FOTBAL  »  LIGA 2  »  SPORTUL

Cum decurgeau discuţiile lui Şiman cu jucătorii care-i cereau bani: ”Te ridic într-o noapte şi dispari!”

Foto: Bogdan Fechită
Foto: Bogdan Fechită

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 mai 2013 00:00 / Actualizat joi, 02 mai 2013 23:16

Astfel i se adresează preşedintele Sportului lui Andrei Lungu, cu care se certa la telefon pe tema dacă o parte dintre banii încasaţi de fotbalist reprezintă chirii sau salariu.

Poliţia a intervenit şi anchetează un posibil caz de evaziune fiscală în Regie. Autorităţile au fost alertate de plîngerile penale redactate de fotbaliştii alb-negri împotriva lui Vasile Şiman. Doi dintre ei, Ferfelea şi Andrei Lungu, au nouă, respectiv cinci ani în tricoul Sportului. De ce au procedat astfel tocmai acum?

Jucătorii au depus şi memorii la comisia Federaţiei şi solicită să fie reziliate acordurile cu clubul şi să devină liberi din cauza restanţelor salariale, reprezentînd mai mult de o jumătate de an de neplată în cazul fiecăruia. Lungu, 23 de ani, a înregistrat o parte din discuţiile avute cu Şiman.

Într-una dintre ele, preşedintele calculează sumele cu Andrei: "Tu ai semnat pe 26.000, da? Din care 6.000 înseamnă chiria". Discuţia continuă cu o încercare de stingere a unei datorii către fotbalist.

"Preşedintele era supărat că pe unele dispoziţii de plată trecusem datele corecte şi scrisesem chirie acolo unde nu era vorba despre salarii, ci chiar despre chirie. Şiman nu era de acord", susţine Andrei. Oficialul îşi sună angajatul, pe care-l ameninţă şi-l înjură îngrozitor!

Fragmente din conversaţia telefonică Şiman-Lungu
Şiman: "Bă, tu eşti vagabond sau eşti băiat serios? Vrei să te ridic într-o noapte şi să dispari? Tu ai scris că ţi-am dat bani de chirie?"
Lungu: "Păi, dacă-mi dădeaţi bani de chirie ce să scriu? Altceva?"
Şiman: "Bă, da' tu...Bă, băga-mi-aş p..a în mă-ta, tu chiar eşti vagabond?"
Lungu: "Dacă mă înjuraţi, n-are rost să mai vorbim..."
Şiman: "Băi vagabondule, tu chiar mă iei pe mine drept fraier? Cum poţi să depăşeşti nişte limite?"
Lungu: "Eu le depăşesc? Dumneavoastră mă înjuraţi!"
Şiman: "Atît de obraznic eşti? O să te coste scump!"
Lungu: "Nu e normal să mă ameninţaţi, domn' preşedinte!"
Şiman: "Cum poţi să faci aşa ceva? O să mă ocup eu de tine în mod special! De ce nu ai venit să rezolvăm situaţia?"
Lungu: "Cum s-o rezolvăm? Că de cîte ori v-am sunat mi-aţi zis că n-aveţi bani. Ce înţelegere să facem? Măcar să mă lăsaţi şi pe mine să plec undeva. Am cinci ani la Sportul"
Şiman: "Pleci mîine dacă ai ofertă. Dar dacă nu ai?"
Lungu: "Da' eu ştiu cît cereţi dumneavoastră?"
Şiman: "Păi, ce, eu vreau să plec de la Sportul? Tu vrei! Eu pot să cer şi trei milioane"
Lungu: "Păi, haideţi să fim realişti, nu dă nimeni trei milioane pe mine. Lăsaţi-mă împrumut undeva, să fie bine şi pentru mine, şi pentru club"
Şiman: "Împrumut, nu. Te las definitiv dacă ai ofertă convenabilă"

"Am fost operat la genunchi. Am plătit 80 de milioane de lei vechi, Şiman mi-a achitat doar costurile spitalizării, 8 milioane, nu şi operaţia, deşi prin contract clubul trebuia să plătească" (Andrei Lungu, mijlocaş Sportul)

"Am pierdut primul proces, la care Şiman a venit cu ordine de plată vechi. Acum am depus al doilea memoriu şi nu-mi dau seama cu ce acte ar putea să mai apară. N-am mai luat salariul de şapte luni!" (Andrei Lungu, mijlocaş Sportul)

5 goluri a dat Lungu în sezonul 2011-2012, ultimul petrecut de Sportul în Liga 1. El şi Ferfelea au fost golgeterii echipei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (23)
simohayha
simohayha  •  07 Mai 2013, 14:25
Postat de laurentz pe 03 Mai 2013, 18:01

"Cum decurgeau discuţiile lui Şiman cu jucătorii care-i cereau bani..." Cerseau la el, sau ce?! ISI CEREAU DREPTURILE CONTRACTUALEEE, gesepeuleeee !! Banii lor ! Fara vreo 2-3 exceptii, SUNTETI VARZA !! Halal gazetarie sportiva mai avem... Si mai mirositi si a branzika de oaie....

Mananca tu branzica de lup...De lup galben... "De gustibus et coloribus non est disputandum".

laurentz
laurentz  •  03 Mai 2013, 18:01

"Cum decurgeau discuţiile lui Şiman cu jucătorii care-i cereau bani..." Cerseau la el, sau ce?! ISI CEREAU DREPTURILE CONTRACTUALEEE, gesepeuleeee !! Banii lor ! Fara vreo 2-3 exceptii, SUNTETI VARZA !! Halal gazetarie sportiva mai avem... Si mai mirositi si a branzika de oaie....

laurentz
laurentz  •  03 Mai 2013, 17:54
Postat de salaaurel pe 03 Mai 2013, 15:15

De ce aici organele competente sa facă niște cercetări,nu fac lucrul acesta ce-i si mai ales cine-i operate ,sa nu ziceti ca n-au motive ca mă lovesc damblalele re-ați ai Jilavei.

?!#%$@&"{^:|}%*

Vezi toate comentariile (23)
Comentează