalul în care nu vine nimic din urma si care așteaptă de 24 ani o calificare la un mondial... Asta e fotbalul lui burleanu.. Bravo.. mare om.. mare conducator!!

Vezi toate comentariile (34)
Comentează