FOTBAL  »  LIGA 2  »  DECES

Zi tristă pentru Rapid! Constantin Jamaischi a murit, azi, la 75 de ani » A fost pe teren la primul titlu

Articol de GSP - Publicat marti, 19 mai 2020 12:01

Constantin Jamaischi, unul dintre oamenii de bază cu care Rapid a cucerit două Cupe Balcanice şi primul titlu, în 1967, a murit azi, la 75 de ani.

Anunțul decesului lui Jamaischi a fost făcut de nepotul acestuia, nepotul său, Alex Mihoc: „Cu durere in suflet va anunț ca unchiul meu, Constantin Jamaischi, a plecat astăzi dimineață dintre noi. A fost un mare rapidist pana in ultima clipa a vieții. Mulțumesc, unchiule, pentru tot ce m-ai învățat despre marele Rapid”.

Vasile Maftei: „Un om extraordinar”

Vasile Maftei, fost fundaș la Rapid, a vorbit despre decesul lui Constantin Jamaischi, cel care i-a fost antrenor când era junior.

„Nea Jamy mi-a fost primul antrenor, de la 7 la 14 ani, la Fălticeni. A fost un om extraordinar, un dascăl care ne-a învățat nu doar despre fotbal, ci și despre viață, disciplină și determinare. Dumnezeu să te odihnească în pace, nea Jamy!”, a spus Maftei pentru GSP.ro.

CV Constantin Jamaischi

  • Născut pe 10 februarie 1945 (Călineşti, Argeş).
  • Post: închizător
  • A debutat în fotbalul mare la Foresta Fălticeni, echipă pentru care a evoluat un sezon şi jumătate în B (1960/61, 1961/62). 
  • Întâiul meci în Divizia A l-a disputat în tricoul celor din Bacău, pe 13 mai 1962, Steagu Roşu-Dinamo Bacău 1-2. 
  • A jucat la Foresta (‘60-’61), Dinamo Bacău (‘61-’62), Viitorul București (‘62), Rapid (‘63-’70), FC Brașov (‘70-’71), Sportul (‘71-’75)
  • În total, a strâns 109 jocuri şi 9 goluri în prima divizie.
  • Palmares: campion european U17 (‘62), campion național cu Rapid (‘67), 2 Cupe Balcanice (‘65, ‘66), campion european feroviar (‘68)
  • A antrenat pe Foresta, Constructorul Iași, FC Botoșani
  • Jucători lansați: Maftei, C. Tănasă, Bîlbă, Șchiopu

Citește AICI povestea carierei lui Constantin Jamaischi, fost șef de vagon poștal: „Pe cuvânt, alergau dansatoarele după noi!" 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
id45
id45  •  19 Mai 2020, 19:28

La revedere , domnule profesor !!! Parca a fost ieri , eu un copilandru indragostit de fotbal , ce stateam la 50 de metri de Stadion ... urmaream antrenamentele echipei zi de zi ... apoi dupa ce am inceput junioratul ... ne punea si pe noi sa alergam cot la cot cu echipa ... iar , de multe ori ... ne intreba ... tancilor ... mai puteti ... ne dadea un aer de jucator profesionist ! Asa erau vremurile de atunci pe '' Maracana '' Iasului !!!

cpt.ahab
cpt.ahab  •  19 Mai 2020, 13:13

Dumnezeu să-l odihnească!

133956157512819
Ilie Tarnoveanu  •  19 Mai 2020, 13:07

Rapidisti sau mai putin rapidisti,noi astia in varsta ne amintim cu drag si nostalgie de o echipa ce incanta prin joc si farmecul ei de multe ori bonom. Andrei(Raducanu mai tarziu)-Lupescu, Motroc, Dan Coe, Greavu-Dinu, JAMAISKI-Nasturescu ,Niky Dumitriu, Puiu Ionescu(Neagu mai tarziu), Codreanu si un antrenor de mare valoare Valentin Stanescu. Multi sunt in ceruri, acum si Jamaiski. Dumnezeu sa-i ierte si sa-i aiba in pacea si mila lui. De si parea pe teren„mai plinut”driblingurile si suturile de la distanta si semidistanta erau incantatoare.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează