FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA

CSA Steaua, comunicat acid la adresa Federației: „Ne exprimăm indignarea față de această decizie nedreaptă!”

Ultrașii Stelei îi vor pe „militari” în prima ligă / Sursă foto: AS 47
Ultrașii Stelei îi vor pe „militari” în prima ligă / Sursă foto: AS 47

Articol de GSP - Publicat marti, 17 mai 2022 12:46 / Actualizat marti, 17 mai 2022 13:00

CSA Steaua, locul 4 la finalul play-off-ului din liga secundă, nu poate promova în Liga 1, astfel că n-a primit nici dreptul de a evolua la barajul pentru accederea în prima ligă. Marți, „militarii” au emis un comunicat prin care contestă decizia Federației Române de Fotbal.

Conform Legii Sportului, Steaua nu are drept de promovare, fiind un club care aparține Ministerului Apărării. În consecință, clubul Armatei își propune să conteste decizia la TAS. Până atunci, roș-albaștrii au emis un comunicat în care trag la răspundere Federația. 

Luni, în momentul în care FRF a organizat tragerea la sorți pentru meciurile de baraj, secretarul general adjunct Gabriel Bodescu a justificat astfel interdicția aplicată Stelei: „CSA Steaua nu îndeplinește condițiile de promovare în Liga 1, în speță cerințele prevăzute de art 42, aliniatul 1, coroborate cu dispozițiile articolului 31 din Legea Sportului”.

CSA Steaua, comunicat acid la adresa Federației: „O decizie nedreaptă!”

„Clubul Steaua București își exprimă indignarea față de decizia Federației Române de Fotbal, care a anunțat, printr-un comunicat pe site-ul www.frf.ro, că echipele participante la barajul pentru promovare în Liga 1 sunt echipele Universitatea Cluj și Concordia Chiajna. 

Considerăm că decizia Federației Române de Fotbal este nedreaptă față de clubul nostru, care a terminat play-off-ul Ligii a 2-a pe poziția a 4-a a clasamentului, câștigându-și astfel dreptul de a participa la barajul pentru promovarea în prima ligă, conform principiului meritului sportiv, reglementat și de articolul 70 din statutul Federației Române de Fotbal. (Art 70-Dreptul unui club de a participa la campionatele naționale depinde de meritul sportiv al acestuia). 

Potrivit UEFA nu există nicio reglementare în regulamentele de licențiere, prin care este interzisă participarea cluburilor de drept public într-o competiție națională și internațională. Mai mult, Steaua București a depus în timp oportun dosarul complet de licențiere și considerăm că suntem printre puținele cluburi din România care beneficiază de o bază sportivă la cele mai înalte standarde”, se arată în comunicatul roș-albaștrilor. 

CSA Steaua: „E curios cum FRF a ales să anunțe echipele participante la barajul de promovare în prima ligă”

Nu în ultimul rând, este curios cum Federația Română de Fotbal a ales să anunțe echipele participante la barajul de promovare în prima ligă, fără nicio înștiințare oficială prin care să argumenteze interzicerea dreptului echipei Steaua București de a evolua în partidele de baraj și credem că o asemenea decizie, care nemulțumește întreaga suflare stelistă, trebuia fundamentată pe baza regulamentelor în vigoare ale UEFA și FRF. 

Steaua București așteaptă cu interes motivarea Federației Române de Fotbal prin care trebuie să ni se aducă la cunoștință care sunt regulamentele, aprobate și actualizate conform statutelor, care ne interzic disputarea meciurilor de baraj.

- Comunicat CSA Steaua

CSA Steaua nu merge la baraj

Duminică, FRF a lămurit semnele de întrebare legate de participarea Stelei la barajul de menținere/promovare în Liga 1. Federația a anunțat pe site-ul oficial că Petrolul și Hermannstadt au promovat direct în primul eșalon, în timp ce la baraj vor evolua U Cluj, locul 3, și Chiajna, locul 5, Steaua neavând drept de promovare.

„Echipele clasate pe locurile 7 și 8 la finalul play-out-ului Ligii 1 vor disputa un baraj de menținere/promovare în Liga 1 în dublă manșă (tur-retur) cu ocupantele locurilor 4, respectiv 3, din Liga 2. În toate cazurile în care o echipă situată pe loc promovabil sau care dă dreptul la barajul de promovare nu deține licență pentru Liga 1 sau nu îndeplinește cerințele statutare și regulamentare de participare în Liga 1, locul respectiv va fi ocupat de următoarea echipă, cel mai bine clasată, din Liga a 2-a care îndeplinește condițiile de participare în Liga 1.

- Comunicat FRF

VIDEO Vivi Răchită: „FCSB are dreptul să joace în Ghencea, nu-i poate interzice nimeni!”

Citește și alte știri despre CSA Steaua:

UPDATE FRF, anunț OFICIAL despre dreptul de promovare al Stelei! Cine merge la baraj și când are loc tragerea la sorți

Veteranul care și-a anunțat plecarea de la Steaua: „Vreau la o echipă care trage la promovare”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (43)
klauz
klauz  •  19 Mai 2022, 11:56

Ce sa intelegem, ca CSA Steaua nu e asociatie infiintata pe legea 26/2000? Iar "societati comerciale sportive pe actiuni" nu exista, exista doar societati pe actiuni ca specie de societati comerciale...

klauz
klauz  •  19 Mai 2022, 11:54

Art. 42 alin. 1 din Legea sportului: 42 (1) Ligile profesioniste sunt structuri sportive constituite prin asocierea cluburilor sportive profesioniste pe ramuri de sport.

klauz
klauz  •  19 Mai 2022, 11:53

Art. 42 din Legea (sportului) nr. 69/2000: " 31 (1) Cluburile sportive profesioniste sunt structuri sportive organizate ca asociații fără scop patrimonial sau societăți comerciale sportive pe acțiuni, care au obținut licența din partea federației sportive naționale, emisă în conformitate cu statutele și regulamentele federațiilor internaționale pe ramura de sport. (2) Cluburile sportive profesioniste se organizează pentru una sau mai multe ramuri sportive. (3) Cluburilor sportive profesioniste, organizate ca asociații fără scop patrimonial, li se aplică regimul juridic al acestui tip de asociații, iar cluburilor sportive profesioniste, organizate ca societăți sportive comerciale pe acțiuni, li se aplică regimul juridic al societăților comerciale, cu particularitățile din prezenta lege".

Vezi toate comentariile (43)
Comentează