FOTBAL  »  LIGA 2  »  PROMOVARE

EXCLUSIV Croatul din Liga 2 s-a îndrăgostit de România și are planuri mari: „Îmi plac viața și fotbalul de aici!” + De ce crede că echipa lui va promova direct

Dinko Trebotic / Sursă foto: Facebook
Dinko Trebotic / Sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat joi, 23 februarie 2023 11:00 / Actualizat joi, 23 februarie 2023 11:19

Croatul Buzăului, Dinko Trebotic, a explicat de ce echipa sa e favorită să prindă un loc de play-off în Liga 2. „Dacă rămânem acolo, promovăm direct”, a anunțat mijlocașul

Astăzi, repornește la drum Liga 2, după aproape trei luni de pauză. Este luptă acerbă pentru locurile din play-off, de la ora 17:00, este programat primul meci tare al ultimelor trei etape din sezonul regulat, FC Buzău - FC Brașov. 

Lupta pentru Top 6 este mai intensă ca oricând. FC Buzău, echipa antrenată de Adrian Mihalcea, ocupă în acest moment locul 6, vânat inclusiv de Slatina, formația de pe locul 11, aflată la 4 puncte în spate. Plus Dinamo, ocupanta locului 8, la două puncte de buzoieni.

Liga 2, etapa #17. Șase, vine Dinamo! „Câinii” au demolat Unirea Constanța în ultimul meci al rundei. Clasamentul ACUM
ETAPA #17
Liga 2, etapa #17. Șase, vine Dinamo! „Câinii” au demolat Unirea Constanța în ultimul meci al rundei. Clasamentul ACUM

Dinko Trebotic: „Îmi plac viața și fotbalul de aici”

Roș-albaștrii s-au descurcat bine pe final de 2022 în deplasare, venind cu puncte de la Galați (1-1 cu Oțelul), Dej (3-2 cu Unirea) și CSA Steaua (1-1), dar pierzând acasă cu Chiajna (0-1). 

Unul dintre titularii buzoienilor, Dinko Trebotic, sosit în ianuarie 2022, a mărturisit că are motivație să tragă tare pentru play-off și promovare. „Eu am contract până la vară, dar totul va depinde apoi de ce va fi în primăvară. 

Mie îmi plac fotbalul și viața mea din România. Obiectivul este să promovăm, dar până atunci mai avem trei meciuri ca să rămânem pe locurile de play-off. Știm ce trebuie să facem. Dacă vom fi în play-off, la start, cred că avem forța de a promova direct”, a spus croatul pentru GSP.ro.

Croatul din Liga 2 s-a îndrăgostit de România și are planuri mari: „Îmi plac viața și fotbalul de aici!” + De ce crede că echipa lui va promova direct
Croatul Buzăului, Dinko Trebotic

13 echipea adunat în carieră mijlocașul croat: Hajduk Split, Rudes, NK Zagreb, Lokomotiva Zagreb, Videoton, Bnei Yehuda, Fredrikstad, Slaven Belupo, Dinamo Minsk, Kaposvar, Zrinski Mostar, Aguilas și FC Buzău

Cum vede Dinko Trebotic lupta finală

Buzăul sau Dinamo în play-off? „Știm foarte bine cine e Dinamo, că are istorie, suporteri, dar noi avem două puncte în plus. Avantajul e al nostru. Trebuie să câștigăm în aceste ultimele trei etape rămase. 

Nu știu dacă pauza de iarnă a fost prea lungă. Eu, unul, m-am acomodat la program, l-am bifat și anul trecut. Nu sunt mari diferențe între echipele din Top 10. 

Noi, Buzăul, avem calitate. Contează să fim în play-off, să ne batem pentru promovare, în rest, nu-mi pasă cine va mai fi alături de Buzău”, a comentat Trebotic

1 golși 2 assist-uri a adunat Trebotic pentru buzoieni în 14 meciuri în toate competițiile

3 rundemai are Buzăul de disputat: SR Brașov (a), Unirea Slobozia (a), contracandidate la play-off, și Minaur Baia Mare (d)

Știam câte ceva despre România de la bunii meci amici Palici, Puljici, Ivanovski, care mi-au făcut reclamă bună despre țară și despre fotbalul de aici. Pot spune că sunt mulțumit de mutare, sunt de un an la Buzău, această țară e aproape, ca feeling, de Croația natală.

- Dinko Trebotic, mijlocaș FC Buzău

VIDEO Ovidiu Burcă: „Suntem aproape de play-off, din păcate nu stăm doar la mâna noastră.

Citește și alte știri de actualitate: 

Se joacă până la urmă Dinamo - Unirea Constanța? „Sunt informații de ultimă oră pe care le am”

A început procesul în care Șerdean cere dizolvarea APCH. Ce s-a întâmplat la primul termen: „Găselnițele lor”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează