FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Fotbalistul care pune condiții pentru a continua la Dinamo: „Aș rămâne, dar vreau banii! Trebuie să trăiesc și eu”

Jovanovic mai valorează doar 150.000 de euro pe transfermarkt/ Sursă foto: GSP
Jovanovic mai valorează doar 150.000 de euro pe transfermarkt/ Sursă foto: GSP

Articol de - Publicat joi, 16 iunie 2022 09:33 / Actualizat joi, 16 iunie 2022 09:53

Igor Jovanovic, 33 de ani, a povestit că ar fi dispus să se înhame la muncă pentru a o readuce pe Dinamo în Liga 1, însă trebuie ca gruparea să aibă organizare și stabilitate financiară, să înceapă prin a plăti restanțele. 

- Igor, ce reprezintă pentru tine această retrogradare cu Dinamo? 
- A fost un mare și uriaș ghinion. Din păcate, s-a întâmplat, iar noi nu mai avem cum schimba cursul istoriei.

- Tu ce faci până la urmă, pleci sau rămâi? 
- Eu am avut contract doar până în această vară. Pot spune că sunt deschis oricăror discuții, însă depinde de modul în care Dinamo își va rezolva situația financiară. Sincer, îmi place Dinamo, n-am venit pentru bani. 

Oricum, nici nu erau mulți, mă refer la contractul meu, plus că am și întârzieri la salariu. Eu aș vrea să o ajut pe Dinamo în continuare, chiar și în divizia secundă. Liga 2 nu e cine știe ce, echipa se poate întoarce în primul eșalon dacă are un plan precis, organizare.

Igor Jovanovic: „Totul e pe bani, trebuie să trăiesc și eu”

- Depinde de ce, mai exact, să continui? 
- Dacă pot plăti, dacă se organizează. Am de luat bani, trei salarii, chiar vreau suma aia! Aștept! În primul rând, să încasez acele restanțe. După aceea, vorbim. 33 de ani este pentru mine doar un număr, vârsta mea, dar încă pot juca la orice echipă din Liga 1, dacă sunt fit. Eu am grijă de mine, trebuie să am și șansă, să nu sufăr vreo accidentare. Pentru mine, Dinamo este o aventură deosebită.

- Sună cam ciudat. 
- Stai să-ți explic! Aventură în sens pozitiv. Am fost foarte motivat să vin să joc pentru Dinamo, un club mare, nu am fost atras niciodată de formații mici. Nu mă atrage să merg nici acum la o echipă mică sau mediocră, de aceea spun că ar fi o aventură deosebită să joc în continuare pentru Dinamo chiar și în Liga 2, pentru a contribui la promovare. 

Dar știi cum e, vreau să muncesc, dar nu gratis! Ce mai e gratis în ziua de azi?! Nimic. Totul e pe bani, trebuie să trăiesc și eu. Sunt un tip rezonabil.

De ce nu a jucat Igor Jovanovic la baraj

- Tu nu ai prea jucat în diverse etape ale sezonului de primăvară. Inclusiv la baraj, doar rezervă neutilizată. De ce? 
- Am adunat 7 meciuri pentru Dinamo, am avut probleme musculare vreo 5-6 partide. 

Dar hai să-ți mai zic eu altceva: vezi că atât timp cât am jucat eu, echipa a suferit o singură înfrângere și am luat doar 3 sau 4 goluri. Au fost perioade când Dinamo lua o căruță de goluri, în rest!

- De ce n-ai evoluat în „dubla” cu U Cluj?
- Antrenorul a decis să nu mă joace fiindcă nu aș fi fost pregătit fizic, din cauza unei accidentări, a unor probleme musculare. 

OK, am zis, am înțeles. Cu această ocazie, vreau să spun că oamenii de la club chiar vor să ajute, la fel și fanii, ei sunt cu toții pozitivi, încă un detaliu pentru care Dinamo poate reveni rapid în Liga 1.

- Cu Dusan Uhrin cum te-ai înțeles? 
- Nu au fost probleme, el voia să mă joace contra celor de la U Cluj, dar nu a riscat din cauza acelor problemele musculare.

- Cu Uhrin te-ai înțeles, dar nu și cu Flavius Stoican, pe care l-ai făcut „prost” într-o conversație pe InstaStory cu suporterii. Cum a fost? 
- Stoican? Nu e adevărat că ne-am certat! Ca personalitate era bun, avea un gen de a motiva jucătorii, doar că eu venisem să ajut Dinamo, iar echipa pierdea pe bandă rulantă, 0-2, 0-3, 0-4, 1-6. Eram surprins că luam gol după gol, dar eu nu jucam. 

Nu eram fericit. Fanii mi-au scris, eu le-am explicat că nu joc, asta a fost tot. Când m-a băgat antrenorul, indiferent de numele lui, am avut rezultate bune, repet: o singură înfrângere cu mine.

- De ce crezi că Dinamo a pierdut „dubla” cu U Cluj și a ajuns în liga secundă? 
- Dinamo a făcut multe greșeli, acum a venit ziua plății. Greșeli la transferuri, greșeli că a adus și a schimbat mulți antrenori. Păi, în ultimii 2-3 ani, pe fiecare sezon, clubul a schimbat mereu câte 40-50 de jucători. Cum să faci echipă? 

Trebuie să aduci fotbaliști de calitate pe zonă centrală în apărare, la mijloc și în atac, acolo trebuie forță și experiență. Apoi, pe benzi, poți arunca în luptă tineri. Tu aduci jucători pe jumătate de an, pe un an, ce interes își dau respectivii?! Nu-și dau, pricepi?!

Nu știu dacă eu aș fi putut face mai mult dacă jucam la baraj, ar fi incorect să spun. Cu Dusan Uhrin chiar nu am avut probleme. Cred, părerea mea, că a vrut să facă bine, a încercat. Oricum, cu ce lot am avut, nu ar fi trebuit să ajungem niciodată în liga secundă.

- Igor Jovanovic

7 meciuria adunat Jovanovic la Dinamo, răstimp în care echipa a încasat 4 goluri, bifând 3 victorii, 3 remize și un eșec

VIDEO Răzvan Zăvăleanu: „Situația dificilă de la Dinamo poate reprezenta un punct zero”

Citește și alte știri despre Dinamo:

Ce propunere are conducerea lui Dinamo în privința palmaresului: „Așa ar fi oportun”

EXCLUSIV Poveste savuroasă cu Dinu la Dinamo: „Băi țărane, cine te-a învățat pe tine să pui Pepsi în whisky?!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează