FOTBAL  »  LIGA 2  »  STEAUA - CSIKSZEREDA

Scandări xenofobe la Steaua - Csikszereda! Crainicul din Ghencea, apel disperat către ultrași » Ce riscă „roș-albaștrii”

Fanii steliști au comis derapaje xenofobe în timpul meciului cu Csikszereda, din prima etapă a ligii secunde. Foto: Cristi Preda +13   FOTO
Fanii steliști au comis derapaje xenofobe în timpul meciului cu Csikszereda, din prima etapă a ligii secunde. Foto: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 august 2021 20:56 / Actualizat miercuri, 04 august 2021 21:49

Fanii Stelei au comis derapaje xenofobe în timpul meciului cu Csikszereda, din prima etapă a ligii secunde. 

Peste 3.000 de fani steliști au fost prezenți la primul meci oficial pe noua arena din Ghencea. Cei mai mulți au fost grupați în zona Peluzei Sud. Ultrașii au creat o atmosferă incendiară, dar au provocat și multe probleme.

Scandări xenofobe la Steaua - Csikszereda

Suporterii au aprins torțe și petarde încă din primele minute ale partidei. Crainicul arenei le-a cerut în repetate rânduri să înceteze, dar fără succes. În minutul 4, arbitrul a întrerupt meciul timp de câteva secunde, din cauza vizibilității scăzute.

Odată terminat arsenalul pirotehnic, ultrașii au comis un derapaj și mai grav. În minutul 21, cântecele anti-maghiare au putut fi auzite clar și pe transmisiunea live. Crainicul stadionului a fost nevoie să intervină din nou, de data asta pe un nou imperativ: „Vă rugăm să încetați cu scandările xenofobe! Clubul ar putea avea de suferit”. 

Dacă spectatorii afişează inscripţii conţinând sloganuri discriminatorii/denigratoare/rasiste/ xenofobe sau se fac vinovaţi de alte comportări de acest fel la un joc, organul jurisdicţional va aplica o sancţiune de la 5.000 la 70.000 de lei clubului pe care l-au susţinut spectatorii respectivi, la fiecare nouă abatere de același tip penalitatea urmând a fi majorată cu ½ față de cea aplicată anterior. La atingerea pragului maxim clubul va fi sancționat cu măsura programării unui joc fără spectatori cumulat cu o penalitate sportivă de 70.000 lei.
- Articolul 54 din Regulamentul Disciplinar al FRF

+9 FOTO

VIDEO Marius Lăcătuș, după retragerea numărului 7 de la Steaua: „Nu pot decât să le mulțumesc!”

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 2: 

Moment impresionant pe Ghencea » Ana Maria Popescu a fost ovaționată înainte de Steaua - Csikszereda

VIDEO CSA Steaua a anunțat sponsorii pentru noul sezon de Liga 2

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (73)
kyil
kyil  •  05 August 2021, 21:55

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

kyil
kyil  •  05 August 2021, 20:23

***. *** ...*** ........ *** ....e

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

stargate
stargate  •  05 August 2021, 16:09
Postat de sibelius pe 05 August 2021, 09:08

Politicul corupt le-a facut cadou brandurile fratilor Paunescu, unul a luat Craiova si "a uitat" de marca,palmares etc, celalalt a facut acelasi lucru la Steaua. Mititelu nu a avut niciodata Craiova, asa cum nu a avut-o nici Gheorghe.

dar ce au avut ? bai fratilor voi credeti gogomaniile care le scrieti aici .o echipa cand o preiei are si ea niste acte doveditoare un CIS si pe baza astora activezi in continuare in competitie sau la mintea voastra au cumparat echipele cum ai lua o oaie de la piata... multa prostie poate fi in Romania

Vezi toate comentariile (73)
Comentează