FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

Steliano Filip pune retrogradarea lui Dinamo pe seama ultrașilor-acționari: „Au rupt vestiarul din cauza orgoliilor!”

Steliano Filip // foto: Instagram
Steliano Filip // foto: Instagram

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 iunie 2022 18:17 / Actualizat miercuri, 01 iunie 2022 19:38

Steliano Filip (28 de ani), fundaș la Dinamo, crede că demiterea lui Flavius Stoican (45 de ani), fostul antrenor al „câinilor roșii”, a fost o greșeală uriașă. 

Pe parcursul acestui sezon, la capătul căruia Dinamo a retrogradat pentru prima dată în istorie, echipa alb-roșie a fost pregătită de 5 antrenori.

Demiterea penultimului tehnician dinamovist din acest sezon, Flavius Stoican, a fost o mare greșeală în opinia lui Steliano Filip, fundașul stânga al „câinilor”.

Filip spune că înlocuirea lui Stoican cu Dusan Uhrin a fost „orchestrată” de liderii DDB, programul socios care este acționar minoritar la club.

Kiriță nu neagă că l-a amenințat cu bătaia pe Steliano Filip! Continuă să-l intimideze: „Mai vorbește după ce a băgat Dinamo în B?! Nu-i doresc să dea ochii cu mine!”
DINAMO
Kiriță nu neagă că l-a amenințat cu bătaia pe Steliano Filip! Continuă să-l intimideze: „Mai vorbește după ce a băgat Dinamo în B?! Nu-i doresc să dea ochii cu mine!”

Steliano Filip: „Greșeala la Dinamo, înlocuirea lui Stoican”

„Mai ales acum, în situația în care am fost pus în ultima vreme, că eu schimb antrenorii, că eu fac și dreg, vă dați seama cum ar fi să spun acum de Uhrin? Îl respect, prefer să nu vorbesc.

Dacă vreți punctul meu de vedere... cu tot respectul pentru Dusan Uhrin, greșeala s-a făcut când a fost schimbat Stoican.

Vă spun și de ce: atunci vestiarul era împărțit în 7, nici oamenii de la Săftica nu se mai înțelegeau între el. Când a fost Flavius acolo ne-a unit pe toți, a fost atmosfera foarte bună.

Nu s-a ținut cont că Flavius nu a avut lotul complet la dispoziție. Au fost ba suspendați, ba accidentați, ba infectați cu coronavirus. Când am fost bine, atunci s-a dorit schimbarea lui.

Nu mă refer la domnul Zăvăleanu aici, e singurul pe care l-am simțit aproape de echipă și care și-a dorit cu adevărat. Știu în mare cine și de ce (n.r. - l-a schimbat pe Stoican). Din DDB. Au fost niște orgolii.

Știți prea bine disputa din mandatul trecut al lui Stoican, de ce a fost îndepărtat. A fost un motiv pentru care vestiarul s-a rupt din nou”, a declarat Filip la emisiunea „Fotbal Club”, pe DigiSport.

8 meciuria jucat Dinamo sub comanda lui Stoican în acest sezon: o victorie, două egaluri, 5 înfrângeri

Steliano Filip: „Uhrin mi-a reproșat lipsa de atitudine înainte de returul cu U Cluj”

Totodată, Filip a explicat de ce a fost rezervă în meciul retur de baraj cu U Cluj, după ce fusese integralist în manșa tur. 

„Nu s-a pus niciodată problema să fiu exclus din lot. Am avut cu două zile înainte de meciul retur un antrenament în care am pregătit fazele fixe, iar atunci eu și alți câțiva care știam că nu vor face parte din lot am lucrat separat.

După antrenament, am vrut să am o discuție cu antrenorul, dar nu l-am întrebat pe Dusan de ce nu joc eu. Am întrebat ce s-a întâmplat. Mi-a spus că nu știe dacă voi începe meciul, dacă voi juca. Mi-a reproșat atitudinea. Am întrebat: «dintre cei 11 de la Cluj doar eu nu am avut atitudine?»

Am zis că îmi poate reproșa orice, dar lipsa de atitudine nu. Slab sau bun, cum sunt, știu ce înseamnă Dinamo. Mi-am dorit enorm, dar asta a fost explicația. Nu am vrut să lungesc acea discuție, pe mine m-a interesat echipa, să iasă bine. Din păcate, s-a întâmplat ce s-a întâmplat”, a susținut Steliano Filip. 

Steliano Filip: „Rămân la Dinamo, ce să fac?”

În ciuda faptului că Dinamo va evolua și Liga 2 și că este „la cuțite” cu fanii, Steliano Filip ar putea rămâne la club și sezonul următor.

„Nu am discuții cu alte echipe la ora actuală. A existat interes în iarnă, cred că este și acum, dar nu s-a pus problema să plătească vreo sumă de bani în iarnă. Să o facă acum mi-e greu să cred. 

Am două luni restanțe, m-am oferit să renunț la acei bani. Asta ar fi fost ultima, să mai am și pretenții... Mai mult nu am ce să fac.

Mai am un an de contract, nu știu. Mă voi prezenta la reunire dacă nu se va discuta rezilierea. Mai am un an contract. Rămân, ce să fac? Știu că am un salariu mare și că Dinamo nu mi-l poate plăti în liga a doua. Din acest motiv le-am spus că renunț la bani. Nu aș vrea să mai încurc și eu, să îmi cer banii”, a spus fundașul lateral. 

A fost greu, au fost toate acele schimbări de antrenori. De jucători nu mai vorbesc... nici nu știu dacă copiii cu care am început campionatul mai joacă fotbal.

Sunt supărat... nu este ușor, nu se aștepta nimeni la asta. Nu ne doream asta, nu am premeditat-o. Să retrogradezi cu Dinamo este greu de digerat. Asta este situația, nu am vrut să apar, dar am făcut-o pentru suporteri și toate legendele clubului. Am dezamăgit multă lume, le cer scuze. Îmi pare rău!

Este normal să fiu unul dintre capii listei (n.r. - celor arătați cu degetul pentru retrogradarea lui Dinamo). Fiind și printre cei mai vechi din echipă, așteptările erau mai mari în dreptul meu. Îmi asum asta, nu prea am ce comenta.

- Steliano Filip, Dinamo

U Cluj vrea 3 titulari de la Dinamo: „În iarnă ne-a refuzat, acum putem să-l luăm!”

Când și unde se va juca primul meci oficial cu VAR din România + Hațegan, delegare în premieră după infarct

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (29)
mikeshine
mikeshine  •  06 Iunie 2022, 19:21
Postat de dobrin pe 01 Iunie 2022, 21:37

Ne bateati si voi, dar ne-a dat Vlad pasa decisiva :))) Mai bine spune... a fost calduroasa vesta?

mai bine ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  02 Iunie 2022, 07:23

"Cand a fost stoican acolo ne-a unit pe toti" :))))))))))) Pai si de ce nu ati avut rezultate daca era o atmosfera asa de buna? Dar de cate meciuri aveati voi nevoie ca sa aratati ce buni si ce atmosfera ati creat voi? Vreo 30 de meciuri este bine???? Ba nu iti este rusine nici in al doisprezecelea ceas? ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

creeperno807
creeperno807  •  01 Iunie 2022, 22:39

O sa plece unde vede cu ochii, ca n-o sa gaseasca echipa sa transfere sifonar pentru presa

Vezi toate comentariile (29)
Comentează