FOTBAL  »  LIGA 2  »  ANTRENOR

OFICIAL Costel Enache pleacă de la U Cluj

Costel Enache
Costel Enache

Articol de - Publicat luni, 10 mai 2021 16:41 / Actualizat marti, 11 mai 2021 14:10

Costel Enache nu mai este antrenor la Universitatea Cluj. Clubul a anunțat astăzi despărțirea pe cale amiabilă de tehnicianul în vârstă de 48 de ani.

UPDATE / Erik Lincar, noul antrenor al lui U Cluj

U Cluj s-a mișcat rapid și s-a înțeles cu Erik Lincar (42 de ani). Ultima dată pe banca desființatei Turris, acesta are un obiectiv clar în sezonul următor, promovarea în Liga 1. 

Costel Enache a plecat de la U Cluj

U Cluj s-a despărțit oficial de Costel Enache, după ce „șepcile roșii” au încheiat sezonul pe locul 2 în grupa A din play-out. Ardelenii au anunțat decizia printr-un comunicat oficial: 

„FC Universitatea Cluj și Costel Enache au ajuns azi la o înțelegere privind încetarea colaborării pe cale amiabilă. Clubul nostru le urează succes în carieră și le mulțumește antrenorului Costel Enache și membrilor staff-ului său pentru efortul depus în munca realizată aici, la «U»”.

Costel Enache pleacă de la U Cluj

Enache pleacă astfel de la cârma echipei după 8 luni petrecute la Cluj-Napoca, în care ardelenii au jucat 24 de meciuri. Sub comanda lui Enache, U a ratat obiectivul, accederea în play-off, și a avut rezultate dezamăgitoare chiar și în play-out, unde a strâns doar 3 victorii în cele 6 meciuri jucate.

Situație tulbure la U Cluj

Situația la nivel administrativ la U Cluj este una încurcată. Ionuț Badea ar fi trebuit să vină la echipă în funcția de manager sportiv, pentru a forma un tandem cu antrenorul Costel Enache, dar mutarea a picat când s-a ajuns la negocierile pentru partea financiară.

La rândul său, Enache nu era mulțumit de situația de la echipă. Pe 18 aprilie, după înfrângerea cu Ripensia, scor 1-2, antrenorul a acuzat instabilitatea de la nivelul conducerii, precum și maniera individualistă de joc a elevilor săi.

„Mai sus nu cred că putem ajunge cu grupul pe care îl formăm acum. Din păcate, nu mai avem aceeași unitate de grup, nu mai suntem implicați și parcă nu ne mai interesează nimic din ceea ce înseamnă un concept de sport de echipă. Rezultatul de astăzi este o consecință al acestui lucru. Factorul mental este, în momentul ăsta, responsabilul numărul 1 de ceea ce se întâmplă la clubul ăsta. Supărările astea am învățat să le accept, acum mi-e puțină jenă de ceea ce se întâmplă.

Lucrurile se schimbă în clubul nostru, s-au schimbat la nivelul superior, așteptăm să se preia gestiunea și să se ia decizii. În continuare suntem într-o incertitudine, în momentul în care lucrurile vor fi stabile la conducere, veți vedea decizii”, spunea atunci Enache, care înainte de aventura de la U Cluj a pregătit Petrolul Ploiești.

Citește mai multe știri din ligile inferioare:

Adversarii continuă seria atacurilor către CSA Steaua: „Să-și treacă în istorie japca împotriva lui Ulmu! Cei de acolo sunt doar niște mâncători de la buget

Bogdan Barbu, copleșit de atmosfera de la Rapid: „Să joci aici nu se compară cu nicio altă presiune din lume”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
remarque
remarque  •  10 Mai 2021, 21:40
Postat de Pui Little pe 10 Mai 2021, 19:31

cel mai bun antrenor, cel mai serios pt studenti, este profesorul Cristi Pustai ! cel mai nimerit in mometul actual ;cu el veti reusi promovarea , daca asigurati si fonduri pt transferuri

Corect. Pustai este omul in jurul caruia sa se construiasca cu cap. U are nume, brand, suporteri, stadion si buget. Nu a avut niciodata si nu are management. Cei care au condus U au fost mereu niste nepriceputi si niste hoti care si-au urmarit propriul interes. Pe Blaga inca nu-l categorisesc, dar as fi profund mirat sa reuseasca. Pentru ca nu e deajuns sa fii U-ist. Mai trebuie si sa te pricepi. Ori la pricepere.....

921313791992407
Pui Little  •  10 Mai 2021, 19:31

cel mai bun antrenor, cel mai serios pt studenti, este profesorul Cristi Pustai ! cel mai nimerit in mometul actual ;cu el veti reusi promovarea , daca asigurati si fonduri pt transferuri

buleicanu
buleicanu  •  10 Mai 2021, 18:57

Da de ce??pleci în pribegie de la echipa unirii??

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close