FOTBAL  »  LIGA 2  »  PROBLEME

Un club important din Liga 2, amenințat cu falimentul! Dat în judecată după ce s-au adunat datorii de 500.000 de lei

Chindia, amenințată cu falimentul // sursă foto: Facebook @ AFC Chindia Oficial
Chindia, amenințată cu falimentul // sursă foto: Facebook @ AFC Chindia Oficial

Articol de - Publicat vineri, 17 noiembrie 2023 14:58 / Actualizat vineri, 17 noiembrie 2023 15:57

Tirul proceselor deschise în instanță împotriva Chindiei, din cauza datoriilor, nu se mai oprește. Pe 14 noiembrie, o altă entitate economică, SC Valahia din Târgoviște, a demarat o acțiune la Judecătoria din oraș. 

Este vorba despre hotelul Valahia, care a început o colaborare cu Chindia în urmă cu mai mulți ani. Acolo au fost cazați de-a lungul timpului o parte dintre străinii de la echipă, sau antrenorii care nu erau din oraș. Tot acolo erau asigurate și mesele acestora sau ale echipei, în perioadele de cantonamente.

Tatăl lui Ciprian Deac lansează acuzații dure: „Mandorlini l-a umilit în casa lui! Și-a adus jucătorii din Italia și îi forțează meci de meci”
CFR CLUJ
Tatăl lui Ciprian Deac lansează acuzații dure: „Mandorlini l-a umilit în casa lui! Și-a adus jucătorii din Italia și îi forțează meci de meci”

Chindia, dată în judecată! Datorii de 500.000 de lei 

Patronul Constantin Constantin le-a făcut prețuri speciale tocmai fiindcă este un suporter al echipei, spun surse din Târgoviște. Tot acestea au adăugat: „Cât timp a fost Marcel Ghergu președinte, era datorii, dar mai mici. Ghergu mai achita o parte, se mai înțelegeau pentru amânări. 

De când au venit Andrei Cordoș și apoi Lorin Petrescu, nu s-a mai plătit nimic, iar datoria a tot crescut. Acum a ajuns în jur de 500.000 de lei. 

Constantin a dat dovadă de înțelegere, dar văzând că nu are cu cine să mai vorbească de la Chindia, s-a hotărât să-și recupereze banii în instanță, fiindcă e vorba despre datorii mai vechi de un an și jumătate. Și e decis să meargă până la capăt, chiar să le ceară falimentul, dacă nu e altă soluție”.

Andrei Cordoș a stat o vreme acolo, apoi s-a mutat

De la numirea sa în vară, în locul lui Marcel Ghergu, președintele Andrei Cordoș a locuit o vreme la Valahia. A fost nevoit să plece însă, când patronul hotelului i-a reproșat că nu a mai achitat nimic din datoriile clubului, susțin aceleași surse. S-a mutat la un alt hotel din oraș, la „Del Ponte”, acolo unde a stat și antrenorul Vasile Miriuță, adus de Cordoș să-l înlocuiască pe Dragoș Militaru. 

Dar Cordoș a renunțat, iar în urmă cu câteva zile a plecat și Miriuță. Deocamdată, Chindia nu are încă un antrenor principal. Pregătirea o face fostul team manger Irinel Voicu, împreună cu Marian Vătavu, fost jucător la Chindia, în prezent antrenor la echipa U17 a clubului. 

Un club important din Liga 2, amenințat cu falimentul! Dat în judecată după ce s-au adunat datorii de 500.000 de lei
Captură foto de pe Portalul Ministerului Justiției

Chindia are procese cu CSM Ploiești și cu ABG Consulting

În această perioadă, pe lângă numeroasele litigii la comisiile federale cu foștii jucători, care solicită plata salariilor restante din sezonul precedent, Chindia mai are și alte spețe pe rol. 

Clubul a fost dat în judecată de CSM Ploiești pentru neplata facturilor de închiriere a arenei „Ilie Oană”. N-au plătit pentru 6-7 dintre meciurile disputate acolo în campionatul trecut, iar datoria a ajuns la 50.000 euro. 

Apoi, firma ABG Consulting Services SRL a dat gruparea târgovișteană în judecată pentru recuperarea a 20.000 de lei, un rest dintr-o factură de 60.000 lei, pentru 3.000 de eșarfe comandate cu ocazia redeschiderii stadionului „Eugen Popescu”, care fusese renovat timp de 4 ani. 

Toate acestea în condițiile în care la începutul lui octombrie, Primăria Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița, finanțatorii Chindiei, au virat în conturile clubului, suplimentar, aproximativ un milion de euro.

Mai multe știri din Liga 2: 

Un fotbalist al ultimei clasate din Liga a 2-a a fost convocat la națională!

Steaua București, comunicat acid aproape de miezul nopții » Replică pentru „unul dintre cele trei cluburi care poartă numele Dinamo”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
sevilla_19.86
sevilla_19.86  •  18 Noiembrie 2023, 14:32
Postat de parachioara5 pe 17 Noiembrie 2023, 17:58

...am scris foarte corect ...tu nu stapanesti scrisul limbii romane ...

Stai jos esti...chiar esti *** ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

badeadorian
badeadorian  •  17 Noiembrie 2023, 18:27
Postat de parachioara5 pe 17 Noiembrie 2023, 17:58

...am scris foarte corect ...tu nu stapanesti scrisul limbii romane ...

Cu ''intrun'' este problema .... cratima a fugit sa-l caute pe mititelu' ... :)))

anonim91
anonim91  •  17 Noiembrie 2023, 18:11

Pfu! M am speriat ! Am crezut că era vorba de FC DUMBRĂVIȚA sau Tunari.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează