FOTBAL  »  LIGA 2  »  FARUL

Constanța își plânge un simbol » S-a stins din viață Dumitru Antonescu, fundașul Farului cu 400 de meciuri în Liga 1

FOTO Telegraf - Constanța
FOTO Telegraf - Constanța

Articol de - Publicat marti, 26 aprilie 2016 00:00

Dumitru Antonescu, 71 de ani, fundașul cu 400 de meciuri în prima ligă pentru Farul, s-a stins din viață.

Internat în urmă cu trei luni într-un spital din București, fostul fundaș al Farului care a suferit trei operații a încetat din viață ieri dimineață. Vestea dispariției a fost primită cu lacrimi în ochi de foștii săi colegi.

"A fost un om de o modestie extrordinară, care și-a dăruit tinerețea și viața pentru Farul. Cel mai mare și cel mai fidel fotbalist pe care l-a avut vreodată Constanța!", a mărturisit unul dintre cei mai buni prieteni ai săi, fostul mijlocaș Ion Constantinescu.

"Nu am mai văzut un om cu un asemenea caracter și un fotbalist ca Mitică, prietenul meu de o viață. Era căpitanul nostru, ne mobiliza pe toți în momentele grele", a adăugat Mihai Turcu.

"A dispărut unul dintre fotbaliștii emblematici ai Dobrogei, un adevărat model de fotbalist", a completat Paul Peniu, președintele Academiei "Hagi".

Aventura lui Antonescu la seniorii clubului constănțean a început în 1967, când a debutat într-un duel cu Petrolul Ploiești, câștigat cu 1-0, și a durat timp de 17 ani! A pus umărul la cea mai mare performanță din istoria grupării, locul 4 în prima ligă, ocupat în edițiile 1966/1967 şi 1973/1974.

A adunat 14 selecții la echipa națională, jucând împotriva unor nume celebre ale fotbalului mondial, Michel Platini, Mario Kempes și Johan Cruyff, și a luat parte din teren la cea mai categorică victorie din istoria tricolorilor, 9-0 cu Finlanda.

Ultimul an l-a prins departe de clubul său iubit. Forțat de situație, a acceptat postul de director tehnic de la ACS Performer Constanţa.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
1579838545600667
George Dumbrava  •  26 Aprilie 2016, 10:25

D-ZEU sa il odihneasca in pace pe MITICA ANTONESCU el a fost fundasul nostru EMBLEMA in ani de comunism si acei 17 ani de fotbal la Constanta a lui ANTONESCU NU II VOM UITA D_ZEU sa il ierte

Vezi toate comentariile (1)
Comentează