FOTBAL  »  LIGA 2  »  PROMOVARE

Braşov are din nou echipă şi-n liga secundă: Corona a preluat modelul CFR Cluj

Articol de - Publicat sambata, 02 iunie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 02 iunie 2012 15:42

Ploaia torenţială a stricat sărbătoarea celei de-a doua echipe a Braşovului. Corona, club înfiinţat în 2008 a reuşit ieri promovarea în liga secundă. Braşovenii aveau nevoie de un punct în meciul cu "viruşii verzi" de la Sănătatea Cluj. Au bifat, însă, încă o victorie (2-1), obţinută în ultimul sfert de oră.

"Sper că vremea va ţine cu noi şi vor veni cît mai mulţi oameni la meci, să sărbătorim împreună promovarea în Liga 2. Am comandat steguleţe pentru fiecare spectator care va fi prezent în tribune şi ar putea ieşi ceva frumos", declara Eduard Gherghe, directorul sportiv al grupării de la poalele Tîmpei înainte de meci.

Nu a fost însă aşa, la pauză începînd o ploaie torenţială, care a alungat cei aproximativ 300 de spectatori prezenţi în tribunele bătrînului stadion "Carpaţi", de la periferia orasului.

Corona este echipa sustinuţă de autorităţile locale din Braşov, preşedinte fiind Andrei Szakal, unul din oamenii politici importanţi ai judeţului. A inceput in 2008 in liga a V-a brasoveana, iar in doi ani a reusit sa ajunga pana in liga a III-a. În iarna aceasta au fost aduşi la echipă jucători cu experienţă, ca Mihai Stere, Ioan Coman sau Traian Marc, portarul împrumutat de la FC Braşov.


"Am luat decizia să plec de la FC Braşov, întrucît aici aveam şansa să apăr. Am fost atras de proiectul care s-a născut la Corona şi de faptul că se vrea performanţă. Pot sa spun ca aici am gasit condiţii apropiate de cele de la Liga I. Personal, am avut un retur deosebit, am primit doar două goluri. Este bine că Braşovul va avea din nou, după mult timp, o formaţie în eşalonul secund"
Traian Marc, portar Corona Braşov


"Sper să mai mă ţină puterile"
Mihai Stere, veteranul venit de la Concordia Chiajna, este bucuros pentru promovarea alaturi de micuta formatie brasoveana, insa nu stie daca va mai continua sa joace fotbal

-De ce ai ales Corona?
-In iarna, dupa ce am incheiat colaborarea cu Chiajna am fost sunat de oamenii de aici. Mi s-a parut interesant proiectul lor, fiind in lupta pentru promovare si mai ales ca s-au infiintat de vreo 4 ani, si au reusit promovari succesive chiar din Liga a 5-a. In plus, eu m-am stabilit la Brasov si faptul ca m-am intors acasa a contat.

-Apropo de Chiajna. A fost revelatia returului.
-In nici un caz nu ma asteptam la asta. Pentru mine parcursul ilfovenilor a fost o mare surpriza. Initial chiar l-am contestat pe Reghecampf! Nu am avut incredere ca va face treaba acolo, dar m-am inselat si am puterea sa recunosc ca am gresit. A reusit lucruri extraordinare.

-Regreti acum despartirea de Chiajna?
-Nu, deloc. Nu imi place sa stau acolo unde nu sunt dorit. As fi putut sa raman pana in vara si sa imi incasez salariul, dar la varsta mea chiar nu mai conteaza partea financiara. Am jucat ani buni si in Liga I si afara, nu am vrut sa mai stau 3 luni doar pentru niste bani.

-Vei evolua pentru Corona si din vara?
-Sincer, la ora asta, habar nu am! Cand am venit mi s-a propus un contract pe durata mai lunga dar eu am decis ca e mai bine sa semnam doar pentru acest retur. Vom vedea daca voi mai continua cariera de jucator.

-Echipa ce planuri are pentru Liga a II-a?
-Sincer, nici asta nu pot sa iti spun cu certitudine. Ar insemna sa mint daca as spune cu certitudine ca se vor lucruri mari pentru la anul. Da, in mod normal, se vrea continuarea a ceea ce s-a facut pana acum, cu multa munca si cu seriozitate. Dar, echipa este a municipalitatii si vor depinde multe lucruri de alegerile locale de peste o saptamana. Dupa 13-14 iunie se vor sti mai multe, atat despre soarta echipei si poate si despre mine.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
giglio22
giglio22  •  03 Iunie 2012, 06:45
Postat de blaustein pe 02 Iunie 2012, 23:32

Brasovul a avut echipe, Tractorul, Rulmentul, cine sunt acesti Corona? si de la ce naiba vine numele asta?

"Corona" e vechea denumire a orasului , iar clubul este infiintat de cativa ani si are mai multe discipline, nu doar fotbal .

toni_fcsb
toni_fcsb  •  03 Iunie 2012, 01:53
Postat de rzvx pe 02 Iunie 2012, 16:36

Inca o echipa ungureasca...mai bine ramanea in C

Ai gresit tinta! Daca tot vrei sa generalizezi, fa-o cand vine vorba de tinutul secuiesc (in special in harghita si covasna. In Mures nu e chiar debandada care e in alea 2 judete). Acolo daca vorbesti romaneste e posibil sa fii luat la bataie! Mare grija!

blaustein
blaustein  •  02 Iunie 2012, 23:32

Brasovul a avut echipe, Tractorul, Rulmentul, cine sunt acesti Corona? si de la ce naiba vine numele asta?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează