FOTBAL  »  LIGA 2  »  U CLUJ

CFR câștigă titlu după titlu, dar primarul Emil Boc anunță: „Universitatea rămâne prioritatea sportului clujean”

U Cluj
Foto: Imago
U Cluj Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 03 ianuarie 2022 20:05 / Actualizat luni, 03 ianuarie 2022 23:55

Emil Boc (55 de ani), primarul Clujului, a anunțat că o va susține cu tot ce poate pe U Cluj pentru a reuși promovarea în Liga 1.

Fără meci pe prima scenă a fotbalului românesc din 2015, U Cluj visează anul acesta la promovarea în elita fotbalului românesc, iar Emil Boc anunță că „șepcile roșii” vor beneficia de toată susținerea și că reprezintă prioritatea sportului clujean.

Fostul dinamovist Andrei Blejdea, pus pe liber: „Nu a fost decizia mea!”
Plecare
Fostul dinamovist Andrei Blejdea, pus pe liber: „Nu a fost decizia mea!”

Edilul a declarat că în primul rând va încerca să îi redea lui U Cluj baza sportivă de antrenament „Dan Anca”, iar apoi va sprijini financiar echipa lui Lincar: „Așteptăm soluționarea ei în instanță pentru bază, iar obiectul nostru este de a o reda Universității Cluj. Câtă vreme nu este în Liga 1, încă aștept rezultate mai bune. Evident că și noi ne vom ridica la nivelul așteptărilor lor, cu susținere financiară”

Primarul Emil Boc, ajutor pentru U Cluj în lupta pentru promovare

„Pentru noi, Universitatea Cluj rămâne prioritatea sportului clujean și promovarea în prima ligă, iar din perspectiva noastră, vom aloca resursele financiare permise de lege și de buget astfel încât să își îndeplinească acest obiectiv. 

Și mulțumesc domnului Radu Constantea pentru că a preluat din nou conducerea după ce a apărut demisia fostului președinte al Consiliului de Administrației și și-a asumat conducerea într-un moment greu și a pus-o pe linia de plutire”, a declarat Emil Boc potrivit sportulclujean.

În acest moment, U Cluj ocupă locul 3 în Liga 2, loc ce îi duce la baraj pe ardeleni.

CFR Cluj scrie istorie

Primarul Clujului anunță că Universitatea este o prioritate pentru oraș, deși rivala CFR a ajuns în mai puțin de 15 ani să domine fotbalul românesc și să se remarce și în cupele europene. 

„Feroviarii” au adunat din 2008 nu mai puțin de 15 titluri (7 titluri, 4 Cupe și 4 Supercupe), 3 prezențe în grupele Ligii Campionilor, 3 în Europa League și una în Conference League, iar în două rânduri au evoluat și în primăvara europeană. În acest sezon, echipa lui Dan Petrescu poate câștiga al cincilea titlu consecutiv în Liga 1!

Citește alte știri din fotbalul românesc:

Divizionara secundă Universitatea Cluj s-a despărțit de atacantul Andrei Blejdea (25 de ani).

FCSB și Craiova stau la pândă » Vor fundașul care refuză prelungirea cu CFR Cluj

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
remarque
remarque  •  04 Ianuarie 2022, 10:50
Postat de adrianyo pe 04 Ianuarie 2022, 10:31

Ar fi frumos sa avem doua echipe puternice in liga 1 dar ii greu. Tot mai bine ar fi daca cele doua echipe ar coopera mai mult(CFR ca prima locomotiva) si cei de la primarie sa integreze CFR U. Ca brand de oras...unde CFR sa fie sustinuta pt Europa iar U Cluj pt liga 1

nu se unesc cele doua branduri. E greu sa construiesti un brand, iar cand il ai, iti trebuie pricepere sa-l folosesti si sa-i sporesti valoarea. La CFR au reteta de succes se pare. U insa e ca Romania. Iubita dar batjocorita. Partea buna e ca fiind atat de iubita e ”greu de ucis”. Foarte greu.

adrianyo
adrianyo  •  04 Ianuarie 2022, 10:31

Ar fi frumos sa avem doua echipe puternice in liga 1 dar ii greu. Tot mai bine ar fi daca cele doua echipe ar coopera mai mult(CFR ca prima locomotiva) si cei de la primarie sa integreze CFR U. Ca brand de oras...unde CFR sa fie sustinuta pt Europa iar U Cluj pt liga 1

remarque
remarque  •  04 Ianuarie 2022, 09:57

U-ist fiind, nu am cum sa nu respect munca si rezultatele franarilor. La fel modul civilizat in care se manifesta suporterii si postacii lor. Mie unuia mi-e dor de rivalitatea U-CFR, de stadioane pline si de fierberea din oras. Cultivarea adevaratelor rivalitati sportive(Steaua-Dinamo-Rapid-Craiova-UTA-Poli-Petrolul-CFR-U si altele, practic meciurile dintre ele) plus arbitraje corecte(VAR) e singura cale pentru a atrage interes, sponsori, bani, antrenori si jucatori de valoare in fenomen. Sistemul cu un singur jupan(Becali) si cel al echipelor satesti cu tribunele goale si cu omenii, cu un singur pol de impresariat(clanul Becali), cu selectia la loturi pe baza de influente, cu presa sportiva si cu media sportiva aservite ne-a adus unde suntem.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close