FOTBAL  »  LIGA 2  »  ASU POLI TIMIȘOARA

Echipa suporterilor timișoreni a făcut bilanțul primului sezon în B: ”Am demonstrat că se poate” » Ce buget a avut ASU Politehnica

Foto: Alex Nicodim
Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat vineri, 30 iunie 2017 17:41

Clubul care a inspirat fenomenul ”Fotbal fără patroni” în România, ASU Politehnica, a realizat bilanțul primului sezon petrecut în Liga a II-a. Gruparea finanțată de suporterii timișoreni a consumat un buget foarte mic în ediția 2016-17.

ASU Poli a încheiat eșalonul secund pe locul 15, dar nu a avut emoții pe final de campionat în B. Suporterii au avut ieri seară Adunarea Generală a membrilor cotizanți, una în cadrul căreia s-a ales președintele Druckeriei, asociația suporterilor care manageriază clubul Universității Politehnica, și în care s-au prezentat transparent bilanțul fiscal al ediției 2016-17 și planurile viitoare.

”În total au fost 350-360.000 euro venituri și tot atât la capitolul cheltuieli. Suntem acolo și asta demonstrează că se poate, nu avem nicio datorie”, a declarat Sebastian ”Mihalcea” Novovic, președintele reales.

Pentru sezonul viitor al Ligii a II-a ambițiile sunt mai mari. ”Băieții în ghete” au un nou antrenor după demisia lui Sorin Brîndescu. Fostul rapidist și fostul ”secund” al lui Marius Șumudică la Astra, Bogdan Andone, a preluat echipa și are ca obiectiv o clasare în primele opt.

Deși cel puțin deocamdată nu beneficiază de fonduri publice, la ASU Poli se lucrează pentru un buget mai mare și, prin urmare, un lot mai bun de jucători.

”Ne propunem să atragem o sumă mai mare, spre 450-500.000 euro. Am pus totul pe hârtie, știm unde putem lucra să atragem mai mulți bani. Din sponsorizări, nu neapărat de la cineva anume, din bilete, de la membri cotizanți, se pot face mult mai mulți bani. Nu ne dorim o infuzie de capital dintr-o singură direcție. Atâta timp cât suntem organizați ne putem vedea de treabă.

E clar că și nivelul salarial e important, dar nu îl vom crește cu mult, îl creștem inteligent… Vrem să creștem numărul membrilor cotizanți. Îi încurajăm pe toți să vină alături de noi, să nu stea deoparte”, a mai spus ”Mihalcea”.

Prima achiziție pentru noul sezon e atacantul Marius Staicu, de la CS Mioveni. ASU Poli va merge în cantonament la Săcele și ar putea disputa un joc amical cu Petrolul Ploiești, formație de tradiție proaspăt promovată în C.

440 de membri cotizanți a avut ASU Poli în sezonul trecut. Anul acesta clubul își dorește să depășească numărul de 600 de ”socios”. Echipa suporterilor a făcut, la fel ca în fiecare sezon, o rețetă financiară bună și din merchandising

65.000 €din bugetul total e considerat cuantumul cu care a contribuit Univ. Politehnica la bunul mers al echipei, prin punerea la dispoziție a terenului de joc, de antrenament, precum și alte facilități

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (3)
beeswax106
beeswax106  •  01 Iulie 2017, 01:16
Postat de Soos Vilmos pe 30 Iunie 2017, 18:44

Este o iluzie ( ca sa nu spun altceva) sa credeti ca aceasta echipa nu are patron, doar ca acesta prefera sa stea in umbra politicului.

ASU Poli are tot dreptul sa se numeasca Poli, are in spate Universitatea Politehnica. Dar nimeni din galerie nu pretinde ca aceasta echipa e vechea Poli. N-au mai vrut sa muste marul otravit ACS Recas cum au facut-o cu Rocar. Si bravo lor.

polimihaly
polimihaly  •  30 Iunie 2017, 20:44

ASU- nu e POLI !!!!!!!!!!!!!!!!!

983732924972315
Soos Vilmos  •  30 Iunie 2017, 18:44

Este o iluzie ( ca sa nu spun altceva) sa credeti ca aceasta echipa nu are patron, doar ca acesta prefera sa stea in umbra politicului.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează