FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO - CSA STEAUA

Dinamo - CSA Steaua 3-0 » Burcă-taka apropie „câinii” de Liga 1! Dinamo i-a năucit pe rivalii de la CSA Steaua

Dinamo - CSA Steaua // foto: Cristi Preda, GSP +28   FOTO
Dinamo - CSA Steaua // foto: Cristi Preda, GSP

Articol de , , , - Publicat luni, 15 mai 2023 22:32 / Actualizat luni, 15 mai 2023 22:38

Dinamo a învins-o pe CSA Steaua în etapa 9 a play-off-ului ligii secunde, scor 3-0, și țintește promovarea directă în acest final de sezon!

Doar Dinamo București a jucat fotbal în această seară pe Arena Națională, fiind răsplătită cu goluri ce-au zguduit stadionul și au umilit rivala. CSA Steaua este în cădere, fizică și psihică, a încurcat ”haita” cât a putut. Roș-albii așteaptă marți seara orice pas greșit al Oțelului!

Intens și echilibrat, cu Dinamo mai ofensivă, în căutarea golului izbăvitor. Așa a început și încheiat meciul aseară. Logic, având în vedere că roș-albii aveau un obiectiv palpabil, să continue lupta pentru promovare directă, în condițiile în care CSA Steaua joacă, dar degeaba. 

+24 FOTO

"Câinii" au căutat să-și înfigă colții în grumazul unui adversar care se simte că nu mai e în apele lui după ce i s-a refuzat din nou șansa, legală, a promovării.

Irimia i-a dat peste picioare lui Adi Popa, care poate să-i fie tată, dinamoviștii au jucat cu nerv. Au adulmecat o reușită care să mențină torța nestinsă. Adi Popa a dat ceva emoții, dar Dujmovic (9) și-a învățat lecția la Buzău. Apoi, jocul a fost la discreția gazdelor, dar Patriche (bară), Pop, Ghezali doar au aprins tribuna alb-roșie. Irimia (45) ar fi putut da golul startului de carieră! Dincă a pus palma care a eliminat bucuria copilului de 17 ani.

Dinamo a jucat și cu sufletul, și cu mingea

Ce cursă a putut face Ghezali (49)! Dar a rămas cu frumusețea fazei. Cum nici Bani n-a ajuns la întâlnirea cu golul salvator. Ahmed a avut multe centrări aiurea, i-a lipsit clarviziunea din etapa precedentă cu Oțelul. Chipirliu, care a scos sufletul din "câini" în primele două confuntări, a fost invizibil aseară. CSA a jucat doar cât să încurce. 

Dinamo a ghidonat mingea, tot căutând o fisură în apărarea oaspeților, care au venit la meci doar cu defensiva și cu ultrașii. Și au găsit Graalul, golul! La o fază prelungită, foarfecă a lui Larrucea din dreapta, Pop a tras la fie ce-o fi, Dincă a mai respins o dată, dar Giafer (77), urcat la corner, pe fază, a tras cu ură.

Cea mai bună apărare e atacul, așa că roș-albii au mai stat sus. Ghezali (83) a reluat tare, dar din nou n-a găsit poarta. Rivalul a fost îngenuncheat în prelungiri, după un un-doi de efect, Ghezali-Bani, primul primind recompensa mult meritată. Bonus: Ghezali a făcut dubla în minutul 90+9, după un penalty obținut de Florescu.

Și-au început calculele, mai ales că marți e Buzău - Oțelul. Dinamo i-a egalat pe gălățeni, dar dunărenii au nevoie de o victorie pentru a promova direct și să-i trimită pe "câini" la baraj. Orice pas greșit al trupei lui Dorinel Munteanu menține "haita" în cursa infernală spre "A".

FINAL » Dinamo - CSA Steaua 3-0

  • Au marcat: Giafer '76; Ghezali '90+4, '90+9
  • Click AICI pentru statistici 
  • Aproximativ 17.000 de oameni au fost în tribunele Arenei Naționale, dintre care aproximativ 3.000 de susținători ai Stelei.
  • A fost cea mai mică asistență la meciurile din acest sezon dintre cele două echipe, sub cei 18.000 de oameni din sezonul regulat și cei 21.500 de la partida din turul play-off-ului.
  • În această rundă mai sunt programate Unirea Dej - Poli Iași (jucat astăzi, scor 0-0) și Gloria Buzău - Oțelul Galați (marți, 19:00).
  • Final de meci, 3-0 pentru Dinamo. 
  • min. 90+9: gol Dinamo! Ghezali face 3-0 de la punctul cu var. 
  • min. 90+4: gol Dinamo după un contraatac purtat ca la carte de Ghezali și Bani! Lamine a fost cel cu finalizare, Bani cu assistul. 
  • min. 90: zece minute de prelungire arătate de la margine. 
  • min. 83: Ghezali șutează puternic din afara careului, puțin peste bara transversală!
  • min. 76: gol Dinamo! Larrucea a centrat în careu din „foarfecă”, Alexandru Pop a trimis pe jos, însă Dincă a respins. Mingea a ajuns la Giafer, care a trimis tare din apropiere, în poarta lăsată liberă
  • min. 75: Chunchukov reia cu capul, din plonjon, dar Dujmovic respinge!
  • min. 69: mingea ajunge la Adi Popa în careul dinamovist, dar „Motoreta” șutează defectuos, mult pe lângă.
  • min. 66: Dinamo rămâne în ofensivă. Gazdele au avut un corner, dar steliștii au îndepărtat pericolul.
  • min. 58: după 7 minute de așteptare pentru ca torțele să fie îndepărtate iar fumul să se disperseze, arbitrul a reluat jocul.
  • min. 51: „centralul” Bogdan Dumitrache ÎNTRERUPE meciul după ce ultrașii Stelei au aruncat zeci de torțe pe gazon, în direcția Tribunei a doua. 
  • min. 49: Dinamo începe repriza cu o ocazie uriașă! Ghezali a scăpat pe contraatac, a ajuns în careul advers și a șutat foarte rău, mult pe lângă poartă.
  • Ora 21:37 - A început repriza secundă.
  • Ora 21:19 - Pauză pe Arena Națională, după o primă repriză în care Dinamo a avut marile ocazii.
  • min. 45: altă șansă de gol colosală a dinamoviștilor. David Irimia, singur în careul advers, a șutat la colțul lung, dar Dincă a respins în corner cu o paradă extraordinară! 
  • min. 42: bară Dinamo! „Câinii” ratează cea mai mare ocazie de până acum prin Răzvan Patriche, care trimite defectuos cu capul, iar balonul lovește bara stângă.  
  • min. 35: echilibrul se menține, cu o luptă crâncenă pentru control la mijlocul terenului. 
  • min. 25: prima ocazie mare îi aparține lui Dinamo. Dincă blochează mingea deviată de Ghezali cu vârful ghetei. 
  • min. 23: Dinamo a pus stăpânire pe meci și încearcă să-și croiască drum spre poarta „militarilor”. 
  • min. 12: Dinamo răspunde mai întâi prin Patriche, al cărui șut a fost blocat de Dincă, apoi prin Alexandru Pop, care șutează pe lângă poartă. 
  • min. 9: Adi Popa execută pe poartă o lovitură liberă, dar Dujmovic reține fără emoții. 
  • min. 7: joc cursiv, cu Steaua la conducere, având un plus la posesie. 
  • Ora 20:33 - Fluier de start pe Arena Națională. 

Dinamo - CSA Steaua, echipe de start:

DINAMO (5-4-1): Dujmovic - D. Irimia, Giafer, Bena, Patriche (cpt.), Moura - Ghezali, Iglesias, Larrucea, Bani - Al. Pop
Rezerve: Oncescu - I. Roșu, Demici, V. Borcea, Cr. Ionescu, Al. Irimia, A. Șerban, Buleică, A. Florescu
Antrenor: Ovidiu Burcă

CSA STEAUA (4-4-2): Dincă - Drăghici, Al. Sabău, Ciocoteală, Corbu - Oroian, E. Pacionel, Balgiu, Ad. Popa (cpt.) - Chipirliu, Chunchukov
Rezerve: H. Iancu - Calestru, Mihăescu, Enceanu, Ad. Ilie, Raicu, Șt. Pacionel, Dr. Gheorghe, A. Trică
Antrenor: Daniel Oprița

Stadion: Arena Națională, București 
Arbitru: Bogdan Dumitrache / Asistenți: Traian Neacșu și Daniel Ilinca

UPDATE ora 20:00. EXCLUSIV: ce spune Răzvan Zăvăleanu înainte de Dinamo - CSA Steaua

Sunt foarte optimist, foarte încrezător, îmi pun mari speranțe în băieți și antrenor. Orice scor favorabil lui Dinamo ne-ar produce o mare bucurie. Câtă vreme sunt șanse matematice, sper. Important este să ne facem treaba.

Cred că va fi foarte greu la baraj. M-am uitat în ultima perioadă la echipele din prima ligă și mi s-au părut solide. Aș vrea să luptăm până în ultima clipă pentru promovarea directă.

UPDATE ora 19:15 - Bătaie între ultrașii Stelei în afara stadionului

Galeria „roș-albaștrilor” a ajuns la stadion, unde a izbucnit un conflict aprins în mijlocul suporterilor. O bătaie oprită rapid de intervenția jandarmilor, care au reținut 3 fani ai Stelei.

UPDATE ora 19:15 - Suporterii CSA Steaua se apropie de stadion

Cu o oră și 15 minute înaintea meciului, fanii Stelei se apropie de Arena Națională. Au intrat pe Bulevardul Basarabia și se pregătesc de accesul pe stadion.

Aproximativ 20.000 de oameni sunt așteptați la meci. 2.990 sunt susținători ai Stelei, restul fani ai echipei gazdă.

Nu au lipsit incidentele. Două grupuri de fani ai Stelei s-au luat la bătaie la un moment dat, ceea ce a dus la intervenția jandarmilor. Anterior, un suporter a leșinat și a primit îngrijiri medicale. 

+24 FOTO

UPDATE ora 18:10 - Fanii Stelei au plecat la pas către Arena Națională

Aproximativ 2.000 de suporteri ai CSA Steaua s-au adunat la Piața Alba Iulia, unde au plecat împreună spre stadion. Însoțiți de forțele de ordine, fanii cântă, aprind fumigene și flutură steaguri.

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Farul sau FCSB? Titlul se poate da duminică! Toate calculele + cum arată lupta pentru locul 3

CALCULE UTA merge la baraj! Mai sunt doar două semne de întrebare » Cine și pentru ce se luptă în ultima etapă din play-out

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (175)
balotelli
balotelli  •  18 Mai 2023, 23:59
Postat de oase92 pe 18 Mai 2023, 18:48

Păi statul nu le dă ”decât” un milion de euro așa că, într-adevăr nu trebuie să te gândești la banii noștri. Un mizilic. Iar dacă vor intra în liga I realizezi că suma va crește substanțial. Fără să te supăr, te înscrii în concepția generală a românului cu ”merge și așa”, ce dacă e incorect, ce dacă e concurență neloială, mie-mi place sportul așa că îl susțin în orice circumstanțe iar meritul sportiv excede orice reguli. Ok, atunci! Progresul e evident!

Nu mă supăr. :-)) E exact cum ai concluzionat. Ai sintetizat practic fix ce am încercat de la început să subliniez.

oase92
oase92  •  18 Mai 2023, 18:48
Postat de balotelli pe 17 Mai 2023, 09:43

Nici n-am stat să mă gândesc la faza cu banii redirecționați către CSA. Nu pot să-i acuz pe ei că folosesc bani publici, când echipa mea - U Cluj - e susținută din bugetul local cu peste 2 milioane de euro pe sezon. E concurență neloială că ăia se folosesc de banii tuturor cetățenilor țării... iar ai mei doar de banii clujenilor? Tot bani publici sunt. Dacă interlopii care finanțează CFR-ul spală bani băgându-i în fotbal, ... alții bagă bani sifonați din diverse contracte cu statul... iarăși e concurență neloială față de cel care investește sume câștigate în mod cinstit. Dar care-i ăla corect, care nu se folosește de banii statului? Șucu? Deci tre' să țin musai cu Rapidu'... că nu bagă banii mei acolo? Nu pot. Tot cu U Cluj țin. Dacă stau să-mi bat capu' cu toate mânărelile și trec fotbalu' pe planu' 2 sau 3 ținând cont numai de aspectele astea, renunț și mă uit doar la tenis, unde fac performanță doar ăia care-și permit să investească din agoniseala părinților. Repet: ca microbist... vreau ca U Cluj să poată juca în Europa dacă ia cupa... iar CSA Steaua să promoveze pentru că au obținut acest drept pe teren. U n-are licență UEFA, că n-a alocat primăria fonduri să depună dosaru', iar CSA Steaua nu promovează că nu și-a schimbat forma de organizare. Asta mă deranjează. Că banii 'mei' și 'ai tăi' tot aiurea se duc, cum s-au dus atunci pe alea 120 milioane doze de vaccin care i s-au băgat pe gât lu' Câțu.

Păi statul nu le dă ”decât” un milion de euro așa că, într-adevăr nu trebuie să te gândești la banii noștri. Un mizilic. Iar dacă vor intra în liga I realizezi că suma va crește substanțial. Fără să te supăr, te înscrii în concepția generală a românului cu ”merge și așa”, ce dacă e incorect, ce dacă e concurență neloială, mie-mi place sportul așa că îl susțin în orice circumstanțe iar meritul sportiv excede orice reguli. Ok, atunci! Progresul e evident!

balotelli
balotelli  •  17 Mai 2023, 15:14
Postat de oase92 pe 17 Mai 2023, 14:00

În timp ce dinamoviștii (de ex.) strâng bănuț cu bănuț ca să achite licența și tremură pentru ea, pe ”steliști” îi doare-n bască fiindcă au bugetul asigurat, licența nefiind decât o chestiune de organizare, administrativă și asta inclusiv cu banii dinamoviștilor, rapidiștilor, clujenilor etc.

Păi Ddb-iștii membri cotizanți au strâns vreo 3 milioane de euro în ultimii 3 ani, bani cu care APCH a imprumutat clubul, transformându-i în datorii. Credeau că se aprobă planul de reorganizare prin care oamenii lui Bucurică să devină actionari majoritari datorită acelui împrumut, cu conversia aia fantezistă a datoriilor în acțiuni. Acolo au fost mulți care nu și-au primit banii, datoriile au fost tăiate sau reeșalonate, iar legea insolvenței i-a ajutat să supraviețuiască. Să-mi pară mie rău că statul i-a ajutat, păsuindu-i de acele datorii? Nu! Eu mă bucur că nu s-a desființat echipa și nu-mi bat capu' dacă e corect sau nu ca niște oameni să nu-și mai primească drepturile financiare. La fel și cu Steaua. Poate că nu-i corect să ia din banii tăi pentru ca ei să poată concura chiar cu echipa ta, dar pân' la urmă și fondurile alea sunt limitate. Nu bagă statul sute de milioane cum bagă șeicii prin Premier League. Au un buget normal, chiar la limita supraviețuirii. Dacă pe tine te deranjează, e pentru că te gândești mereu la cum ar fi corect/echitabil. Pe mine nu mă deranjează, pentru că echipa mea nu poate supraviețui fără bani de la buget. Sunt subiectiv. Nu întotdeauna ceea ce-ți dorești e și corect. Însă pentru mine contează mai mult ca fotbalul să fie susținut din cât mai multe surse iar echipele de tradiție să nu dispară.

Vezi toate comentariile (175)
Comentează