FOTBAL  »  LIGA 2  »  SCANDAL

CSM Reșița și Sportul Snagov au același finanțator! Scandal în Liga 2 și ce spune FRF

Articol de - Publicat marti, 20 august 2019 09:19

„Dosarul FCSB - Clinceni” are un corespondent în L2. Contrar regulamentelor fotbalistice, Consiliul Local Reșița apare pe lista acționarilor și la CSM Reșița, și la Sportul Snagov. Părțile se duelează în documente, iar FRF investighează cazul, la solicitarea patronului ilfovenilor, Cătălin Rufă. 

Enormitatea din L1, unde Clinceniul era controlat prin interpuși de Gigi Becali, își găsește un corespondent la zi și în L2. 

Mai precis, conform documentelor de la Registrul Comerțului, Consiliul Local Reșița (44,44%) și Asociația Metalul Reșița (11,11%) se află printre acționarii a două grupări din divizia secundă: CSM Reșița și Sportul Snagov!

Cum este posibilă o asemenea situație?

 În vara lui 2013, patronul Cătălin Rufă prelua clubul vâlcean Damila Măciuca, pe care-l muta în Valea Domanului, sub denumirea de Metalul Reșița. Se parafa atunci un contract de asociere în participațiune cu autoritățile locale, pe o durată de 49 de ani. Adică până în 2062! 

„Nu mă interesează retrogradarea CSM-ului”

Idila s-a rupt însă în 2016, când Rufă a fost alungat și a adus echipa la porțile Bucureștiului, schimbându-i iar numele, în Sportul Snagov. Urmele asocierii par să fi rămas însă vii până astăzi, când același Consiliu Local Reșița e finanțator și la CSM, și la Sportul. La ultimii însă doar scriptic, fiindcă banii se duc eminamente către gruparea proaspăt promovată din L3. 

Litigiul a aprins însă spiritele pe axa Reșița - Snagov - FRF, iar federația instrumentează cazul, după o sesizare a lui Cătălin Rufă. Acesta spune că "nu mă interesează să fie retrogradat CSM-ul, nici nu știu prevederile exacte în materie, am anunțat FRF pentru a nu fi acuzat că am tăinuit o ilegalitate, adică obligativitatea de finanțare din partea Consiliului Local Reșița către două cluburi rivale în liga secundă. Nu-mi explic cum le-a scăpat celor de la federație această chestiune când au verificat dosarele de licențiere, prin comisia de certificare, condusă de Auraș Brașoveanu". 

„I-am cesionat acțiunile în 2016”

Prin vocea consilierului local Hadrian Popescu, Reșița se apără invocând faptul că "Asociația Metalul Reșița a fost dizolvată printr-o hotărâre judecătorească definitivă, iar Consiliul Local i-a cesionat lui Cătălin Rufă cu un leu toate acțiunile, în 2016, când a plecat cu echipa". 

„Fals!”, se apără afaceristul, care completează: 

Asociația au băgat-o în insolvență fără să existe nicio datorie și ar fi interesant de aflat cum motivează decizia judecătorul din localitate. Iar cesiunea nu s-a operat, au fost doar discuții, drafturi de contract, eu n-am semnat nimic în acest sens

Rufă invocă o datorie de 5 miliarde de lei de la CL Reșița!

Mai mult, Rufă susține că, în baza asocierii din 2013, Consiliul Local Reșița ar datora Snagovului, ex-Metalul Reșița, suma de 5 miliarde de lei vechi: "Suntem în insolvență din 2016 tocmai pentru că nu ni s-au mai achitat banii potrivit contractului de finanțare. Dacă i-am primi, cum ar fi normal și legal, ne-am echilibra și am rămâne, probabil, și cu un mic plus ca să putem trăi decent în liga secundă".  

19este etapa în care Sportul Snagov și CSM Reșița se vor înfrunta pentru prima dată în actualul sezon, în ultima rundă a turului, pe 23 noiembrie

Ce spune ROAF 

"Pentru protejarea integrității sportive a competițiilor, un club afiliat nu are dreptul ca direct sau indirect să aibă posibilitatea de a interveni în managementul, administrarea și/sau performanța sportivă a altei structuri sportive"

FRF: „Efectuăm verificări”

Prin sectorul juridic, FRF a explicat că "efectuăm verificări cu privire la situația celor două cluburi, urmând să se dispună măsurile necesare în situația în care se constată încălcări ale normelor de integritate impuse prin Regulamentele FRF în vigoare. Cu toate acestea, precizăm că nu există nicio normă regulamentară care să impună restricționarea dreptului de promovare într-un eșalon superior pentru situația invocată și, prin urmare, o astfel de măsură ar fi nejustificată". 

Citește și:

Tensiune uriașă la FCSB! Aproape de bătaie în vestiar după eșecul cu Poli Iași: „Băi, ați venit la Steaua să jucați fotbal!” 

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (7)
cneius
cneius  •  20 August 2019, 23:03
Postat de univ_craiova1 pe 20 August 2019, 12:36

Care e problema, Salzburg are același investitor ca Leipzig!!! Și au jucat împreună în europa...

...in Europa, nu in aceeasi liga...

gicab
gicab  •  20 August 2019, 17:28
Postat de univ_craiova1 pe 20 August 2019, 12:36

Care e problema, Salzburg are același investitor ca Leipzig!!! Și au jucat împreună în europa...

Problema e regulamentul FRF ... da oricum acesta e facultativ... ca doar a fost înființata in liga a doua nu știu ce echipa

gicab
gicab  •  20 August 2019, 17:26

Clinceniul “era” controlat prin interpuși... acum gata nu mai e?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează