FOTBAL  »  LIGA 2  »  NUMIRE

EXCLUSIV Noul șef de la Protecția Consumatorului e fostul conducător al unei echipe de tradiție! Cum a fost ales pentru această funcție

Articol de - Publicat luni, 01 martie 2021 11:09 / Actualizat luni, 01 martie 2021 11:27

Claudiu Daniel Dolot (49 de ani) a primit, vineri, și numirea în funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, detaliu care a apărut și în Monitorul Oficial, la câteva zile după ce a fost validat în funcție, ca urmare a propunerii PNL.

Fost vicepreședinte la CSM Reșița în ediția 2004/2005, bănățeanul a fost numit într-o funcție importantă, după negocieri intense în cadrul coaliției aflate la guvernare. Dolot a fost director grup retail al Filialei Caraș-Severin a BCR, cu o experiență de 18 ani în finanțe-bănci și 7 ani în administrația publică locală și județeană. 

A fost director executiv al Agenției de Dezvoltare Economică a județului Caraș-Severin (ADECS, 1996-2003), apoi a intrat în banking, ocupând funcții de manager în filialele teritoriale ale unor bănci cu acționariat austriac: Raiffeisen (2003-2006), Volksbank (2006-2013), BCR (2013-prezent).

Dolot nu are doar fotbalul drept hobby, după activitatea în cadrul conducerii „Milanului din Banat", rămânând un suporter înfocat al echipei, nelipsind de la meciurile CSM-ului.

Noul șef de la Protecția Consumatorului este un fan al sportului. Are un preparator fizic personal, a luat lecții de karate, iar în timpul liber merge câte 30-40 de kilometri cu bicicleta. „Mă relaxează și îmi oferă posibilitatea de a gândi, liber”, le-a mărturisit el prietenilor din Reșița.

Este căsătorit, cu Lavinia, cei doi având un mariaj de 25 de ani, soția sa fiind psiholog, cei doi având și o fiică. Și noul oficial de la ANPC mai are o pasiune: muzica rock. Este fan de ani buni ai celor de la Pink Floyd și Deep Purple.

Claudiu Daniel Dolot, noul șef de la Protecția Consumatorului

Conform ghidulbanatului.ro, Claudiu Dolot a urmat Universitatea „Politehnica" din Timișoara, Facultatea de Mecanică, unde a obținut licența în 1995, ca inginer mecanic. În 1999 a absolvit cursul de specializare postuniversitară în domeniul „Drept comercial", la Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Drept. În perioada 2004 și-a susținut doctoratul cu titlul teza ,„Dezvoltare regională. Politici de eliminare a disparițiilor regionale" și este doctor în Economie. 

În 2007 a obținut licența în Științe juridice, specializarea „Drept”, după ce a absolvit Universitatea Europeană „Drăgan” din Lugoj, Facultatea de Drept, iar 2009 a finalizat studii de masterat, specializarea „Marketing, audit și expertiză contabilă”, la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad, Facultatea de Științe Economice.

VIDEO Cristi Chivu a fost dorit la Dinamo! + Ce spune Cristi Bobar despre o posibilă colaborare a fostului internațional român cu CSM Reșița

Citește și: 

Record de procese în fotbalul românesc » Instanța, sufocată de cazurile de salarii neplătite!

FCSB, taxată de fani după mesajul de pe Facebook: „S-a retras Botoșani din Moldova?”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
1049998808413764
Nicolae Tudosie  •  01 Martie 2021, 11:59

A facut Politehnica, masterul in drept si doctoratul in economie. Dupa master in drept, isi ia si licenta tot in drept. Dupa doctoratul din Economie, face un master in economie. Aberatiile sistemului de invatamant romanesc...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează