FOTBAL  »  LIGA 2  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

Curtea de Apel a decis ieri că dezafilierea Craiovei e ilegală » Mititelu: ”Vrem în Liga I!”. FRF: ”În Liga a 2-a!”

Sandu şi Dragomir sînt nevoiţi să reînscrie Universitatea în competiţii +1   FOTO
Sandu şi Dragomir sînt nevoiţi să reînscrie Universitatea în competiţii

Articol de - Publicat marti, 26 iunie 2012 00:00 / Actualizat luni, 25 iunie 2012 22:13

Patronul Ştiinţei se contrează cu federaţia pe seama sentinţei judecătoreşti, care nu precizează în ce eşalon trebuie reprimiţi olteni. FRF e obligată să pună în aplicare hotărîrea, dar mai are drept de recurs la Înalta Curte. Craiova vizează compensaţii financiare pentru jucătorii pierduţi.

Curtea de Apel Bucureşti a decis ieri că dezafilierea Craiovei e ilegală şi a suspendat decizia Comitetului Executiv al FRF din 20 iulie 2011, privind excluderea provizorie. Drept urmare, federaţia e obligată să repună Universitatea în drepturile pe care le avea în momentul decapitării şi să o reprimească în campionat. Asta chiar dacă FRF mai are o cale de atac şi va face recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Sentinţa Curţii de Apel nu menţionează însă clar în ce eşalon ar trebui să fie reînscrisă "Ştiinţa". Iar lipsa acestui amănunt creează alte dispute şi ridică minimum două semne de întrebare.

1.  În ce divizie poate intra Craiova?

Nici Mircea Sandu, nici Dumitru Dragomir nu au deocamdată un răspuns clar. Timpul însă îi presează: Liga 1 începe pe 21 iulie, iar Liga a 2-a pe 18 august.

Patronul Craiovei, Adrian Mititelu, forţează şi vrea să fie reprimit în L1, dar oamenii din federaţie se opun: "Ar fi o absurditate un campionat cu 19 echipe".

Cert e că, în momentul dezafilierii, Universitatea terminase campionatul 2010-2011 pe poziţia 15, retrogradabilă. FRF n-a acordat atunci licenţă pentru Timişoara, Bistriţa şi FC Bihor, care trebuia să promoveze din L2. "Craiova nu putea oricum să beneficieze de unul dintre locurile eliberate, fiindcă nici ea n-a primit licenţă pentru Liga întîi. Avea datorii mari către stat. Ar fi mers oricum în Liga a doua", se apără FRF.

Universitatea contrează însă acest argument. "Nici măcar n-au mai discutat licenţa noastră pentru Liga întîi. Ne-au dat direct pentru divizia secundă, după retrogradare", punctează Vlad Roşca, vicepreşedintele oltenilor.

Oricum, FRF se leagă acum şi de o decizie adoptată în ultima Adunare Generală, care a hotărît să acorde un loc Craiovei în eşalonul secund! Cum? Se mizează pe eliberarea unor poziţii prin unele fuziuni şi desfiinţări deja anunţate. Bunăoară, ALRO Slatina şi FC Olt se unesc, FC Maramureş şi Alba Iulia sînt în colaps financiar, la un pas de desfiinţare.

2. Ce jucători va folosi Universitatea?

După dezafiliere, Craiova şi-a pierdut tot lotul. O parte dintre jucători, gen Găman sau Bărboianu, fuseseră declaraţi liberi chiar înainte de decizia Comitetului Executiv.

Mititelu şi-ar vrea înapoi fotbaliştii împrăştiaţi la alte cluburi, dar e imposibil ca FRF şi LPF să mai reîntregească lotul pe care Universitatea îl avea în momentul dezafilierii. "Aici e adevărata problemă. Mai poate, de exemplu, federaţia să ni-l aducă înapoi pe Walter Lopes din Uruguay? Sau mai găseşte pîrghii pentru a recrea lotul de 40 de jucători al Craiovei din acel moment? Greu de crezut! Să vedem cum va pune în aplicare decizia asta!", punctează acelaşi Vlad Roşca.

El indică ferm că singura soluţie va fi acordarea unor compensări oneste din partea FRF/LPF pentru fotbaliştii şi antrenorii pierduţi după dezafiliere: "Dacă nu se va întîmpla treaba asta, vom merge mai departe cu solicitările noastre".

LPF: "Frecţie la picior de lemn"
În acest timp, şeful LPF, Dumitru Dragomir, minimalizează efectele succesului obţinut de Universitatea la Curtea de Apel: "E o frecţie la picior de lemn. Ei au retrogradat pe linie sportivă în liga a doua, nu i-a scos federaţia. Să se ducă în Divizia B, dar vechea societate are datorii şi nu poate să funcţioneze".

FRF: "Sentinţă neclară"
Iar dinspre FRF, juristul Adrian Stîngaciu e singurul care ia poziţie: "Sînt dezamăgit. E o hotărîre neîntemeiată şi nelegală. Aşteptăm motivarea sentinţei. Judecătoarea e cea care trebuie să ne explice cum trebuie să punem în executare hotărîrea. Nu e foarte clar, fiindcă nu s-a referit şi ce se întîmplă cu hotărîrea Adunării Generale care a validat decizia Comitetului Executiv. FRF e dispusă şi obligată să respecte deciziile instanţei, iar Craiova ar putea fi reînscrisă doar în Liga a doua".

"Sentinţa confirmă rezoluţia DNA"
Decizia de ieri ridică, practic, mingea la fileu procurorilor în dosarul penal instrumentat de DNA. "Vor avea încă un fir de care să se agaţe, iar o decizie judecătorească de acest gen îi ajută enorm şi i-ar putea înfunda definitiv pe Sandu şi Dragomir", exultă făţiş oltenii. În ancheta penală, şefii FRF şi LPF sînt acuzaţi de abuz în serviciu, la fel ca şi alţi 12 membri ai Comitetului Executiv. "Sentinţa Curţii de Apel confirmă rezoluţia procurorilor DNA", a precizat consilierul juridic al Craiovei, Mircea Moise.

"Noi judecăm după regulamentele FIFA şi UEFA. Justiţia în România e supremă pe probleme de justiţie, pe probleme de sport, nu!" (Dumitru Dragomir, preşedinte LPF)

"Ne vrem jucătorii înapoi şi cel mai mult îi dorim pe Găman şi Bărboianu. De-abia îi aşteptăm!" (Dan Idita, avocat U Craiova)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (49)
thumbzilla
thumbzilla  •  20 Martie 2013, 15:12
Postat de craioveanu91 pe 26 Iunie 2012, 11:19

Vinovatii sa plateasca pentru suferinta noastra !!!!

tare esti prost oltene ::))

jimmy_who
jimmy_who  •  30 Iunie 2012, 03:24

Rabdare baieti. cum tot asteptam din 1993 sa mai castigam ceva, mai putem astepta cativa ani sa castigam niste procese. sa fim noi primii la toate :)

jimmy_who
jimmy_who  •  30 Iunie 2012, 03:21
Postat de viorescu pe 26 Iunie 2012, 10:38

"Noi judecăm după regulamentele FIFA şi UEFA. Justiţia în România e supremă pe probleme de justiţie, pe probleme de sport, nu!" - bancul zilei. Sa fiu in locul mititelului n-as negocia nimic cu indivizii astia. As lua lista de jucatori din transfermarkt din vremea respectiva si as face totalul, bun de plata pentru toti cei implicati in excludere. Sint baiat bun totusi, nu vorbesc de clauze, desi tipii ar merita sa-si inghita dintii!

tu crezi k nu are deja lista de pe vremea aia? staik vine si nota de plata la FRF. mai tare e k o sa plateasca toate cluburile. asa poate peste cativa ani mai castigam si noi un titlu, k sandu oricum moare de cancer inainte sa-l condamne.

Vezi toate comentariile (49)
Comentează