FOTBAL  »  LIGA 2  »  CHINDIA

FRF a depunctat una dintre favoritele la promovarea în Liga 1! Au plătit datoriile chiar în ziua în care au fost sancționați

Chindia Târgoviște a fost depunctată de FRF, pnetru că nu i-a plătit restanțele lui Cătălin Căbuz (stânga). Foto: Imago
Chindia Târgoviște a fost depunctată de FRF, pnetru că nu i-a plătit restanțele lui Cătălin Căbuz (stânga). Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 18 octombrie 2023 20:35 / Actualizat miercuri, 18 octombrie 2023 20:36

Chindia a făcut plata către portarul Cătălin Căbuz, fostul jucător al echipei, abia azi, când s-a decis că va pierde două puncte, și a cerut revizuirea cazului la Comisia de Disciplină, încercând să întoarcă decizia respectivului for.

În urma deciziei de azi a Comisiei de Disciplină, clubul Chindia Târgoviște a fost penalizat cu două puncte, plus interdicția de a mai face transferuri, pentru neexecutarea hotărârii aceluiași for, din 20 septembrie, în privința plății salariilor restante reclamate de Cătălin Căbuz, portarul din sezonul trecut, transferat între timp la CFR, care l-a împrumutat la Hermannstadt.

Echipa dâmbovițeană avea 13 puncte după 9 runde din Liga 2 și ocupa locul 8, la două „lungimi” de Corvinul, ultima clasată din zona play-off. Acum însă va rămâne numai cu 11 și va coborî pe poziția a 11-a, modificare care a fost deja făcută pe siteul frf.ro la clasamentul eșalonului secund.

Fostul patron din Divizia A e greu de recunoscut » Dezvăluie un blat șocant: „Îți spun, e prescrisă! S-a făcut pușculița, nu puteam risca”
DEZVĂLUIRE
Fostul patron din Divizia A e greu de recunoscut » Dezvăluie un blat șocant: „Îți spun, e prescrisă! S-a făcut pușculița, nu puteam risca”

Chindia, depunctată de FRF!

Pe 20 septembrie 2023, Comisia de Disciplină amenda clubul târgoviștean cu 7.000 de lei pentru că nu i-a achitat restanțele salariale pe trei luni, plus bonusurile de victorii lui Cătălin Căbuz. În total ar fi fost vorba despre o sumă în jur de 23.000 de euro.

Tot atunci a fost dat un termen de grație de 5 zile pentru achitarea datoriei către portar. Iar dacă plata nu se facea nici după 15 zile de la acel termen, intra în vigoare depunctarea. Cum este vorba despre zile calendaristice, pierderea punctelor ar fi urmat să se producă din 10 octombrie, dar a fost anunțată abia azi. Cel mai probabil, decizia a ajuns la club ceva mai târziu, de aceea depunctarea de azi e pentru data limită de 13 octombrie,

Surse din lumea fotbalului susțin însă că târgoviștenii au depus azi o cerere de revizuire a cazului, pe motiv că i-ar fi achitat lui Căbuz datoria chiar în această seară. Au făcut-o abia acum fiindcă ar fi uitat de termenul dat de Comisia de Disciplină. 

O degringoladă motivată de faptul că noul președinte, Lorin Petrescu fusese numit în grabă, pe 6 octombrie, după plecarea lui Andrei Cordoș. Aceleași surse susțin că demersul Chindiei ar fi tardiv și că n-ar mai fi posibil să-și recupereze punctele prin această revizuire, fiindcă oricum au depășit termenul de plată către Căbuz.

În plus, conform regulamentelor, revizuirea nu se poate face decât după epuizarea tuturor căilor de atac, adică după recursul la decizia CD de depunctare. Totuși, revizuirea ar fi fost acceptată deja de Comisia de Disciplină, care va judeca cererea Chindiei. Gazeta Sporturilor a încercat să obțină un punct de vedere de la președintele Lorin Petrescu, însă acesta nu a putut fi contactat.

Au primit un milion de euro bani publici, dar n-au plătit

La începutul lunii octombrie, în conturile târgoviștenilor a intrat un milion de euro, în urma suplimentării fondurilor din partea asociaților AFC Chindia, adică Primăria orașului și Consiliul Județean Dâmbovița. Se putea face astfel plata către Căbuz, pentru a se evita depunctarea. Din acești bani s-ar mai fi achitat un salariu restant, pe luna iulie, jucătorilor din actualul lot. 

Restul angajaților clubului, inclusiv antrenorii de la juniori, nu au primit însă nimic și au de încasat banii pe două-trei luni. În plus, urmează amenințarea altor depunctări în urma numeroaselor memorii aflate pe rol din partea jucătorilor din sezonul trecut, transferați între timp la alte echipe.

Citește mai multe știri despre Liga 2:

George Ogăraru a prezentat proiectul prin care vrea să ducă Steaua în top: „Misiunea noastră e să fim cei mai buni din România” + marele obiectiv al „militarilor”
CSA STEAUA
George Ogăraru a prezentat proiectul prin care vrea să ducă Steaua în top: „Misiunea noastră e să fim cei mai buni din România” + marele obiectiv al „militarilor”
Eugen Neagoe, surprins de ce a găsit la noua echipă: „Puține echipe de Liga 1 au așa ceva!” + rezultatul bifat la debut
CONCLUZIE
Eugen Neagoe, surprins de ce a găsit la noua echipă: „Puține echipe de Liga 1 au așa ceva!” + rezultatul bifat la debut

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
soimiisibiu
soimiisibiu  •  19 Octombrie 2023, 12:21

Niște conducători slabi, cu atâția bani în cont sa nu plătești 23.000 euro lui Cabuz. Ăștia au făcut la fel ca cei de la Hermannstadt când au pierdut 9 puncte pentru 30.000 de euro datorii. Una din datorii era de 2000 lei și pentru atâta au pierdut 3 puncte. Acele datorii le plătești vrei nu vrei. Ei cred ca au băgat banii în cont și așteaptă dobânda în fiecare luna.

camcam
camcam  •  19 Octombrie 2023, 11:33

le penalizam pe toate pana intra cine vrea politicul prin Burleanau

Catalynn_9
Catalynn_9  •  18 Octombrie 2023, 21:27

Rezolva ei cumva, este o echipă a celor 3 trandafiri iar Ciolacu e Premier.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează