FOTBAL  »  LIGA 2  »  U CLUJ

Citeşte un interviu în care Silviu Prigoană explică de ce nu va prelua "U" Cluj: "Nu investesc în lucrurile moarte!"

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 iunie 2009 00:00

Anunţat ca potenţial investitor la "U" Cluj, Silviu Prigoană a explicat azi de ce nu va călca în viaţa lui pe un stadion, în afară de întîlnirile de afaceri

- Domnule Prigoană, veţi prelua "U" Cluj?

- Eu? Niciodată! Nu intru în fotbal.

- De ce?

- E gata furăciunea, fotbalul e mort! S-a terminat cu ciomăgeala, pariurile au distrus tot. Ce să caut eu în fotbal? Nu iubesc acest fenomen. În '94, în Statele Unite, am fost la o întîlnire cu preşedintele federaţiei de fotbal de acolo, pe un stadion. Dar am stat tot timpul cu spatele, nici nu m-a interesat cine joacă. Am luat-o ca pe o întîlnire de afaceri, am discutat cu o persoană distinsă şi civilizată. Ce au făcut cei de pe teren nu m-a privit absolut deloc.

- Cunoaşteţi mediul de afaceri. Cine va prelua "U" Cluj, dacă nu dumneavoastră?

- Cine? Vă spun eu: nimeni! Nu există bani pentru aşa ceva. Nu numai pentru "U" Cluj, şi îmi pare rău pentru acestă echipă, ci şi pentru altele. Ca şi alţii, văd fotbalul ca pe o afacere. Însă acum nici arbitri nu mai sînt în fotbal, nimic nu mai e. Acum, fotbalul nu e afacere, nu se cîştigă nimic. Nimeni nu va investi în fotbal pentru că nimeni nu va putea să scoată fotbalul din moartea clinică în care se află. Îmi pare rău să-i dezamăgesc pe clujenii mei.

- Sînteţi vehemnt împotriva fotbalului. De ce?

- În 1984 am fost la ultimul meci ca spectator. Jucau "U" şi Poli Timişoara, la Cluj. A ieşit o bătaie cumplită pe stadion. M-a dezgustat acest lucru. Păi cum să mă duc eu cu copiii la stadion cînd ăia înjură cîte o jumătate de oră fără să se repete? Nu vreau să fiu spectator, nu vreau să fiu implicat într-un astfel de fenomen. Eu nu investesc în lucrurile moarte.

- Atunci, ce sport apreciaţi?

- Sincer? Baschetul! Cel de peste Ocean. Acolo merge lumea la sală pentru spectacol, să aplaude o reuşită. Nimeni nu înjură, nu se bat ca chiorii. Îmi place sportul, dar nu îmi mai place fotbalul.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (30)
arabu1919
arabu1919  •  29 Iunie 2009, 21:24

da cine a zis ma ca vrea un gunoier ... pleaca cioaro pleaca la bahmu sa iti dea malai

 •  29 Iunie 2009, 18:13

titlu ar trebui sa fie sinteza articolului. iar in cazu de fata, cel intervievat vorbea doar despre faptul ca nu i se renteaza din punct de vedere financiar o investitie in fotbal, in timp ce din titlu articolului reiasa altceva.... profesionalismul ar trebui sa fie caracterizat de obiectivitate. articolul acesta este din punctul meu de vedere unul mort .... (din prisma faptului ca nici o investitie in fotbal nu e rentabila la ora actuala... nu din alta cauza) numai "U"

 •  29 Iunie 2009, 11:40

Singurul lucru mort este neuronul pe care credeam ca-l avea Prigoana :)

Vezi toate comentariile (30)
Comentează