FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

Burcă aduce în staff-ul lui Dinamo un fost „principal” al echipei: „Am rămas în relații foarte bune”

Ovidiu Burcă
Ovidiu Burcă

Articol de , - Publicat joi, 21 iulie 2022 12:40 / Actualizat joi, 21 iulie 2022 16:23

Florin Marin (69 de ani) a dezvăluit pentru GSP.ro că Ovidiu Burcă (42), noul „principal” de la Dinamo, i-a propus să se alăture staff-ului său. El va ocupa funcția de consilier tehnic.

Ovidiu Burcă a fost convins de noul administrator special al lui Dinamo, Vlad Iacob, să preia funcția de antrenor principal înaintea noului sezon.

Burcă, fost jucător la Dinamo și antrenor la Rapid U19 și Rapid II, a bătut palma cu conducerea lui Dinamo miercuri seara și a fost prezentat ca nou antrenor al lui Dinamo astăzi.

Dinamo are un nou sponsor principal! Contract uriaș pentru Liga 2
DINAMO
Dinamo are un nou sponsor principal! Contract uriaș pentru Liga 2

Florin Marin vine la Dinamo în poziția de consilier tehnic

Burcă a început deja să lucreze la conturarea staff-ului tehnic al echipei și i-a propus lui Florin Marin să vină alături de el, în poziția de consilier tehnic.

Ovidiu mi-a spus că ar vrea să fac parte din staff-ul său. Am rămas în relații foarte bune cu el. L-am avut jucător la Craiova, la Dinamo, președinte la Galați”, a transmis Florin Marin.

Potrivit Radio Dinamo 1948, din staff-ul lui Ovidiu Burcă va face parte și Sorin Colceag, ca „secund”. Acesta a pregătit-o ultima dată pe Dinamo II și are avantajul de a cunoaște clubul. Colceag a fost interimar la prima echipă pentru 3 meciuri în septembrie 2021.

CV Florin Marin

Fost fundaș central la Rapid, Steaua și antrenor la Dinamo în două rânduri, 2002 și 2006, Florin Marin a ieșit din circuit în 2017, după un mandat scurt la CS Mioveni.

Florin Marin și-a făcut debutul de antrenor în Liga 1 pe 15 august 1993, la Farul, într-un meci cu Electroputere, scor 1-0.

A antrenat 13 echipe în Liga 1, într-un total de 456 de meciuri, bilanțul fiind de 166 victorii, 103 remize și 187 de înfrângeri.

Florin Marin a învins-o pe Dinamo o singură dată în campionat, pe 8 martie 2003, când o antrena pe Astra (3-0). În rest, are două remize și 10 înfrângeri în fața „câinilor roșii”.

Pe banca lui Dinamo, unde s-a aflat pentru scurte perioade în 2002, apoi în 2006, Florin Marin a adunat 15 meciuri (6 victorii, 3 remize, 6 înfrângeri). A fost la cârma echipei în unul dintre cele mai spectaculoase meciuri din ultimii 20 de ani, Dinamo - Sportul 4-5 pe 29 aprilie 2006.

Totodată, Marin a pregătit reprezentativa U21 a României și a fost „secundul” lui Victor Pițurcă la naționala mare în 2011.

Burcă aduce în staff-ul lui Dinamo un fost „principal” al echipei: „Am rămas în relații foarte bune”
Florin Marin

Florin Marin și Ovidiu Burcă au colaborat la începutul carierei de jucător a lui Burcă, la Craiova în 2001/2002 și Dinamo în 2002/2003, iar mai bine de un deceniu mai târziu, în 2015, la Oțelul Galați, unde Marin era antrenor, iar Burcă director sportiv. 

Burcă a ajuns la Dinamo în 2002, parte a „lotului Nețoiu”, alături de nume precum Dan Alexa, Cosmin Bărcăuan, Flavius Stoican, Ciprian Danciu, Ștefan Preda, Cornel Frăsineanu, Viorel Domocoș și Ștefan Grigorie.

VIDEO » Ovidiu Burcă, prezentat la Dinamo: „Este o mare onoare!”

Mai multe știri despre Dinamo: 

Ce urmează la Dinamo: „Suntem în discuții avansate cu parteneri comerciali”

Lovitura de imagine încercată de Dinamo » Pe cine au căutat pentru funcția de director sportiv

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
Vic_5864
Vic_5864  •  22 Iulie 2022, 00:05

Este un baiat bun Burca. Spre rusinea ziaristilor care au scris articolul el a jucat si la Rapid. El a facut o treaba buna si la Rapid, a scos-o la lumina dupa faliment, el si Pancone.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează