FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA - DINAMO 2-0

VIDEO + FOTO I-au mușcat pe „câini” și le-au scos promovarea directă din cap. Chipirliu o duce pe CSA Steaua pe primul loc

CSA Steaua a învins-o pe Dinamo, scor 2-0, în derby-ul rundei cu numărul 4 din play-off, Liga 2 +42   FOTO
CSA Steaua a învins-o pe Dinamo, scor 2-0, în derby-ul rundei cu numărul 4 din play-off, Liga 2

Articol de , , , , , , - Publicat marti, 18 aprilie 2023 21:03 / Actualizat miercuri, 19 aprilie 2023 01:31

CSA Steaua a învins-o pe Dinamo, scor 2-0, în derby-ul rundei cu numărul 4 din play-off, Liga 2. Cu 20.000 de spectatori în tribune, „militarii” au obținut o victorie uriașă, prin dubla lui Chipirliu, atât pe gazon, cât și în culise. Dinamo a suferit un eșec usturător, i-a ieșit promovarea directă din cap!

CSA Steaua le-a scos speranțele de cap alb-roșiilor tocmai cu ajutorul a două gafe monumentale ale dinamoviștilor. Victorie cu 2-0, dublă Chipirliu, roș-albaștrii și-au recâștigat locul 1 și au oferit material didactic pentru TAS și Legea Sportului versiune nouă, "câinii" au lătrat la lună, se gândesc cum să facă rost de banii pentru licență și s-au îndepărtat dramatic de primele două locuri, CSA și Poli Iași, fiind și la 4 puncte de Oțelul.

Marius Avram spune că golul 2 marcat de CSA Steaua împotriva lui Dinamo trebuia anulat. „Câinii” au cerut și două penalty-uri
CSA STEAUA - DINAMO
Marius Avram spune că golul 2 marcat de CSA Steaua împotriva lui Dinamo trebuia anulat. „Câinii” au cerut și două penalty-uri

Cronică: CSA Steaua, succes cu assist-ul lui Dinamo

Mai întâi, Patriche - rudimentar și mai lent decât prevede meseria de fundaș - a aproximat greșit duelul cu Chunchukov și l-a faultat în careu pe bulgar, apoi Oncescu - păstrat între buturi doar fiindcă staff-ul tehnic nu a fost în stare să găsească alternativă la jucătorul eligibil U19 de jumătate de an - a aproximat greșit pasa către Larrucea. 

O linie defensivă care a adus aminte de cascadorii plânsului din sezonul în care, jucând pe galbene, pe roșii, pe sentimentele suflării dinamoviste, "haita" a fost retrogradată. Chipirliu a șutat fără emoții din penalty, apoi și vântul ar fi dus balonul în plasă după eroarea duo-ului comic Oncescu - Larrucea. 

Băieții în roșu și albastru au celebrat reușitele prin dans și cântece, ironici și superiori, în fața galeriei dinamoviste, dând glas și mai puternic Sud-ului stelist. Gazdele au știut și să profite la fotbal, și să-și enerveze psihic rivalul din play-off. 

După ce unii dinamoviști au jucat contra propriei echipe, prin gafe impardonabile, ”centralul” Găman a stricat frumusețe de meci al orgoliilor prin două erori la fel de uriașe precum erorile dinamoviștilor. Golul secund al lui Chipirliu trebuia anulat, iar în minutul 53 a fost penalty la Țîră!

În prima repriză, CSA a avut atitudine, au sărit scântei la fiecare intrare a elevilor lui Oprița, semn că într-adevăr echipa are nevoie de rezultat - unul din primele două locuri - pentru a forța la TAS încă din acest an. Chunchukov, Corbu, Chipirliu, Bodișteanu și Bărbulescu au mușcat din "câini".

Prea figuranți

Burcă a fost mai atent la culisele din politica eșalonului secund, Dinamo a arătat în primul act ca o echipă fără suflet, fără cap, fără orientare. Au trecut prea multe zile, 11, de la victoria-șampanie cu Oțelul când Ghezali părea decupat din cupele europene, iar mijlocul și atacul "câinilor" dădea iluzii fanilor că vor promova fără prea multe bătăi de cap. 

Repriza secundă a fost echilibrată, în sensul că elevii lui Burcă nu s-au mai făcut de râs prin gafe. Antrenorul "câinilor" a schimbat dintr-un foc trei piese imediat după pauză, s-a simțit un alt suflu pe gazon. 

"Fie vreme bună, fie vreme rea" au scandat cei din galeria roș-albilor în minutul 68, conștienți că și ei, și echipa, trebuie să o ia de la capăt cu urcușul. 

CSA Steaua și-a menținut rivala la distanță, suficient pentru o uriașă victorie, în condițiile planurilor generale ale clubului. Roș-albaștrii au știut ce și când să facă. Dinamo a plătit pentru infatuarea de a se crede învingătoare și chiar virtual promovată până să dovedească pe teren că poate. 

Când începuse să mai miște ceva, purtătorul de banderolă Patriche a făcut "roșu" din două "galbene", blestemul "câinilor" în meciurile importante. După ce a devenit ciuca bătăilor pentru FCSB înaintea retrogradării, Dinamo a intrat și-n colimatorul CSA Steaua!

2 victoriia strâns CSA Steaua în duelurile cu Dinamo în actuala ediție, 2-0 aseară după ce în sezonul regulat a fost 2-1

FINAL. CSA Steaua - Dinamo 2-0

  • Fluier final.
  • min. 78: Trasorul lui Darius Oroian e deviat în corner de Bena.
  • min. 75: Ocazie Dinamo. Iglesias trimite peste poartă, cu capul, dintr-o poziție foarte bună. Centrare excepțională semnată de Gabriel De Moura.
  • min. 70: Patriche este eliminat. Stoperul lui Dinamo vede al doilea cartonaș galben pentru un fault la Chipirliu.
  • min. 66: Chunchukov îi lasă locul în teren lui Kayondo. Câteva zeci de secunde mai târziu, Darius Oroian îl schimbă pe Ștefan Bodișteanu.
  • min. 59: Două modificări efectuate de Daniel Oprița: Enceanu și Balgiu în locul lui Bărbulescu și Adi Popa.
  • min. 55: I s-a făcut rău unui suporter dinamovist, ambulanța a sosit undeva în colțul peluzei.
I-au mușcat pe „câini” și le-au scos promovarea directă din cap. Chipirliu o duce pe CSA Steaua pe primul loc
  • min. 53: Perioadă bună pentru „câini”. Bani trece din nou pe lângă gol.
  • min. 48: Ocazie mare Dinamo: Borcea, din câțiva metri, nu cadrează.
  • Start în repriza secundă. Burcă îi aruncă în luptă pe Borcea, Țîră și Bena. Ies Iulian Roșu, Neluț Roșu și Ghezali.
+38 FOTO
  • Pauză în Ghencea. O primă parte controlată în mare parte de CSA Steaua, Dinamo a ajuns cu greu în careul lui Dincă.
  • min. 41: Ocazie Dinamo. Bani primește la marginea careului și șutează periculos, puțin pe lângă poartă.
  • min. 29: GOL CSA STEAUA! Chipirliu realizează „dubla” după o gafă mare comisă de Oncescu. Goalkeeperul lui Dinamo a pasat greșit, pentru Larrucea, care nu l-a mai putut împiedica pe golgheterul gazdelor să îndeplinească o simplă formalitate.
  • min. 24: Ocazie Dinamo. Din centrarea lui Bani, Giafer reia pe lângă poartă din câțiva metri.
  • min. 19: GOL CSA STEAUA! Chipirliu deschide scorul de la punctul cu var.
  • min. 17: Penalty CSA Steaua, după o intrare întârziată a lui Patriche asupra lui Chunchukov.
  • min. 11: Start echilibrat de meci, fără vreo ocazie importantă.
  • min. 5: Se reia partida.
  • min. 3: Meciul se întrerupe temporar din cauza materialelor pirotehnice aruncate pe teren de galeria lui Dinamo.
I-au mușcat pe „câini” și le-au scos promovarea directă din cap. Chipirliu o duce pe CSA Steaua pe primul loc
  • min. 1: A început partida. Înotătorul Vlad Stancu, legitimat la CSA Steaua, a dat lovitura de începere.

CSA Steaua - Dinamo » Echipele de start

CSA Steaua: Dincă - Drăghici, Al. Sabău, Beța, L. Corbu - Ad. Popa, Bărbulescu, Șt. Pacionel, Bodișteanu - Chunchukov, Chipirliu 
Rezerve: Iancu - Oroian, Ad. Ilie, Enceanu, Balgiu, Ciocoteală, D. Matei, Kayondo, At. Trică
Antrenor: Daniel Oprița 

Dinamo: Oncescu - Moura, Giafer, Patriche, Amzar - Iglesias, Larrucea, N. Roșu - I. Roșu, Ghezali, Bani 
Rezerve: Dujmovic - Bena, Tîră, D. Irimia, I. Borcea, Al. Șerban, Al. Pop, A. Florescu
Antrenor: Ovidiu Burcă 

Arbitru: George Găman / A1: Doru Zamfir; A2: Alexandru Corb
Stadion: Ghencea

Ora 18:30 - Se populează Ghencea

Cu 30 de minute înainte de startul partidei, în tribunele arenei din Ghencea sunt în jur de 12.000 de fani, cei mai mulți în galeria lui Dinamo.

Galeria lui Dinamo, acum:

I-au mușcat pe „câini” și le-au scos promovarea directă din cap. Chipirliu o duce pe CSA Steaua pe primul loc

Galeria Stelei, acum:

I-au mușcat pe „câini” și le-au scos promovarea directă din cap. Chipirliu o duce pe CSA Steaua pe primul loc

Ora 18:00 - Peste 20.00 de fani sunt așteptați la meciul din această seară

Ora 17:30 - Incidente grave între ultrași și jandarmi în Ghencea

Imagini de o violență extremă au fost surprinse de reporterii GSP în apropierea stadionului din Ghencea, cu mai puțin de trei ore înaintea derby-ului dintre CSA Steaua și Dinamo, meciul cu risc maxim din liga secundă.

În drumul lor către Ghencea, susținătorii „câinilor” s-au intersectat cu doi steliști „rătăciți” pe străduțele din apropierea stadionului.

Ultrașii dinamoviști s-au năpustit asupra unuia dintre ei cu pumnii și picioarele, până când Jandarmeria a intervenit pentru a aplana conflictul. Ulterior, celălalt stelist, aflat în apropierea evenimentelor, a fost luat la bătaie de reprezentanții forțelor de ordine.

Ora 17:10 - Jandarmeria a controlat și mașinile arbitrilor

Pentru că e un meci de risc maxim, jandarmii verifică toate mașinile care intră la stadion, la portiere, roți și portbagaj. 

Forțele de ordine au oprit inclusiv mașinile în care se aflau arbitrii. Brigada din această seară e compusă din George Găman („central” - foto, jos), asistenții Doru Zamfir și Alexandru Corb, plus rezerva Răzvan Negară. Toți au trecut de control și au fost lăsați să treacă.

I-au mușcat pe „câini” și le-au scos promovarea directă din cap. Chipirliu o duce pe CSA Steaua pe primul loc

Ora 15:55 - Dinamoviștii au plecat spre Ghencea

Ultrașii lui Dinamo au plecat în marș spre stadionul din Ghencea, cu Jandarmeria pe urmele lor. „Câinii” au strigat în repetate rânduri că „Bucureștiul este al nostru”, au aprins fumigene și scandează împotriva rivalilor.

Ora 15:30 - Ultrașii lui Dinamo se pregătesc pentru meci

Peste 2.000 de fani ai lui Dinamo s-au adunat lângă stația de metrou Petrache Poenaru, de unde vor pleca împreună spre stadionul Ghencea. Echipaje ale Jandarmeriei și-au făcut deja apariția la fața locului, pentru a evita orice conflict.

Mai multe știri despre CSA Steaua - Dinamo:

VIDEO Neluț Roșu aprinde derby-ul CSA Steaua - Dinamo: „Fanii noștri vor fi mai numeroși” + „Când am plecat la drum, a fost foarte greu”

De ce se teme Daniel Oprița înainte da CSA Steaua - Dinamo: „Acolo sunt problemele noastre” » Ce spune despre rivală

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (259)
calugarul.avacum.de.la.varatec
calugarul.avacum.de.la.varatec  •  20 Aprilie 2023, 19:21
Postat de AdiOvi pe 19 Aprilie 2023, 13:42

Dinamo este ciuca bătăilor. Echipă de habarnişti condusă de habarnişti.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

calugarul.avacum.de.la.varatec
calugarul.avacum.de.la.varatec  •  20 Aprilie 2023, 19:16

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

calugarul.avacum.de.la.varatec
calugarul.avacum.de.la.varatec  •  20 Aprilie 2023, 19:14
Postat de AdiOvi pe 19 Aprilie 2023, 13:42

Dinamo este ciuca bătăilor. Echipă de habarnişti condusă de habarnişti.

Alta *** ros-albastra pe un site plin de *** de oaie!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (259)
Comentează