FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Aflată în pragul falimentului, Dinamo a încercat să stingă datoria față de Nicolae Badea » Reacția acționarului i-a luat prin surprindere pe „câini”

Articol de - Publicat miercuri, 14 decembrie 2022 16:24 / Actualizat miercuri, 14 decembrie 2022 20:48

Dinamo, club aflat în pragul falimentului, vrea să scape de influența acționarilor Nicolae Badea (74 de ani) și Dorin Șerdean (53 de ani), dar cei doi oameni de afaceri nu se lasă dați la o parte.

Recent a avut loc un nou episod din acestă telenovelă. APCH/DDB a încercat luna trecută să-l aducă pe Nicolae Badea în situația de a nu mai avea dreptul să facă niciun demers împotriva lui Dinamo 1948, în procesul de insolvență.

„Șeicul” din Liga 1 » Azerii titrează: cadou FABULOS promis lui Reghecampf la semnătură, pentru un comeback de senzație!
TRATATIVE
„Șeicul” din Liga 1 » Azerii titrează: cadou FABULOS promis lui Reghecampf la semnătură, pentru un comeback de senzație!

Concret, Dinamo a încercat să stingă datoria de 60.694,54 lei, cu care ACS FC Dinamo București, clubul lui Nicolae Badea este înscrisă la masă credală, la categoria chirografari. APCH/DDB a virat întreaga sumă în conturile grupării din Liga 4, în numele și pe seama SC Dinamo 1948 S.A., dar Nicolae Badea a restituit banii, considerând că plata s-a făcut în mod eronat.

„S-a dorit stingerea datoriei către ACS FC Dinamo”

RTZ&Partners SPRL, administratorul judiciar al Dinamo 1948, a depus contestație la Tribunalul București, prin care cere judecătorului sindic să dispună obligarea ACS FC Dinamo să accepte plata făcută de APCH, în numele și pe seama Dinamo 1948, reprezentând întreaga creanță de 60.694,54 lei deținută de creditorul ACS FC Dinamo.

Dinamo a justificat plata prin faptul că Planul de reorganizare inițial, aprobat la 22.11.2021, prevede printre altele, achitarea în integralitate inclusiv a creanței chirografare deținute de ACS FC Dinamo București.

„Prin această operațiune s-a dorit stingerea datoriei Dinamo 1948 de 60.694,54 lei către ACS FC Dinamo prin plată. În mod surprinzător, ACS FC Dinamo, în contradicție cu prevederile 1474 din Codul Civil, a restituit suma de 60.694,54 lei considerând că plata s-a făcut în mod eronat”, a explicat administratorul judiciar al SC Dinamo 1948 S.A. în contestație.

„Decizie surprinzătoare, nelegală”

Firma practicianului în insolvență Răzvan Zăvăleanu a mai menționat: „În aceste condiții, la data de 14 noiembrie 2022, întrucât nu a fost vorba despre nicio eroare, ci despre intenția directă de a stinge prin plată datoria Dinamo 1948 S.A. către ACS FC Dinamo, APCH Dinamo a achitat din nou, în numele și pe seama Dinamo 1948 S.A întreaga creanță de 60.694,54 lei, deținută de creditorul ACS FC Dinamo, așa cum apare ea înscrisă în Tabelul Definitiv Actualizat al Creditorilor, publicat în BPI nr. 14.182/6.09.2022, poziția 5 din categoria creanțelor chirografare.

La data 15 noiembrie 2022, ACS FC Dinamo a restituit suma de 60.694,54 lei, în detrimentul propriilor creditori și cu încălcarea propriului Plan de reorganizare - a se vedea pag. 12 Previziuni Financiare, unde se face vorbire despre recuperarea creanțelor în vederea efectuării de distribuiri către creditori.

Măsura restituirii sumei de 60.694,54 lei, dincolo de faptul că este surprinzătoare, este nelegală și prejudiciază creditorii ACS FC Dinamo București”.

Speța are ca termen de judecată 29 martie 2023.

Pe de altă parte, Dinamo spera ca judecătorul sindic să aprobe Planul de reorganizare modificat, votat de Adunarea Creditorilor pe 14 octombrie, Plan care prevedea  ștergerea datoriei de 5 milioane de euro de la chirografari. 

Nu este singurul litigiu dintre Dinamo 1948 S.A. și Nicolae Badea. Acționarul solicită clubului din Liga 2 achitarea sumei de 433.615 lei (circa 80.000 de euro), reprezentând presupuse datorii curente față de compania lui, Computerland România SRL.

Și Dorin Șerdean a refuzat plata APCH

APCH a încercat același lucru și cu acționarul majoritar, Dorin Șerdean. Concret, pe 4 noiembrie, APCH i-a virat în cont lui Șerdean, suma de 16.185 de lei, cu care acesta figurează în Tabelul Definitiv Actualizat, la categoria creditori salariați, cu ordinea de preferință. 

Datoria era o restanță din perioada în care administratorul Lotus Perfect Products SR a fost președintele executiv la Dinamo.

Ca și Nicolae Badea, nici Dorin Șerdean n-a acceptat plata: „Am fost la bancă să îmi avizeze ordinul de plată prin care am returnat plata eronată efectuată vineri, 4 noiembrie, de APCH”.

„Un truc ieftin pentru a mă scoate din Tabelul creditorilor și astfel să nu mai pot contesta nimic. Tipic APCH, «transparent», «democratic», și așa mai departe", a reacționat Dorin Șerdean, pentru GSP.ro, când s-a trezit cu banii de la APCH în cont, pe 7 noiembrie.

Dinamo a primit marți, 13 noiembrie, o lovitură dură. Judecătorul a respins cererea privind confirmarea Planului de reorganizare modificat, propus de administratorul judiciar RTZ& Partners SPRL.

Noul Plan a fost contestat de Dorin Șerdean, de Nicolae Badea și de Cornel Țălnar, care nu sunt de acord ca APCH/DDB să devină acționar majoritar.

VIDEO. Lucian Bode oferă ultimele detalii despre stadionul Dinamo

Citește și:

Șerdean, după decizia de astăzi a Instanței: „Voi vorbi cu avocații” + Ce spune despre negocierile din vară pentru Dinamo: „Acceptasem 200.000 de euro”

Atacantul care a refuzat „bani publici și stat prin tribune”, prezentat la altă formație din Liga 2

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
istet10
istet10  •  15 Decembrie 2022, 17:34
Postat de creeperno807 pe 14 Decembrie 2022, 22:39

Dinamo este prima echipa din Romania care a jucat semifinala CCE

Stai linistit ca o sa se precizeze asta in necrolog.

1947forever
1947forever  •  15 Decembrie 2022, 09:23
Postat de magic4ever pe 14 Decembrie 2022, 20:19

Eu ma uit cu bucurie la dubla dintre clona FCSB(CARE A PIERDUT DEFINITIV IN INSTANTA STEMA,NUMELE SI PALMARESUL) si celebra Karagandy care a reprezentat cea mai mare umilinta din istoria fotbalului romanesc:))))))))))) Si sa nu uitam de umilinta din meciul cu Ludogoret cand ati fost eliminati de bulgari cu UN JUCATOR DE CAMP IN POARTA, CAINELE MOTI:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))ATI FOST SI SUNTETI DE RASUL PLANETEI!

echipa ta e plina de rusini infinite, asa ca te lasam sa te bucuri la ce vrei tu.

paolo12
paolo12  •  15 Decembrie 2022, 05:18

Drum bun...

Vezi toate comentariile (20)
Comentează