FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Forțat să plece de la Dinamo, fostul șef al „câinilor” dezvăluie ce distruge clubul: „Voiau de atunci retrogradarea”

Bordușanu și compania se luptă momentan să prindă play-off-ul în eșalonul secund
FOTO Răzvan Păsărică / sportpictures.eu
Bordușanu și compania se luptă momentan să prindă play-off-ul în eșalonul secund FOTO Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

Articol de - Publicat joi, 06 octombrie 2022 06:49 / Actualizat joi, 06 octombrie 2022 10:11

Mario Nicolae, acum director sportiv la Vejle BK, liderul din liga secundă daneză, a rememorat momentele când a salvat-o pe Dinamo de la retrogradare în 2021 și a spus câteva adevăruri dureroase pentru suflarea roș-albă.

Mario Nicolae, 37 de ani, a fost managerul sportiv al „câinilor" în ediția 2020-2021, în care roș-albii s-au salvat spectaculos de la retrogradare, cu o serie de 5 victorii și o remiză în finalul play-out-ului, pentru ca apoi Iuliu Mureșan, sosit în Ștefan cel Mare, să nu mai dorească să lucreze cu el.

Fost oficial dinamovist, acum conducător de club în Danemarca, despre viața în țara scandinavă: „Știți cât a ajuns să coste un duș fierbinte?”
SILKEBORG - FCSB
Fost oficial dinamovist, acum conducător de club în Danemarca, despre viața în țara scandinavă: „Știți cât a ajuns să coste un duș fierbinte?”

În noiembrie 2021, după mai mulți ani în care a colaborat de la distanță cu reprezentanții lui Vejle BK, românul a semnat cu gruparea ce are 131 de ani de existență. 

„Cel mai tânăr director sportiv din fotbalul danez și primul oficial străin de la o echipă de club de aici, așa mi s-a transmis de către jurnaliștii nordici", a povestit Mario.

S-ar întoarce la Dinamo

„Într-un peisaj bacovian, mai mult ceață, nori, vânt și umiditate, dar cu mult soare în sufletul danezilor", așa descrie Nicolae cadrul natural în care lucrează.

A recunoscut că încă n-a trecut peste momentul în care a fost forțat să plece de la Dinamo, în vara lui 2021.

„Eram criticat zilnic, deși am salvat clubul, dar cei care au dus-o pe Dinamo mai rău n-au avut parte de critici. 

Slavă Bunului Dumnezeu că acum sunt respectat și îndrăgit de oameni cum n-o să fiu niciodată în România! Totuși, am lăsat lucrurile neterminate la Dinamo, mi-ar plăcea să mă întorc cândva", a punctat Mario

Dezvăluiri din interiorul lui Dinamo: „Multe «bisericuțe», voiau de atunci retrogradarea”

Oficialul a readus la suprafață adevăruri dureroase pentru suflarea roș-albă: „Se poate vedea: «câinii» se mănâncă între ei, multă răutate, mare, așa am resimțit. Am întâlnit pensionari ce dădeau bani la Dinamo din pensie, copii care cotizau din alocație, pentru ei, da, este o dramă.

Ei nu știu ce se întâmplă în culise la acest club! Cei ce au adus-o pe Dinamo în situația de față ar trebui să se dea la o parte. Este o dramă doar pentru cei ce suferă cu adevărat. Mai dureros este că se acumulează datorii și mai vin din urmă".

Nicolae a oferit câteva exemple concrete de piedici: „Oameni din club spuneau că nu se poate să luăm bilete de avion, eu găseam imediat, cu sprijinul DDB. «Bisericuțe», oameni de la club versus cei de la echipă? Am simțit multă tensiune și că multă lume voia ca Dinamo să nu continue în Liga 1.

Forțat să plece de la Dinamo, fostul șef al „câinilor” dezvăluie ce distruge clubul: „Voiau de atunci retrogradarea”
De-a lungul carierei sale, până să ajungă în Danemarca, Mario Nicolae a activat la FC Argeș, U Cluj, Petrolul , Dinamo și în China, alături de Contra // FOTO Raed Krishan (Vejle)

Simțeai oameni din club care, atunci când cereai lucruri mai bune, ce țin de organizare, apăsau frâna! Sau când l-am adus pe Albentosa, specialiști din club încercau să blocheze transferul! Au fost lucruri care m-au șocat și mi-au lăsat un gust amar. Și vedeai oameni care voiau să decidă viitorul acestui mare club cu ambițiile lor personale", a declarat directorul sportiv.

Țin legătura cu oameni importanți din DDB, mai vorbesc cu suporterii pe WhatsApp. Era o liniște financiară după intrarea în insolvență, cu bani plătiți la timp, nu pricep cum nu s-a putut salva Dinamo de la retrogradare! Noi am reușit cu un an înainte cu salarii plătite la 3-4 luni o dată, dacă se achitau

- Mario Nicolae, director sportiv Vejle

Sfat pentru șefii lui Dinamo: „Nu mai refuzați sponsorii mici!"

Care ar putea fi șansa redresării, realiste, nu utopice, în „Ștefan cel Mare?”

„E greu să vină cineva să investească. Eu văd și în Danemarca, unde societatea trăia bine, exista stabilitate financiară mare, oamenii resimt urmările pandemiei și ale războiului din Ucraina.

E greu de crezut că va sosi cineva la Dinamo să dea multe milioane de euro pentru datorii, plus alte multe pentru a mișca lucrurile. Sfatul de a începe din ligile inferioare suna relativ bine, dar nu scapi de datorii oricum.

Cel mai bine ar fi să reziste în liga a doua, momentan, să reducă din cheltuieli, apoi să atragă sponsori mai mari sau mai mici. Să preia modelul scandinav, multe bannere, multe firme, aici nu se refuză sponsorul mic.

Cu puțin poți ajunge la o sumă importantă. În România se caută, se așteaptă, «peștii mari». Și mai e nevoie de ceva: să fie transparență la Dinamo!", a conchis Mario.

Începuserăm să facem lucruri bune, amicale de lux, să împrumutăm jucători din Italia, evenimente din care să strângem bani. A fost un șoc când, pe nepusă masă, s-au schimbat multe lucruri în vara lui 2021. Vorbisem cu oameni de afaceri să vină să investească. Discutam cu jucători, gen Albentosa, care să continue, dar așa e când nu există transparență

- Mario Nicolae, director sportiv Vejle

Eu am fost la Dinamo 6-7 luni, am avut o relație de respect cu liderii și cu oamenii din DDB, n-am simțit niciun fel de implicare, adică presiune. OK, mai existau tot felul de oameni din DDB, de prin diaspora, care se implicau mai mult de atât. Însă liderii DDB chiar au ajutat, pe când vechii sponsori ai lui Dinamo creau dificultăți

- Mario Nicolae, director sportiv Vejle

VIDEO Ovidiu Burcă, declarații după Dinamo - Unirea Slobozia 1-0: „Lucrurile încep să capete o formă”

Citește și: 

Dezvăluire incredibilă » A fost păcălit să semneze cu Dinamo: „Credeam că o să merg la ei, apoi am văzut biletul spre București. Am plâns toată noaptea”

Ovidiu Burcă dezvăluie de ce l-a exclus din lot pe Valentin Lazăr: „Atitudine neprofesionistă! Asta fac când sesizez că autoritatea mea e știrbită”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (5)
istet10
istet10  •  06 Octombrie 2022, 23:38
Postat de creeperno807 pe 06 Octombrie 2022, 22:32

,,Cel mai bine ar fi să reziste în liga a doua, momentan, să reducă din cheltuieli, apoi să atragă sponsori mai mari sau mai mici." Cheltuielile curente sunt in regula, important e sa fie taiate datoriile din trecut

O fi important dar este practic imposibil.

creeperno807
creeperno807  •  06 Octombrie 2022, 22:32

,,Cel mai bine ar fi să reziste în liga a doua, momentan, să reducă din cheltuieli, apoi să atragă sponsori mai mari sau mai mici." Cheltuielile curente sunt in regula, important e sa fie taiate datoriile din trecut

istet10
istet10  •  06 Octombrie 2022, 19:22

Boierasule ! Baga la cap: "E greu de crezut că va sosi cineva la Dinamo să dea multe milioane de euro pentru datorii, plus alte multe pentru a mișca lucrurile. Sfatul de a începe din ligile inferioare suna relativ bine, dar nu scapi de datorii oricum."

Vezi toate comentariile (5)
Comentează