FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSU CRAIOVA

CraiOlguța se bagă în haosul de la Rapid: "Vă vom spune CSR, fiindcă doar așa aveți legătură cu istoria"

Articol de GSP - Publicat luni, 22 august 2016 11:20

Site-ul oficial al CSU Craiova publică astăzi o scrisoare deschisă adresată rapidiștilor din toată țara.

Echipa susținută de primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, își susține cauza, aceea că echipa actuală din Bănie este continuatoarea "Științei" și îi îndeamnă pe giuleșteni să sprijine echipa Clubului Sportiv Rapid și nu pe cea nou înființată AFC Rapid, care susține că deține culorile, palmaresul și emblema.

Scrisoare pentru Rapid, dar mai ales pentru rapidiști
Astăzi nu vom vorbi despre Universitatea Craiova, astăzi vom vorbi despre Rapid, dar mai ales despre suporterii lui. Pentru că rapidiștii astăzi se frământă. Pentru că rapidiștii astăzi își caută drumul.

Pentru că acum trei ani Universitatea Craiova s-a luptat cu aceleași probleme și a avut aceleași dileme și pentru că vrem ca Rapidul, suporterii săi, să nu facă greșeli în acest moment delicat al falimentului societății care a patronat echipa într-o anumită perioadă de timp. Pentru că Rapidiștii astăzi vorbesc de steme, de palmares, de continuitate.

Pentru că Clubul Sportiv Rapid nu este doar cel îndreptățit să gireze renașterea echipei de fotbal, el este chiar Rapid București, așa cum l-ați cunoscut și iubit până în 1994.
Nu poți ca până în 1994 să ții cu Clubul Sportiv Rapid, iar în 2016, când moare ultima societate ce a patronat echipa de fotbal, să susții că Clubul Sportiv Rapid nu există.

Ba da, există. De ce? Pentru că palmaresul nu se poate vinde, așa cum istoria nu se poate vinde. Pentru că palmaresul înseamnă istoria și este format din mulțimea rezultatelor obținute. Nu poți să vinzi 3-0 din 1966 cu Steaua sau 5-3 din 1950 pe terenul lui Dinamo. Nu poți să spui că o altă societate le-a realizat. Așa cum moștenitorii lui Mike Tyson nu vor putea spune niciodată ca l-au mușcat de ureche pe Holyfield. Și nu vor putea vinde altcuiva acest lucru.

Poți doar să girezi continuitatea. Poți să pui la dispoziție unei alte entități dreptul de folosință și dreptul de a patrona echipa de fotbal.

Și aici trebuie să vă considerați privilegiați. Pentru că clubul mamă din care vă trageți seva încă există. Pentru că de azi înainte Clubul Sportiv Rapid este singura voastră legătură cu istoria.

Dar cel mai important pentru Rapidiști este să rămână uniți, să nu se lase manipulați. Am citit că diverși acționari de la societatea aflată în faliment își revendică dreptul de a reînființa Rapidul. Este comic când te gândești că și la noi a fost la fel. Cum ar fi fost ca societatea aflată în faliment să fi fost listată la bursă și fiecare acționar să pretindă că el este Rapidul.

Am avut si noi “mișeii” noștri la Craiova. Lideri de galerie ce seara erau la “brutărie”, iar a doua zi, cu lecția învățată, manipulau o parte a fenomenului ultras.

Nu vrem ca rapidiștii să treacă prin aceleași greutăți. Nu trebuie să treacă 3-4 ani de procese ca să afle că Clubul Sportiv este Rapid. Nu vrem să afle mult prea târziu că a fost o minciună cumpărarea palmaresului de către nu știm ce societate.

Rapidul vorbește de marcă. Din fericire la Craiova am recuperat inclusiv marca. Dar marca nu poate reprezenta palamaresul și nici gira continuitatea. Pentru că marca este un simplu mijloc fix.

Să presupunem că societatea ce a patronat Rapidul nu ar fi intrat în faliment, dar ar fi pus gaj la bancă marca (stema), iar aceasta s-ar fi vândut la licitație. Înseamna că Rapidul nu ar fi existat în continuare? Ba da, ar fi existat și ar fi jucat bine merci mai departe în Liga 1. Multe echipe și-au schimbat stema in decursul timpului. Asta înseamnă că și-au pierdut istoria de până în acel moment?

Pentru noi veți fi Rapid și vă așteptăm în Liga I, dar pentru o perioadă vă vom spune CSR. Ca să vedeți și voi cât de greu ne-a fost nouă. csuc.ro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (26)
1247966321921995
Carmen Stoicescu  •  13 Septembrie 2016, 12:01

Nu stiu de ce aceasta clona se baga in treburile Rapidului,nu cred caci este cazul .Ei au fost bagati in liga a doua direct ,deci fara un joc si ei sunt cei mai cinstiti ca dealtfel si alti care au infiintat echipa a2a a clubului si s-a inscris in liga a3a. Ultimile 2 meciuri fcsb -dinamo buc. a fost intrerupt 15minute si regulamentul spune 3minute(daca juca rapid erau scosi din competitie) .Unde s-a mai vazut in lume s-a ise ia dreptul la munca(cazul SUMUDICA).Din citi arbitri sunt(in top)tocmai Avram a fost delegat,Avram senior fiind prietenul cel mai bun a lui Argaseala. cei doi nu lipseau de la marile meciuri fcsb -dinamo,victoria ,flacara moreni,olt si alte derby-uri.

198939213804366
Adrian Addryano  •  23 August 2016, 14:32

Adunătura asta înfiintată ILEGAL acum trei ani este rusinea fotb.romanesc!!!!!!!!!!Anul trecut,Tribunalul Dolj a spus clar că actualul club sportiv nu are nici o legatura juridică cu vechiul club sportiv din care s-a desprins sectia de fotbal acum mai bine de 20 de ani!!!!!!!!!!

timm
timm  •  22 August 2016, 17:10
Postat de sibelius pe 22 August 2016, 13:55

Daca se judeca si declara falimenul actuala societate e radiata, nu se inscrie in liga a II-a.

Falimentul este declarat de cateva luni. Nu mai este cale de intoarcere.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează