FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

Noul șef al lui Dinamo anunță: „Cu el vom creiona o strategie pe următorii 3 ani” + „Am o discuție cu cineva să devină directorul Academiei”

Articol de - Publicat joi, 09 martie 2023 20:15 / Actualizat joi, 09 martie 2023 21:38

Andrei Nicolescu, președintele lui Dinamo, a vorbit astăzi despre planurile pe care noua conducerea a „câinilor” le are. 

Noul oficial al formației din „Ștefan cel Mare” spune că se dorește numirea unui director sportiv și explică ce calități ar trebui să aibă acesta și ce obiective îi va trasa conducerea.

Licența pentru Liga 1, apoi deblocarea transferurilor » Planul noii conduceri a lui Dinamo
DINAMO
Licența pentru Liga 1, apoi deblocarea transferurilor » Planul noii conduceri a lui Dinamo

Planul lui Andrei Nicolescu la Dinamo: „Ne dorim un director sportiv. Cu el vom creiona o strategie pe următorii 3 ani”

„Ne dorim un director sportiv, cel mai târziu la începutul stagiunii viitoare îl vom avea. Cu el vom creiona o strategie pe următorii 3 ani. Vrem ca Dinamo să producă fotbal, jucători care să se integreze în mentalitatea noastră. Să aibă școală teoretică, să fi făcut cursuri care să-l aducă la capacitatea de organiza aceste lucruri.

Vrem să fie și o persoană cu carismă, e foarte important în cadrul lotului. De obicei acesta lucru era singurul substitut pentru directorul sportiv: venea cineva care avea carismă, stătea cu băieții, făcea un pic de atmosferă și cam asta era tot. Dacă erau rezultate, și directorul sportiv era foarte bun, dacă nu, era prost. Fără să avem analiza din spate a ceea ce face el.

Noi ne dorim ca directorul sportiv să implementeze alături de antrenor o tipologie, să poată să ducă fiecare jucător în parte în trendul lui maxim de dezvoltare, cu metodele lui, să dea un feedback lunar, să trasăm împreună niște criterii. Ne-am uitat și la echipele de afară, dar nu se pot aplica 100% în România.

În România e tendința că, dacă a fost fotbalist mare, poate fi și conducător. Dar nu e reală. Încercăm să ne uităm la alte caracteristici. Dacă cineva care a jucat fotbal de performanță poate îndeplini și aceste caracteristici e extraordinar, dar de obicei nu se întâmplă așa”, a declarat Nicolescu la Playsport.

În acest moment am o discuție clară și concretă cu cineva să devină directorul Academiei. Eu cred că Dinamo va arăta altfel din sezonul următor, la acest nivel. Va fi organizată ca echipa mare. Și echipa a doua e absolut necesară pentru dezvoltarea unui club puternic, care să aibă o bază proprie de copii și juniori.

- Andrei Nicolescu, președinte-director general Dinamo

Întrebat dacă Burcă rămâne și sezonul viitor, chiar dacă Dinamo nu va promova, Nicolescu a spus: „Evident, cu Ovidiu nici nu mai trebuie să semnăm ceva. Pe lângă faptul că suntem prieteni, aprecierea de care trebuie să aibă parte este evidentă. Merită toate elogiile”.

VIDEO Totul despre Dinamo - Poli Timișoara 

Citește și:

Derby-ul Dinamo - Poli Timișoara, în 30 de imagini incendiare » Cele mai dure mesaje ale unei rivalități aprige: „Pe titlurile și cupele voastre sigiliu DNA”

Costel Pantilimon i-a pus gând rău lui Dinamo » Ce spune oficialul lui Poli Timișoara înainte de meciul decisiv pentru „câini”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (16)
digitalmasacrer
digitalmasacrer  •  10 Martie 2023, 16:22

"ne dorim", "vom face", "intentia noastra este sa" si atat. Nimic concret, niciun nume vehiculat, niciun plan cu deadline serios, doar abureli.

sughibughi
sughibughi  •  10 Martie 2023, 08:08

care Dinamo? Dinamo2001 SRL cu palmares incepand din 2005?

flick2020
flick2020  •  10 Martie 2023, 08:02

Discurs decupat din Scanteia epocii de aur. In rest saracie si mult...nimic.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează