FOTBAL  »  LIGA 2  »  LPF 2

Brașoveanu e acuzat că a suspendat procesul cu FRF pentru organizarea Diviziei B: ”Abuz în dauna LPF 2”

Brașoveanu e șeful LPF 2, însă e acuzat că a pactizat cu FRF
Brașoveanu e șeful LPF 2, însă e acuzat că a pactizat cu FRF

Articol de - Publicat duminica, 21 februarie 2016 00:00

Brașoveanu e acuzat că a suspendat cu de la sine putere procesul cu FRF pentru organizarea Diviziei B.

La sfârșitul anului trecut, LPF 2 chema în instanță FRF asupra dreptului de organizare a competiției ligii secunde. Miza reală se referea, printre altele, și la gestionarea drepturilor TV din eșalonul doi, cedate finalmente pe 350.000 de euro la Digi și Dolce.

"Suma de acum e derizorie, atâta vreme cât echipele încasează între 6.000 și 10.000 de euro pe tot sezonul, dar, pe termen mediu, lucrurile se vor schimba. După modificarea sistemului competițional, cu o singură serie și comprimarea valorilor, interesul va crește și probabil că sumele vor începe să devină mai consistente și mai atractive, inclusiv pentru eventuale comisioane destinate bugetului Ligii", explică un oficial din L2.

Brusc însă, litigiul cu federația, aflat pe rolul Curții de Apel București, a fost suspendat printr-un acord amiabil. Demersul a venit dinspre șeful LPF 2, Auraș Brașoveanu, care ar fi făcut însă acest pas fără să aibă o împuternicire scrisă și asumată într-o Adunare Generală!

"N-a existat împuternicire"

"Nu-mi amintesc să-i fi fost dat un mandat lui Brașoveanu pentru a stopa procesul cu FRF. Dânsul ne-a obișnuit însă cu acțiunile neașteptate, fiindcă s-a plasat într-o zonă confortabilă la Casa Fotbalului, face parte din Comitetul Executiv și nu pare să mai aibă voința de a apăra interesele Diviziei B. A plecat la drum cu un grup, apoi s-a disociat de foștii parteneri pentru a-și păstra poziția comodă în federație", spune Ovidiu Burcă, președinte la Rapid până în urmă cu câteva zile.

Inclusiv Ștefan Stana de la Berceni, membru în Biroul Executiv al LPF 2, punctează că "nu cred să fi existat o împuternicire pentru Brașoveanu vizavi de suspendarea litigiului cu FRF, însă cel mai bine vă poate spune chiar dânsul ce s-a întâmplat".

"E o farsă"

Brașoveanu susține că a acționat în baza unui vot al cluburilor dat cu ocazia unei întruniri la FRF, în iulie, înainte de startul sezonului: "A fost o reuniune sub egida federației, când s-a discutat și sistemul competițional, și negocierea drepturilor TV".

"E o farsă ce ne prezintă Brașoveanu. Acolo s-a petrecut o întâlnire informală, la care, legal, n-avea cum să primească nici o împuternicire. A avut mandat doar în martie 2015 să dea în judecată federația, actul e înregistrat la MTS și la Tribunal, dar nu există nici un document contrar! Dacă-l pui să-l arate, nu are ce! Mă tem că, luat la puricat, ar putea fi acuzat de abuz în dauna intereselor LPF 2, fiindcă a pactizat cu FRF și n-a mai respectat obiectivele Ligii", acuză un oficial din "B".

"Suspendarea procesului cu FRF a fost cerută din rațiuni de reorganizare a LPF 2 ca urmare a schimbării sistemului competițional. Sunt mulți oameni la Divizia B care au trădat în acest proiect, preferând să-și securizeze niște interese individuale"
Auraș Brașoveanu, președinte LPF 2

"Brașoveanu și-a terminat mandatul încă din 19 decembrie, dar se face că nu înțelege. Nu s-a preocupat să convoace până acum o adunare generală de alegeri"
Oficial din Liga a 2-a

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează