FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSM REŞIŢA

Cristi Bobar, cel mai tînăr conducător de club: "Preşedinte FRF? Peste 20 de ani"

Articol de - Publicat joi, 05 august 2010 00:00

Cristi Bobar, 27 de ani, de la CSM Reşita, este cel mai tînăr conducător de club din istoria fotbalului românesc ajuns în Comitetul Executiv al FRF.

Fost fotbalist în eşaloanele inferioare, Cristi Bobar reprezintă cluburile din Liga a III-a. Recunoaşte că este sprijinit de Cristi Borcea, îl admiră pe Mircea Sandu şi se înţelege bine cu Ionuţ Lupescu

- Domnule Bobar, cum e să fiţi membru în Comitetul Executiv la doar 27 de ani?
- E bine. Sînt mîndru că voi sta la aceeaşi masă cu oamenii grei din fotbalul românesc, dar în acelaşi timp sînt conştient că am foarte mult de muncă, iar responsabilitatea e mare. Nu mă plîng însă. Am învăţat multe de la Chivorchian, cît am fost satelitul" lui Poli.

- De cînd sînteţi conducător?
- M-am lăsat de fotbal la 23 de ani, simţind că nu pot ajunge mare jucător. Niciodată n-am crezut însă că voi ajunge conducător, mă vedeam antrenor. 

- Ce le-aţi promis oamenilor să vă voteze?
- Nu le-am promis ceva anume. Le-am spus doar că voi încerca să le reprezint cît mai bine interesele, să nu se aştepte la minuni. Ştiu că sînt cluburi în Liga a III-a care n-au mingi suficiente de antrenament.  Nu sînt ipocrit să promit ceva şi să nu mă ţin de cuvînt. Vreau să mă pot uita în ochii oamenilor. Spre exemplu, cei de la Bacău mi-au spus că aşteaptă de la mine să pot convinge Comitetul Executiv, cînd este cazul, să amîne cîte un meci cînd terenurile sînt grele.

"Obiectivul meu e să ajung cu CSM Reşiţa în Liga I. Pentru asta muncesc zilnic de dimineaţa pînă seara. Mă ocup de tot, de la echipament pînă la gazon"
Cristi Bobar

"Nu voi vota cu turma"
- Şi credeţi că vă veţi putea impune ideile în faţa unor oameni de calibrul celor din Comitetul Executiv?
- Nu văd de ce n-aş putea ridica mîna să iau cuvîntul pentru a-mi exprima punctul de vedere. Ce dacă sînt tînăr? Nu voi vota cu turma. Preşedintele Mircea Sandu chiar mi-a zis să nu tac în şedinte, să nu fiu doar de decor. Dacă rezolv problemele celor care m-au votat, înseamnă că sînt bun, dacă nu, nu, voi fi înlocuit cu altul mai capabil.

- Suporterii s-au săturat de Mircea Sandu şi de Dumitru Dragomir şi aşteaptă să fie înlocuiţi de conducători tineri. Aspiraţi la funcţia de preşedinte al FRF?
- Nu, dar cine ştie ce va fi peste 20 de ani?! Nu-l cunosc personal pe domnul Dragomir, voi face cunoştinţă cu dînsul luna viitoare, iar cei care îl contestă pe Mircea Sandu sînt oameni slabi, deoarece nu degeaba a ajuns în Comitetul Executiv al UEFA.

"Cristi Borcea m-a sprijinit mult, poate şi fiindcă a fost, la rîndul său, conducător de tînăr. Mă înţeleg bine şi cu Ionuţ Lupescu"
Cristi Bobar

"Cîştig 1.000 de lei pe lună"
- Prin ce v-aţi evidenţiat?
- Cred că am făcut ceva în cei doi ani de cînd am fost numit directorul Clubului Sportiv Municipal Şcolar Reşiţa. Am început cu bani puţini, am vopsit gardurile stadionului şi am reuşit să atragem copiii la fotbal. Cea mai importantă calitate e că lucrez cu bani publici şi reuşesc să mulţumesc pe toată lumea.

-  Cîştigaţi bine?
- Salariile nu sînt mari. Eu am avut 12 milioane de lei vechi, dar mi-a fost redus la 10 milioane. Banii ăştia nu-mi ajung nici pentru benzină.

- Şi din ce trăiţi?
- Mă ajută foarte mult părinţii, care sînt ingineri agricoli. Punem banii la grămadă şi îi chibzuim cu grijă. Eu locuiesc de 4 ani împreună cu prietena mea, care este sora cîntăreţei Alina Crişan din fosta trupă A.S.I.A. Sper să mă căsătoresc anul viitor, după ce promovăm în Liga a II-a.

"Am oferte de la oamenii importanţi din fotbal, dar aş vrea să rămîn pe viaţă la Reşiţa, la fel ca Jean Pădureanu la Bistriţa"
Cristi Bobar

"Nu-l cunosc pe Bobar, dar înseamnă că are calităţi dacă a ajuns atît de tînăr în Comitetul Executiv. Eu aveam 28 de ani cînd am ajuns secretar la Gloria Bistriţa"
Jean Pădureanu, preşedinte Gloria Bistriţa

7 ani avea Cristi Bobar în 1990 cînd a fost ales Mircea Sandu preşedintele FRF

CV
Cristian Bobar

- născut pe 14 mai 1983, la Oraviţa
- a jucat la FCM Reşiţa, U Cluj, UTA, Unirea Dej (diviziile B şi C). A făcut junioratul la CSM Reşiţa şi la Şcoala de Fotbal "Gică Popescu"
- studii: Licenţă EFS, Masterat - Ştiinţa Sportului şi Administraţie Publică

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
werder_fan
werder_fan  •  05 August 2010, 01:20

Borcea are cea mai mare influenta (cand vrea sa abuzeze de pile) in fotbalul nostru. L-a pus anul trecut pe Walter ca sef la liga secunda si s-a vazut cum s-a tras pt "n" cluj tot campionatul (4-5 meciuri la masa verde).

svenson
svenson  •  05 August 2010, 01:14

"......este sprijinit de Cristi Borcea, îl admiră pe Mircea Sandu şi se înţelege bine cu Ionuţ Lupescu....." No comment

Vezi toate comentariile (2)
Comentează