LIGA 2  ·  CRAIOVA

Decizie a ICCJ: FRF a avut dreptate în cazul dezafilierii Craiovei! » UPDATE Adrian Mititelu: "N-au cîştigat nimic!"

Articol de GSP - Publicat joi, 10 aprilie 2014 00:00

Conform unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Adrian Mititelu a pierdut lupta de 3 ani cu Federaţia Română de Fotbal: magistraţii  au dat dreptate FRF în litigiul privind dezafilierea Craiovei, scrie digi24.ro

UPDATE 13:00 Adrian Mititelu susţine că n-a pierdut bătălia şi că decizia de azi nu înseamnă că FRF a scăpat de griji:

"E o mare eroare! Lucrurile nu stau deloc aşa cum au fost prezentate. Ei nu au cîştigat absolut nimic, ci doar le-a fost admis un recurs. Instanţa nu s-a pronunţat pe fond, ci doar pe contencios administrativ. Nu s-a judecat deloc fondul problemei, dar ei se bucură ca şi cum au cîştigat nu ştiu ce. N-au cîştigat nimic, o să aibă viaţă grea în continuare. Acum totul se va muta în penal şi vor avea probleme mari de tot".

Poziţia FRF, publicată pe siteul instituţiei:
" Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat dreptate azi, în mod irevocabil, Federaţiei Române de Fotbal în litigiul privind excluderea Fotbal Club U Craiova S.A. Hotărârea, care este definitivă, confirmă că FRF a acţionat în conformitate cu regulamentele şi statutele în vigoare când a votat excluderea societăţii din rândurile membrilor FRF.

Legalitatea poziţiei exprimate constant de Federaţia Română de Fotbal în legătură cu excluderea societăţii domnului Adrian Mititelu, care a refuzat să respecte jurisdicţia TAS asupra hotărârilor Comisiilor federale, este acum consolidată".

-------------


"Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a admis contestaţia Federaţiei Române de Fotbal faţă de hotărîrea în acest proces, de anulare a excluderii provizorii a clubului oltean, luată anterior de Curtea de Apel Bucureşti", scrie Mediafax.

Decizia Înaltei Curţi vine după ce, ieri, Tribunalul Braşov a respins planul de reorganizare al echipei şi procedura de insolvenţă. Prin urmare, echipa FC Universitatea Craiova a intrat în faliment şi va juca în Liga a 6-a din sezonul următor.

Ce înseamnă decizia Înaltei Curţi? Lupta lui Mititelu cu Federaţia Română de Fotbal a luat sfîrşit. Patronul Craiovei a cerut " daune" de 284 de milioane de euro, acuzînd instituţia condusă pe atunci de Mircea Sandu că a dezafiliat Craiova Maxima ilegal şi că jucătorii au plecat de la club fără ca regulamentele să fie respectate. Prin decizia de astăzi, acest lucru este infirmat.

Alături de FRF, în instanţă au fost chemate şi Steaua, Dinamo, Astra, Petrolul, Gaz Metan Mediaş, Tg. Mureş, FC Olt, CSM Rîmnicu-Vîlcea şi UTA, cluburi care erau acuzate de Mititelu că au transferat ilegal jucătorii Craiovei. Decizia ÎCCJ stabileşte faptul că nu a fost nimic în neregulă cu faptul că jucătorii au fost declaraţi liberi de contrat şi că transferurile au fost în ordine. Prin urmare, cluburile nu mai pot fi acuzate de nimic.

În mai 2012, FRF a exclus clubul Universitatea Craiova pentru că s-a adresat instanţelor civile în loc să se adreseze TAS.

612500-dezafiliere.jpgMinistrul sportului, surprins la mare într-o mașină pe cheltuiala Registrului Auto Român. O camera la Hotel Sport pentru cei din sistem e 30 de lei
Libertatea
Comentarii (190)
aius  •  15 Aprilie 2014, 08:33

daca ve asa sa le fie rusine la acesti nenorociti!

felix_alfa_152  •  12 Aprilie 2014, 11:15

Numai la CEDO mai poate castiga Mititelu procesul ?Foarte multi bani plateste Romania din cauza incompetentei justitei !!!!!

robert.fan.stinta  •  12 Aprilie 2014, 09:11

este extraordinar,sa vezi ca in romania justitia,isi face datoria doar pe interese personale,sau in perspectiva.nu vreau sa polemizez cu contstatari lui mititelu,pt ca fiecare este liber sa aiba o opinie,insa nu pot sa remarc,ca desi este evident ce sa intimplat s-a trecut prea repede din tabara adevarului,in cea a ticaloseniei.mititelu nu a omorit aceasta echipa acum ,ci atunci cind a preluat-o,insa nu singur,ci cu ajutorul nostru,pt ca am judecat cu sufetul,nu cu mintea.cu ce ne-am ales dupa aceasta perioada?,cu imaginea uni oras de idioti,pastoriti de o primarita fara coloana vertebrala,mincinoasa si perversa,si inconjurata de lingai tradatori,ce vor fugi primi atunci cind nu vom mai fi!

Vezi toate comentariile (190 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
15:30 Documentar, Il Luce
Episodul 11 - Brescia Romena
TVR 1
17:00 Fotbal, Premier League
Liverpool - Burnley
Eurosport
17:30 Fotbal, Liga 1
Hermannstadt - FC Voluntari
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
18:00 Fotbal, La Liga
Osasuna - Celta Vigo
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
18:15 Fotbal, Serie A
Lazio - Sassuolo
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
19:30 Fotbal, Premier League
Sheffield Utd - Chelsea
Eurosport
20:30 Fotbal, La Liga
Valladolid - Barcelona
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
20:30 Fotbal, Serie A
Brescia - Roma
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
22:00 Fotbal, Premier League
Brighton - Manchester City
Eurosport
22:45 Fotbal, Serie A
Juventus - Atalanta
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
23:00 Fotbal, Serie A
Atletico Madrid - Betis
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1