FOTBAL  »  LIGA 2  »  DACIA MOVENI

Baicu, fundasul golgeter

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 iunie 2007 00:00

Vedeta nou promovatei in prima liga, Dacia Mioveni este funadsul Ilie Baicu. Nascut la 5 decembrie 1974 in localitatea Stalpeni aflata la 25 de kilometri de Pitesti, Baicu a intrat tarziu in fotbalul de performanta. A jucat patru campionate in „C” cu Forestierul Stalpeni, dupa care in 2001 a fost luat la Dacia Mioveni care pe atunci evolua in divizia „C”. „La Dacia m-a luat presedintele Tutala si de atunci este ca si taticul meu”, isi incepe povestea Ilie Baicu. Din returul campionatului 2002 – 2003 a fost transferat in prima divizie la F.C. Arges, unde era Ion Moldovan, antrenorul care este acum la Dacia. Doi ani a jucat Iliuta la F.C. Arges, dupa care s-a transferat la F.C. Vaslui. La echipa lui Porumboiu a jucat un an, si la inceputul campionatului 2006 – 2007 a revenit la Dacia, cu toate ca avea ofreta din Cipru unde ar fi castigat de trei- patru ori mai mult decat la Mioveni. „Ma bucur ca am aels sa revin la Dacia si nu-mi pare rau ca in plan financiar am pierdut niste bani. Faptul ca am promovat in liga I este un lucru extraordinar pentru echipa, conducere si pentru orasul Mioveni”, mai spune Baicu.

A lipsit doar in doua meciuri din 34

Din cele 34 de etape, capitanul de echipa al Daciei a lipsit doar la doua meciuri din tur. A fost suspendat la partida de la Valcea si accidentat la cea de la CFR Timisoara. In celelalte 32 de meciuri a fost integralist, acumuland 2880 de minute jucate. Peste toate insa, Baicu a reusit sa inscrie pentru echipa lui 8 goluri jucand fundas stanga! Cele opt reusite reprezinta un record pentru campionatele din Romania izbutit de un fundas de margine.

A vrut sa se lase de fotbal

In penultima etapa a campionatului, dupa ce Dacia Mioveni a pierdut la Medias cu 3 – 5, si sansele de promovare erau aproape nule, Ilie Baicu a fost atat de deceptionat incat a fost la un pas sa se lase de fotbal. „La acel meci a fost o presiune extraordinara pe capul nostru si din pacate nu am rezistat. Am primit gol in minutul doi si la 2-1 pentru gazde am ratat un penalty.Am crezut ca cerul a cazut peste mine... Pana atunci, in toata cariera mea nu ratasem niciun penalty. Am sutat in acelasi colt in care dadeam de obicei, dar portarul lor vazuse mai multe casete cu meciurile noastre si a stiut unde dau. A urmat cea mai neagra saptamana pentru noi, dar mai ales pentru mine. Am vrut chiar sa ma las, sa nu mai vin la echipa. Cu greu m-a convins sotia mea Catalina sa continui si sa cred ca Dumnezeu va fi cu noi si ne va ajuta. Nu ma gandeam ca Valcea va pierde la Baia Mare; poate la un egal speram, dar sa piarda, niciodata. Puteam sa pariez toata averea mea ca Baia Mare nu va castiga. si la ultimul meci, atunci cand jucam cu ISCT, crainicul stadionului anunta scorul de la Baia Mare, 1-0, 2-0, 3-0 pentru Baia Mare, de emotii si bucurie parca nu mai puteam alerga... nu mai aveam aer... Noi nu puteam da gol si m-au trecut fiorii la gandul ca Valcea pierde si noi nu putem da gol. Nici nu l-am luat in seama pe unul din jucatorii de la ISCT care m-a luat la misto intrebandu-ma de ce plang. Cand Claudiu Ionescu a deschis scorul, dar mai ales la sfarsitul meciului, l-am vazut pe Dumnezeu!”, povesteste Iliuta.

„Domnul Porumboiu acuza jucatorii ca au blatuit meciul”

Perioada petrecuta de Baicu la F.C. Arges a fost cea mai frumoasa din cariera lui, exceptand promovarea cu Dacia. Nu acelasi lucru spune despre sezonul jucat la Vaslui. „Pentru toti jucatorii era un chin; faceam cate 100 de kilometri pe zi pentru a merge la antrenament. Gazonul era atunci intr-o stare jalnica. Cel mai mult ne afecta faptul ca domnul Porumboiu era foarte suspicios, si dupa fiecare meci pierdut acuza jucatorii ca au blatuit meciul”, marturiseste vedeta Daciei.

Mai are sa ia de la Vaslui o caruta de bani...

Despre episodul Vaslui, Baicu mai spune ca si acum patronul Adrian Porumboiu mai are sa-i dea bani. „Mai am de primit o suma importanta de la Vaslui. Nu are rost sa spun suma, dar in aceeasi situatie sunt majoritatea jucatorilor de la F.C. Vaslui. Sincer, nu cred ca voi mai prmi acei bani vreodata. Mi-am luat gandul de la ei, cu toate ca erau bani munciti cinstit pe care trebuia sa ii primesc”, mai spune Baicu.

A lustruit tancurile

Pentru ca a patruns in fotbalul de performanta destul de tarziu, Ilie a facut armata ca orice muritor. Timp de un an a fost sub arme la o unitate de tancuri din Pitesti. Nu a condus tancul si nici nu a tras cu armele aflate in dotarea acestuia. In schimb le-a lustruit ca pe bijuteri sau ca pe obiecte din farmacie.

Pe Litoral, Catalina si Iliuta „muncesc” sa faca un copil

Este casatorit cu frumoasa Catalina si acum se afla in vacanta pe Litoral la Mamaia. „Muncim sa avem un copil. Sa fie orice, numai baietel sa fie sa-l fac fotbalist”, glumeste Iliuta Baicu. Chiar si in vacanta joaca zilnic fotbal. Este cazat la hotelul „Dunarea” unde isi petrec vacanta si alti fotbalisti precum Catalin Cursaru, Claudiu Ionescu si stefan Nofitovici. Lotul noii promovate in Liga I, Dacia Mioveni se va reuni miercuri 20 iunie. Atunci conducerea clubului ii va astepta cu banii pe masa, bani care reprezinta prima de obiectiv pentru promovare. Contractul sau cu Dacia a expirat la finalul campionatului si va fi renegociat saptamana viitoare, dupa reluarea pregatirilor.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close