FOTBAL  »  LIGA 2  »  PETROLUL

Dezastru financiar la Petrolul! „Lupii galbeni” au risipit PATRU milioane de euro pentru nimic

Petrolul nu a mai avut nicio șansă la promovare după eșecul cu FC Argeș, scor 1-2
Petrolul nu a mai avut nicio șansă la promovare după eșecul cu FC Argeș, scor 1-2

Articol de - Publicat joi, 30 iulie 2020 08:49 / Actualizat joi, 30 iulie 2020 12:28

Petrolul a eșuat pentru al doilea an consecutiv în tentativa de a promova în Liga 1. „Lupii galbeni” au avut cele mai mari bugete din Liga 2, circa 2,5 milioane euro doar în acest campionat. Strategiile financiare și sportive greșite, validate dinspre finanțatorul „Veolia”, i-au aruncat din nou pe prahoveni în brațele disperării.

Petrolul e singura echipă din play-off-ul eșalonului secund care nu mai are nicio șansă de promovare în L1, iar ratarea a încă unui sezon echivalează cu un dezastru financiar pentru gruparea prahoveană.

În cei doi ani consecutivi în care a eșuat în lupta pentru revenirea în Liga 1, clubul ploieștean a funcționat pe un buget cumulat de peste 4 milioane de euro, sumă asigurată cu precădere de finanțatorul „Veolia"!

Hamza: 7.000 euro/lună, ajutor zero

„Numai în campionatul actual au ajuns la circa 2,5 milioane de euro, cu sumele suplimentate constant către club", spun surse GSP. Salariile cele mai mari le-au avut Hamza, 7.000 de euro pe lună, și Marinescu, 5.500 euro. Ambii au avut însă contribuție zero în mini-play-off-ul de promovare.

Tunisianul nici n-a prins primele două jocuri (0-0 cu Rapid, 1-1 cu UTA), fiindcă s-a numărat în grupul jucătorilor detectați cu coronavirus, iar în următoarele două partide (0-0 cu Turris, 1-2 cu FC Argeș) a intrat abia spre final. Iar căpitanul Marinescu a fost o umbră pe teren.

Bani risipiți cu staff-urile lui Stoican și Enache

În prima parte a sezonului, Flavius Stoican și staff-ul lui, format din alte cinci persoane, inclusiv un mental coach și un scouter, au costat clubul câte 17.000 de euro pe lună.

Apoi, după venirea lui Costel Enache, în iarnă, costurile cu echipa tehnică au scăzut la 15.000 de euro. Dar ambele variante de tehnicieni s-au dovedit eșecuri lamentabile din punct de vedere sportiv, conducând Petrolul către un nou pas greșit.

Au vrut să-l reactiveze pe Teixeira la 39 ani!

„Strategia de a aduce foarte mulți jucători trecuți de 30 de ani, fără ca aceștia să vină cu plus valoare la echipă, a fost una dintre erorile fatale", explică un apropiat al galben-albaștrilor. 

La un moment dat, se pusese chiar problema să fie transferat și Teixeira, 39 de ani, căruia i se pregătise, de asemenea, un salariu neverosimil pentru L2, aproape de cei 7.000 de euro ai lui Hamza!

Petrolul, litigiu de 25.000 de euro cu Marius Stan

Clubul are pe rol și un litigiu cu fostul președinte Marius Stan, demis în ianuarie 2020, după ce a anunțat că va candida la primăria orașului Galați. Dosarul este pe agenda comisiilor federale, iar Stan a solicitat plata tuturor salariilor până la finalul actualului sezon. Ar fi vorba despre circa 25.000 de euro. Oficialul câștiga 4.500 de euro pe lună în fruntea Petrolului.

7 jucători la final de contract

Petrolul va avea de rezolvat o altă problemă urgentă pentru sezonul viitor, care va începe foarte repede după finalul celui actual, extins. Sunt 7 fotbaliști care-și încheie angajamentele cu „lupii", o parte dintre ei aveau prelungire automată dacă Petrolul ar fi promovat în L1. Printre cei de pe lista despărțirilor se numără și stranierii Pierce și Meza Colli.

Cătălin Munteanu cu Mioveni

Costel Enache a renunțat la banca Petrolului imediat după eșecul cu FC Argeș, care a închis total drumurile găzarilor către L1. În ultima rundă, cu Mioveni, echipa va fi condusă de „secundul" Cătălin Munteanu. „Sunt un om cu anumite limite, cu anumite lipsuri. Tot ce a depins de mine am făcut cât am putut de bine. Am crezut cu toată inima până în ultima clipă. Eu sunt cel mai trist, dezamăgit. Sunt dărâmat, efectiv. Am crezut în totalitate într-o promovare", a spus Enache după jocul cu piteștenii.

Chiar dacă FC Argeș e un club cu tradiție în fotbalul românesc și are tot respectul meu, îmi pare foarte rău pentru Petrolul că a ratat promovarea. Petrolul și Rapid au fost favoritele mele pentru promovare. Una s-a stins! Vedem Rapidul!"

Edi Iordănescu, pe contul de Facebook

3 punctea reușit să strângă Petrolul în play-off-ul pentru promovare, cu trei remize și un eșec

Clasament play-off Liga 2:

RETRO GSP: Petrolul a câștigat prima Cupă a României din istorie

Citește mai multe știri din Liga 2:

Ionuț Badea, la un singur meci de promovarea în Liga 1: „E vorba de viața acestui club!”

Marcel Pușcaș a plecat de la FC U Craiova 1948! Anunțul fostului președinte al oltenilor

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
belane
belane  •  30 Iulie 2020, 20:57
Postat de tutan_camon pe 30 Iulie 2020, 18:45

Sunt bani privaţi sau bani spălaţi?

Spalati din ce d-le Sherlock Holmes ? Continua propozitia "...spalati din..." spune-ne ca sa stiu si noi ca cel putin eu ma prind mai greu. Pablo Escobar facea bani din narcotice si o parte din ei i-a mai investit si pe la Atletico Nacional. Ghici ce, aia erau atat bani privati cat si spalati.

tutan_camon
tutan_camon  •  30 Iulie 2020, 18:45
Postat de skins_berceni pe 30 Iulie 2020, 11:23

Si??? Care-i problema domnilor, sunt bani privati nu bani publici. Si clubul de fotbala amator al armatei infiintat in 2017 a papat din bani publici 800000 de euro pe sezon( 2.4 milioane de euro in 3 sezoane) nereusind sa promoveze in liga a 3-a si pe nimeni nu intereseaza. In liga a 3-a au anuntat un buget de 8 milioane de euro pentru a putea ataca in sezonul urmator liga a 2-a. Traiasca partidul comunistoid roman, traiasca armata si militia romana!

Sunt bani privaţi sau bani spălaţi?

totstelist
totstelist  •  30 Iulie 2020, 12:31

4 milioane de euro, un mizilic, mai ales ca nu vin din bani publici. Ce sa mai zici de cazarmile sportive sovietoide CSA si Dinamo, care inghit anual 50 mil euro de la buget, deci din 1990, cand trebuiau sa dispara ca peste tot in UE, s-au risipit 1,55 miliarde euro din banii contribuabililor. Cine raspunde pentru prejudiciu si pana cand mai dureaza abuzul doar in Romania???

Vezi toate comentariile (6)
Comentează