FOTBAL  »  LIGA 2  »  EXCLUDERE

Cutremur în Liga 2-a: riscă un club de tradiție excluderea? Cazul aduce aminte de Universitatea Craiova

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 02 februarie 2018 10:51

După ce, la Comisia de Recurs FRF, au pierdut litigiul cu fostul căpitan, Alin Gligor, UTA nu s-a dus la TAS, ci direct în instanţele civile, la fel ca Universitatea Craiova lui Mititelu. 

La finalul sezonului trecut, în iulie 2017, UTA decidea rezilierea unilaterală a înţelegerii cu căpitanul Alin Gligor (34 de ani), care mai avea contract până în iunie 2018. A fost o reacţie a arădenilor la refuzul fotbalistului de a ajunge pe cale amiabilă la încetarea raporturilor de muncă.

Gligor s-a adresat instanţelor fotbalistice, dar a pierdut la Comisia Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor, în august 2017. A mers mai departe, iar Comisia de Recurs i-a dat dreptate, decizia fiind definitivă şi executorie pe plan intern, începând din 10 octombrie 2017.

Fotbalistul devenea liber de contract, dar a luat și banii până la finalul contractului. Hotărârea de la "Recurs" putea fi atacată de UTA la TAS, în termen de 21 de zile.

Între timp, Gligor s-a transferat la FC Gloria Lunca Teuz Cermei, formaţie de pe locul 6 în Seria a 4-a a Ligii a 3-a.

Clubul UTA nu a renunţat însă la litigiul cu fostul ei căpitan şi a dus cazul în instanţă. Nu la TAS, cum prevede Statutul FRF, ci direct în civil, la Secţia de Contencios Administrativ a Curţii de Apel Bucureşti.

Lucian Enache, juristul Sindicatului fotbaliştilor (AFAN), a comentat situaţia: "Eu le recomand celor de la UTA să îşi retragă acţiunea în instanţa civilă. Dacă nu, e foarte posibil să ajungem la un nou caz Universitatea Craiova!".

Deocamdată, ieri, Curtea de Apel a fixat un nou termen, pentru 16 februarie, când ar urma să decidă dacă speţa este de competenţa Secţiei de Contencios Administrativ sau a celei Civile.

Ce spune UTA

Decebal Grădinariu, director general la UTA, a precizat: "Acțiunile noastre nu au un caracter personal, împotriva jucătorului, pentru​ că există un respect vis-a-vis de orice jucător care a purtat banderola de căpitan al acestei echipe, de-a lungul timpului și modul în care își apără interesele, este exact modul în care încercăm să o facem și noi, prin toate mijloacele legale!

Am respectat și vom respecta în continuare, regulamentele și hotărârile comisiilor FRF.

Nu putem accepta, însă, o situație discriminatorie, în care un jucător obține venituri fără muncă.

Pe parcursul celor patru ani și jumătate, de când este activ noul proiect al UTA-ei, am reziliat, pe cale amiabilă, contractele mai multor jucători, arădeni, din alte zone ale țării și jucători de alte naționalități, fără ca aceștia să fie plătiți pentru perioadele în care nu mai activează la noi. Fostul nostru căpitan, arădeanul Gligor Alin, a fost singurul care a solicitat acest lucru, cu care nu suntem de acord, nici ca principiu, nici din respect pentru ceilalți jucători, plecați de la club.

Trebuie să subliniez că am respectat deciziile comisiilor federației și am achitat, integral, la termen, suma solicitată de către jucător. În paralel, am inițiat o acțiune, pe cale civilă, împotriva jucătorului.

Este exclus ca pentru acest motiv să fim sancționați de FRF."

Cazul Universitatea Craiova

Clubul condus de Adrian Mititelu, Universitatea Craiova, i-a reziliat contractul antrenorului Victor Piţurcă. Acesta a cîştigat la CNSL, inclusiv 7 milioane de euro, conform unei clauze din contract.

Cum la "Recurs" cazul a fost respins, clubul oltean a mers direct la Curtea de Apel, în instanțele civile. Fiindcă nu a renunţat la acţiunea în instanţă, FRF a considerat că a încălcat grav Statutul şi a dezafiliat clubul din Bănie în iunie 2011.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
131139337366621
Mircea Hortensiu Tomuș  •  23 Februarie 2018, 06:45

Iar se pune de o măgărie??Nu cumva e legată această acțiune contra CLUBULUI DE FOTBAL UTA, de tergiversarea terminării STADIONULUI UTA??? Vă aduceți aminte de ce vă spuneam a- cum doi ani DE CE SE TERGIVERSEAZĂ FINALIZAREA LUCRĂ- RILOR LA STADION? Vă spuneam atunci că se așteaptă CRA_ HUL FORMAȚIEI UTA!! Iată că se adeverește. Iar în loc de STA- DION PREVĂD ALTĂ DESTINAȚIE A ACESTUI TEREN. VOM trăi, și îmi veți da dreptate.

10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  05 Februarie 2018, 08:50
Postat de Sabou Sergiu pe 02 Februarie 2018, 11:50

Cand o sa invatati ca trebuie sa respectati un contract si nu mai puteti da oameni afara cand vreti voi? II dati dar platiti, orice instanta civila acorda despagubiri angajatului concediat fara motiv, plus reintegrarea in munca...

da, partea proasta e ca au apelat la instanta civila, unde au si mai putine sanse! daca Gligor avea contract cu UTA si nu a fost de acord cu rezilierea amiabila, UTA avea 2 variante: sa-l tina pana la terminarea contractului sau sa il dea afara platind drepturile salariale pe toata perioada ramasa ! asta cu foloase fara munca e anapoda inteleasa de UTA, omul avea contract cu ei, nu a venit sa le ceara spaga!

1644576675575210
Ovidiu Ovidiu  •  02 Februarie 2018, 22:26

hmm.uitativa in jur.Tot vrea să ia tara romanescă. adica hoto *** uniti cu hiligani iperiu roman.ati vandut treaptă cu treapta din trasilvania gunoaelor de mititiciii.Nu va mai vreu milostivi cu putere.Vreau CLUJ CAPITALA ROMANIEI UNITE fara voi *** plini de pacate.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează