FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

Ce va urma pentru Dinamo după ce-a pierdut un investitor la „loteria negocierilor”: foaie de la Șerdean, DDB în alertă și o altă tentativă cu Murad

Dorin Șerdean, acționar majoritar Dinamo
Dorin Șerdean, acționar majoritar Dinamo

Articol de - Publicat vineri, 02 septembrie 2022 11:11 / Actualizat vineri, 02 septembrie 2022 11:57

Dinamo va fi nevoită să continue tratativele atât pentru preluarea acțiunilor de la Dorin Șerdean (care nu are forța financiară să continue în această postură la club), cât și pentru atragerea de finanțe care să ajute gruparea să existe.

Suflarea dinamovistă a primit o grea lovitură, financiară și psihică, după ce au căzut tratativele cu „One Tower”. Ce va urma mai departe pentru club și pentru fanii furioși, care strigă supărarea în mediul online?

S-a încheiat încă un episod din telenovela „Dinamo se vinde”: „Gata! S-au făcut manevre din prostie și rea intenție”
Dinamo
S-a încheiat încă un episod din telenovela „Dinamo se vinde”: „Gata! S-au făcut manevre din prostie și rea intenție”

Se vor analiza mai multe variante, cele realiste, până la a se căuta, și găsi, alți investitori. Care și-așa au fost găsiți extrem de greu, iar tratativele nu au avut niciun deznodământ pozitiv.

Un document important, DDB pe recepție

Primul pas ar fi ca oamenii implicați în redresarea clubului Dinamo să obțină o hârtie de la Șerdean cu valoarea de pre-vânzare/precontract cu o sumă de cedare a acțiunilor, astfel încât să nu mai existe „timpi morți” și „licitația” existentă în cadrul acestor ultime tratative. 

S-ar putea implica, din nou, suporterii din programul socios DDB sau oamenii de afaceri apropiați acționarului minoritar. De fapt, acest document din partea lui Șerdean ar exista - sau există o înțelegere de principiu în privința lui! - așa cum a transmis Dorin Iacob imediat după ce au căzut tratativele cu „One Tower”.

„Noi, miercuri, am ajuns la o concluzie cu Șerdean, a fost de acord cu oferta, și-a venit în simțuri, ca să accepte ultima ofertă de la «One», dar dincoace s-a închis. Era prea târziu!”, a comentat Iacob joi după-amiază pentru GSP.

250 de mii de euroeste suma minimă oferită de „One Tower” lui Șerdean, care, inițial, a acceptat oferta la finele săptămânii trecute

Când alergi după mai mulți „iepuri”

Mai există și varianta Mohammad Murad, dar, în privința libanezului, sunt două aspecte: 

  1. Multimilionarul nu ar fi venit singur, ci alături de un alt grup de investitori, nu ar fi sosit el singur ca acționar majoritar, ci ca unul dintre finanțatori.
  2. Să fie unul dintre sponsorii clubului, așa cum a mai fost în urmă cu doi ani.

Omul de afaceri a fost nemulțumit de faptul că a fost trecut „în spate” de când au început negocierile cu „One Tower”, a ieșit public în câteva rânduri și a atras atenția asupra acestor detalii. „Chiar am fost curios dacă eu ca medic pot să salvez un pacient ca Dinamo. 

Am găsit o formulă foarte frumoasă, nu doar eu, un număr de oameni de afaceri, unde eu am fost cel mai implicat, am oferit sume importante de bani și număr de acțiuni suficiente încât să putem face un program pe 3 ani de zile. Aveam fondurile asigurate, am discutat și cu galeria, au fost foarte amabili, dar din păcate, după cele 2-3 întâlniri unde am pus totul la punct... 

Am dat două telefoane, am întrebat și am aflat lucruri care nu-mi plac deloc. Se vorbește cu alți investitori, n-aș vrea să le spun numele, au confirmat acest lucru. M-am mirat când eu așteptam un răspuns ca să ne apucăm de treabă, să aflu că sunt discuții cu alte companii din România. Cu toate astea m-am bucurat că avem competiție, dar m-am simțit un pic trădat. M-am dat deoparte ca să las pe cei care iau deciziile să facă planul”, a reacționat Murad pentru Sport Total FM.

450 de mii de euroeste ultima sumă oferită lui Șerdean, dar când a acceptat, într-un final, nu a mai dorit „One Tower” să continue discuțiile

Dan Alexa: „Fără un investitor puternic, Dinamo să o ia de la zero! Acolo e și mult balastru în galerie”

Citește și:

Dinamo, interzisă pe încă un stadion: „Ne-a sunat un anume domn Iacob. Ce, îmi faci tu programul?!”

Au fost stabilite data și ora meciului Dinamo - CSA Steaua! „Militarii” au prezentat afișul partidei: „Eternul derby”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (45)
Adievantdematinal
Adievantdematinal  •  07 Septembrie 2022, 19:06
Postat de 88gore88 pe 03 Septembrie 2022, 11:33

Becali n-are nicio treaba cu situatia lui Dinamo,de unde le tot scoti?

Bre, chestia asta cu mâna lui Becali, voi, dinamoviștii, ați lansat-o. Mai exact cei din Peluza Sud care au zis că este clar răzbunarea ciobanului pentru tribuna „Doar Dinamo București” de la meciul cu Manchester City. Eu ca stelist cu CSA Steaua, v-am felicitat pentru farsa aia. Agsolut genială! Iar pentru vineri, vă urez să nu încasați prea multe de la Steaua :)

istet10
istet10  •  03 Septembrie 2022, 23:43
Postat de boierasul pe 03 Septembrie 2022, 11:28

Vei vedea, până atunci te las să fierbi la foc mic)) Ps - uneori simt că pierd timpul cu niște oameni care oricum nu înțeleg nimic. Să mă apuc eu acum să-ți explic cum stau treburile într-o societate cu acționari înseamnă să pierd timpul degeaba. Să-ți dau actul normativ care reglementează statutul acționarului este iar pierdere de timp.))

Da ba tu sa explici, caci tu faci afirmnatiile astea prostesti. Argumenteaza ce spui. Nu mai manca din byda. Minti cu nerusinare. Nu exista niciun temei legal care sa-l oblige pe un actionar majoritar la investitii si pe ceilalti nu. Numai un prost fara pereche poate sa creada asa ceva. Spui ca exista nu stiu ce posibilitate sa se injumatateasca datoriile. Minti. Cum sa reduci datoria catre ANAF? Ba, asta inseamna amnistie fiscala. Ai habar in ce conditii se da asa ceva, de catre cine si prin ce modalitate? Nu stii, fiindca esti mai prost ca drumul rau. Ba prostule, eu nu fierb caci nu am motiv. Nu eu sunt cu falimentul deasupra capului. Ba, cap sec, citeste ce spun aici dinamovisti cu capul pe umeri si cu carte. Macar pe aia sa-i crezi. Daca aia din DDB seamana cu tine, ce este de mirare ca Dinamo este unde este.

istet10
istet10  •  03 Septembrie 2022, 23:33
Postat de 88gore88 pe 03 Septembrie 2022, 11:33

Becali n-are nicio treaba cu situatia lui Dinamo,de unde le tot scoti?

Nu eu le scot. Un dinamovist afirma ca tot raul pe care il suporta Dinamo, toate nedreptatiele care i s-ar aduce, toate arbitrajele potrivnice sunt orchestrate de Becali. Lui ii raspundeam, dar pesemne ca nu ai fost atent.

Vezi toate comentariile (45)
Comentează