FOTBAL  »  LIGA 2  »  SPORTUL

Continuă războiul "studenţilor" cu Şiman » Fotbaliştii s-au strîns ieri la AFAN, au discutat la FRF cu Sandu şi nu s-au antrenat dintr-un motiv incredibil

Articol de - Publicat marti, 12 martie 2013 00:00 / Actualizat luni, 11 martie 2013 22:18

Jucătorii Sportului au venit degeaba la arena din Regie ieri după-amiază: Tibor Selymes, care s-a prezentat sîmbătă drept noul tehnician al echipei, nu a ajuns la antrenament din cauza lipsei unui autovehicul. I-a sfătuit pe elevii lui să facă alergări uşoare


Fotbaliştii Sportului nu slăbesc lupta dusă pentru a deveni liberi de contract şi a-şi primi restanţele. În ziua partidei nedisputate contra Farului, alb-negrii s-au unit şi au vizitat in corpore studiourile GSP TV. După ce şi-au apărat drepturile la televizor, s-au întîlnit, ieri dimineaţă, la sediul AFAN, pentru a face un mic recensămînt al problemelor cu care se confruntă fiecare.

Sume modificate, semnături false
În afară de neplata salariilor de peste 8 luni, ajungîndu-se chiar la 23 în cazul lui Codruţ Cioranu, fotbaliştii au prezentat şi falsurile din actele personale. "Am documente care ar trebui să fie identice, copii unele după altele, însă diferă semnătura şi stilul în care sînt scrise cifrele! E pe faţă", susţine mijlocaşul Daniel Novac.

Sorin Ciobanu arată şi el modul în care i-a fost modificată suma primită de la club, 1.171 lei în 37.171 lei! Nu e un caz singular: "Şiman nu ne lăsa să scriem suma şi în litere, doar în cifre! Noi nu comentam, nu puteam rata ocazia de a primi nişte bani, fie ei şi 2.000 de lei", susţine şi Andrei Lungu. Probleme cu semnătura au şi alţi jucători, printre care Ferfelea.

Audienţă la Naşu'
Cei 15 fotbalişti îşi scriu problemele pe coli albe, pregătesc dosarele şi primesc cu entuziasm vestea că, la ora 13:00, sînt primiţi în audienţă la Mircea Sandu. "Avem încredere în el", spune Dacian Varga. La întîlnirea de la Casa Fotbalului, îşi spun oful şi îi oferă fostului fotbalist al Sportului cîteva documente. "Nu e normal ce se întîmplă", recunoaşte şi Naşu'. "E bine că v-aţi unit pentru a vă apăra cauza, însă trebuia să o faceţi mult mai devreme, la unii sînt probleme şi de cîţiva ani", adaugă preşedintele FRF. În final, Sandu le promite jucătorilor că vor fi ajutaţi şi că s-ar putea schimba chiar anumite pasaje din regulament peste cîteva luni.

Antrenament prin telefon
La 15:00, toţi merg la arena din Regie. "Avem antrenament, mi-a comunicat mie Selymes", spune Ferfelea. La stadion, surpriză! Uşa vestiarului e închisă, antrenorul nu e nicăieri. Acelaşi "Ferfe" îl sună pe tehnician. "Nu mai pot veni la pregătire, nu am maşină" e răspunsul halucinant dat de Selymes. "Păi, nu puteţi lua un taxi?", întreabă "studenţii". "Eu vin de la Ploieşti, Nistor vine de la Baloteşti, Lungu e din Piteşti, noi cum putem veni?", izbucneşte Ciobanu. Pînă la urmă, după o jumătate de oră de uluială, "studenţii" pleacă acasă. Urmează, pentru ei, alte zile de incertitudini.


Bagă juniorii cu Dinamo II?
Sportul va juca, în weekend, contra lui Dinamo II. "Cel mai probabil, vor intra juniorii, cei născuţi în '94. Am înţeles că Şiman încearcă să le pună viza medicală", susţin seniorii. Puştii au fost şi ei prezenţi la stadionul din Regie, unde s-au antrenat separat. Fotbaliştii povestesc şi un episod incredibil legat de juniori: "Apropo de viza medicală pusă pe fals înaintea meciului cu Farul: unul dintre puşti avea mîna în ghips, iar Şiman a vrut neapărat să îi pună viza! Incredibil!".


"Nu a fost normal modul în care Şiman făcea plăţile. Cîteodată ne dădea banii la semafor. Deschidea geamul, «hai, băieţi, luaţi de aici un milion!». Oricum, toate dispoziţiile de plată nu au ştampilă"
Dacian Varga, mijlocaş Sportul

"Am sesizat şi Ministerul de finanţe, i-am înmînat chiar personal documentele ministrului Daniel Chiţoiu"
Emilian Hulubei, vicepreşedinte AFAN

"Şiman m-a sunat de Revelion, la 11 şi jumătate noaptea. «Hai, mă, să îţi dau 50 de euro. 50 ţie, 50 mie, facem Revelionul împreună». Da ce eşti tu, mă, să facem Revelionul laolaltă? Tata?"
Codruţ Cioranu, fundaş Sportul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
steaua1986forever
steaua1986forever  •  12 Martie 2013, 17:39

Dacian Varga ala nu a mai iesit la pensie? Sau nimeni nu vrea sa il cumpere? Pai cum nu? Ca tot auzeam ca e un fel de Ronaldinho al Romaniei, cat mai asteptam sa "explodeze" baiatul asta? Pai asta ar trebui sa fie angajat la cei care dezamorseaza bombele ca nu o sa "explodeze" niciodata. Hai ca mai are un pic si face 30 de ani....poate dupa 32 reuseste cineva sa nu il ia "imprumut" pe asta...si atunci, probabil o echipa obosita de prin liga aII-a din Rusia antrenata de un roman....deci SE POATE!

diss
diss  •  12 Martie 2013, 14:38

L-am vazut pe mitica ieri dupa ce plecase de la nasu.Imbracat la 4 ace,cu palaria pe ochi,urca in mercedes(in spate ,ca are omu sofer!) il durea exact in borul de la palarie de amaratii aia de la Sportul neplatiti din 2011! E si vina baietilor care s-au complacut si l-au lasat pe moldoveanul ala de siman sa ii calce in picioare dar pana la urma avem ,pentru a mia oara!,dovada ca nasu si mitica pastoresc un fotbal falimentar!In liga 1 mai avem decat o echipa in competitie,restul sunt doar participante sau falimentare,in liga a 2-a DEZASTRU, in liga a 3-a circ si paine! Felicitari pentru mitica si sandu,hai ca mai aveti la un colt!

jopek
jopek  •  12 Martie 2013, 10:03

aproape incredibil... cum poate Tibor Selymes (daca e adevarat) sa aiba un astfel de comportament... asta mi se intampla si mie in copilarie cand sunam un prieten si primeam un raspuns de genu...nu pot ca nu-mi mi-am facut inca temele... :))

Vezi toate comentariile (8)
Comentează