FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA

Schimbare MAJORĂ în fruntea CSA Steaua! Colonelul Bichir e OUT, fiindcă voia să permită FCSB pe Ghencea, două nume IMENSE sunt vehiculate

Ana Maria Popescu și Ilie Dumitrescu, foto: Imago
Ana Maria Popescu și Ilie Dumitrescu, foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 09 mai 2023 18:00 / Actualizat marti, 09 mai 2023 22:57

După doi ani sub conducerea colonelului Ștefan Bichir, care a fost doar interimar în această perioadă, postul de șef la CSA Steaua a rămas vacant, iar pe listă sunt două campioane olimpice, Ana Maria Popescu și Camelia Potec. Bichir nu mai este agreat să revină, fiindcă ar fi fost de acord ca FCSB să joace pe noul stadion. 

De aproape o lună, conducerea clubului CSA Steaua se află în provizorat, după ce și ultimul mandat de interimar, al 4-lea, al fostului comanant, Ștefan Bichir, a ajuns la final. Deocamdată, gruparea militară este condusă, tot sub formă interimară, de vicepreședintele din perioada Bichir, colonelul Teodor Florin Popa (56 de ani).

Hagi a reacționat imediat după anunțul lui Becali despre „convenția” cu Rotaru: „Nu-mi plac lucrurile astea”
FARUL
Hagi a reacționat imediat după anunțul lui Becali despre „convenția” cu Rotaru: „Nu-mi plac lucrurile astea”

CSA Steaua a „fentat” regulamentele cu Bichir

Surse din Ministerul Apărării susțin că cazul colonelului Bichir s-a făcut un artificiu, astfel încât acesta să poată conduce clubul doi ani. Dar nu în urma unui concurs, ci prin repetate mandate tot ca interimar. Ultimul președinte al CSA Steaua care câștigase poziția prin concurs fusese predecesorul său, colonelul Mădălin Hâncu. Acesta s-a pensionat la începutul lui 2021, așa că în luma martie a aceluiași an, ministerul l-a numit pe Ștefan Bichir, ca interimar.

Regulamentele interne prevăd însă că președinte CSA Steaua nu poate avea decât maxim două mandate consecutive, ca interimar, fiecare de câte 6 luni. 

Dar în aprilie 2022, la concursul pentru postul de comandant al CSA Steaua nu s-a prezentat decât colonelul Florin Talpan, care nu întrunea condițiile. Astfel, s-a făcut o „fentă": Ștefan Bichir s-a întors pentru o scurtă perioadă la precedentul său loc de muncă, Corpul de Control al Ministerului Apărării, după care, a revenit și a fost iar numit președinte al CSA Steaua, pentru încă două mandate interimare, de câte 6 luni.

Voia să primească FCSB în Ghencea

În cei doi ani în care a condus clubul, Ștefan Bichir nu a reușit să atingă principalul obiectiv legat de secția de fotbal, obținerea dreptului de promovare în Superligă. O țintă pe care a anunțat-o de la început, dar care nu s-a materializat nici acum, echipa urmând să evolueze pentru al treilea an consecutiv doar în Liga 2.

Aceleași surse susțin că colonelul Bichir ar fi interesat să revină comandant pentru încă un mandat, dar personaje din conducerea ministerului se opun. El este bănuit că ar fi urmat să-și dea acordul ca FCSB să joace totuși în Ghencea.

Două campioane olimpice pe listă

Tot surse ministeriale susțin că este posibilă o schimbare de optică la nivelul funcției de președinte al clubului CSA Steaua. Și că pe lista scurtă a posibililor înlocuitori, după plecarea lui Ștefan Bichir, ar fi două dintre fostele glorii ale roș-albaștrilor, scrimera Ana Maria Popescu și înotătoarea Camelia Potec. 

Prima este acum consilier la COSR, cealată e președinte federației de înot dar și „vice" al forului olimpic. Deocamdată însă, niciuna dintre cele două foste mari sportive nu a dat un răspuns, dar par că nu sunt interesate. Un precedent asemănător a existat, fosta multiplă campioană olimpică, Elisabeta Lipă, care a fost președinte la CS Dinamo în perioada 2009-2015.

Clauză anti-Talpan

În aprile 2022, postul de comandant al CSA Steaua a fost scos la concurs, dar nu s-a înscrios decât juristul clubului, colonelul Florin Talpan. Dosarul acestuia nu a fost acceptat fiindcă nu este licențiat în educație fizică și sport. O condiție care a apărut mai recent în documentația de înscriere în concurs. 

Aceleași surse susțin că a fost introdusă tocmai pentru a-l împiedica pe Florin Talpan să devină comandantul CSA Steaua, așa cum a susținut în repetate rânduri, public, că își dorește. Pe lângă Teodor Florin Popa, un alt candidat pentru a conduce CSA Steaua este și colonelul Cristian Pelea (55 de ani), șeful Biroului Educație Fizică Militară din Statul Major al Apărării.

La câte am făcut eu pentru acest club, am recuperat numele, marca și palmaresul, nu trebuie să mai dau niciun concurs. Ar trebui să fiu direct numit comandant al CSA Steaua de ministrul apărării. Condiția cu absolvirea unei facultăți de educație fizică și sport este discriminatorie
- Florin Talpan, jurist CSA Steaua

12.118lei era salariul lunar al lui Ștefan Bichir la CSA Steaua, în funcția de președinte al clubului!

Citește și: 

EXCLUSIV Altceva decât a spus Voicu » Surse GSP dezvăluie ce s-a întâmplat cu adevărat când Dinamo a încercat să-l convingă pe Apreutese să investească

EXCLUSIV Oțelul vrea să o răpună pe Dinamo și să facă pasul decisiv pentru Liga 1: „Să ne fie frică? Vom vorbi pe teren”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (73)
bl0catu
bl0catu  •  11 Mai 2023, 10:02
Postat de tictictic pe 10 Mai 2023, 19:18

Iar n-ai inteles!!! Prostia sau inteligenta unora sau altora NU o decid si nici n-o evaluez eu aici. Fiecare se etaleaza cu ce are, dupa cum l-a dotat mama natura, educatia si scoala (ca e libertate, n-asa?!?). Eu am afirmat ca UEFA specifica in mod clar si fara echivoc care club este in prezent mostenitoarea pe plan sportiv si fotbalistic a istoriei Stelei; si ca ce abereaza "onoratele instante" din Romania este apa de ploaie. Tu n-ai decat sa crezi ce vrei... :) Crede-ma, gradul de inteligenta sau de prostie ni-l devoalam singuri, fiecare dintre noi, cei ce comentam aici, prin ceea ce scriem; nu e vina mea ca postarile tale te incadreaza in categoria aia mai rusinoasa...:) Altfel, repet, aici se rade de Talpan si de talpanisti!!! Si, dupa cum vad ca insisti, implicit de tine...:)))

Am impresia, dupa cat scrii de elaborat (si destul de prost) ca esti unul de prin redactia gsp, posibil chiar prietenul meu Udrea cel chinuitor (a-propos e diferenta intre chinuit si chinuitor!)! incercam sa-ti explic ca asta e o insusire a prostului sa creada ca le stie el pe toate si sa nu accepte ca sunt si alte pareri pe lumea asta! am incercat sa ti-o spun cat de elegant am putut,dar imi pare ca inteligenta ta superioara nu iti permite sa intelegi subtilitatile! e dreptul tau sa razi de cine vrei, un alt semn de prostie! in fine, intorcandu-ne la subiect, nici eu nu am nevoie de prostia aia care e scrisa pe site-ul UEFA (asa cum tu nu crezi in decizia instantelor!) tinand cont de faptul ca datele furnizate de FRF au fost facute in asa fel incat sa se spele pe maini pentru marsavia de a primi o echipa ca fc.gigi direct in prima liga, in conditiile in care alta forma juridica implica automat intoarcerea in liga a 5a! si alta forma juridica a fost creata in conditiile in care idolul tau, nen`tu jiji a incercat sa insele statul pentru neplata datoriilor echipei! asa ca, tu continua sa te faci de ras cu prostia ca fcsb e steaua! am mai spus-o nu sunt nici de parere ca CSA ar fi Steaua adevarata! aia a murit in momentul care numitul jiji a desfiintat practic societatea facuta de Paunescu cu acordul armatei! Steaua a murit cumetre, va place sau nu, gigisti sau talpanisti! Asa cum sunt de parere ca nici Farul cu care tin eu acum nu este Farul adevarat, doar un surogat! Bafta!

tictictic
tictictic  •  10 Mai 2023, 19:18
Postat de bl0catu pe 10 Mai 2023, 15:47

fiecare are dreptul la propria opinie fara sa il faca mai inteligent sau mai prost decat altul care are o alta opinie! tu vorbesti dpdv al unuia implicat, eu al unuia care este spectator! de afara provocati ras si unii si ceilalti, fcsbisti sau talpanisti! asta cu "eu stiu mai bine" si "tu nu ai inteles nimic" nu prea pare o metoda de convingere a unuia care are alta parere, din contra!

Iar n-ai inteles!!! Prostia sau inteligenta unora sau altora NU o decid si nici n-o evaluez eu aici. Fiecare se etaleaza cu ce are, dupa cum l-a dotat mama natura, educatia si scoala (ca e libertate, n-asa?!?). Eu am afirmat ca UEFA specifica in mod clar si fara echivoc care club este in prezent mostenitoarea pe plan sportiv si fotbalistic a istoriei Stelei; si ca ce abereaza "onoratele instante" din Romania este apa de ploaie. Tu n-ai decat sa crezi ce vrei... :) Crede-ma, gradul de inteligenta sau de prostie ni-l devoalam singuri, fiecare dintre noi, cei ce comentam aici, prin ceea ce scriem; nu e vina mea ca postarile tale te incadreaza in categoria aia mai rusinoasa...:) Altfel, repet, aici se rade de Talpan si de talpanisti!!! Si, dupa cum vad ca insisti, implicit de tine...:)))

bl0catu
bl0catu  •  10 Mai 2023, 15:47
Postat de tictictic pe 10 Mai 2023, 12:55

Repet, n-ai inteles nimic! Aici se face mishto de cascalin si de talpanisti si se rade de Talpan!!! Cat despre "care e Steaua", deschide site-ul oficial UEFA si o sa te lamuresti. Competitiile europene de fotbal sunt organizate si patronate de forul ala suprem si d-aia aia stiu cel mai bine cui i-au decernat trofeul CCE in 1986 si care club mosteneste acea performanta in prezent. Pentru mine e suficient... n-am nevoie de girul suplimentar al vreunei "onorate instante" din justitia Romaniei post-decembriste! Tu, n-ai decat sa crezi ce vrei si cat te duce inteligenta... e libertate, totusi, n-asa?!?

fiecare are dreptul la propria opinie fara sa il faca mai inteligent sau mai prost decat altul care are o alta opinie! tu vorbesti dpdv al unuia implicat, eu al unuia care este spectator! de afara provocati ras si unii si ceilalti, fcsbisti sau talpanisti! asta cu "eu stiu mai bine" si "tu nu ai inteles nimic" nu prea pare o metoda de convingere a unuia care are alta parere, din contra!

Vezi toate comentariile (73)
Comentează